MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı hesabındaki blokajı kaldırma ve kapatma davasında sözlü savunmayı ertelemesi kararlarını eleştirdi. Bahçeli, AYM'nin terör ve bölücülük yatağına yardım açtığını ve mahkeme üyelerinin vicdanlarını değil ihanetin sesini dinlediğini iddia etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın seçim sonrası hedeflerinden birinin yeni anayasa olduğunu ve AYM'nin kuruluş ve yargılama esaslarının kökten değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, AYM'yi teröristlere hazine yardımı açan bir mahkeme olarak nitelendirdi ve Türk adaletine zarar veren bu yapıya karşı olduklarını ifade etti.
11 Mart 2023

Antalya'da düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı isimler tarafından başarısız kılınmaya çalışılmasına karşı Anadolu çocuğu olduğunu ve alayına yeterli olduğunu ifade etti. Bahçeli'nin bu sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar, Bahçeli'nin ifadelerini eleştiren, alaycı ve şaşkınlık içeren yorumlarla sosyal medyada gündem yarattı.
13 Mayıs 2023

Seçim sürecinde kamuoyunun önüne çıkmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oy kullanırken görüntülendi. Bahçeli'nin yüzünde morluklar ve kolunda askı olduğu gözlemlendi. Oy kullanma işlemi sonrası basına kısa bir açıklama yapan Bahçeli, tüm siyasi partilere ve adaylara başarılar diledi. Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin detaylar henüz açıklanmadı.
31 Mart 2024

MHP, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz’in Devlet Bahçeli’nin elini öpmesine gelen eleştirileri FETÖ ve teröre bağladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karadeniz’in davranışını eleştirerek, devletin polisinin tarafsız olması gerektiğini vurguladı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise Özel’in eleştirilerine sert yanıt vererek, CHP’yi terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçladı. CHP, Bahçeli’nin elini öpen özel harekat başkanının emekli edilmesini talep etti.
16 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in IMF Bahar Toplantıları'nda Türk vatandaşları için 'locals' yani 'yerel halk' demesini eleştirdi. Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında bu ifadeyi kullanarak Türk milletini değersizleştirdiğini ve son dönemde yaşanan skandalların sorumlusu olarak gösterdi. Ayrıca, DEM Parti'yi de hedef alarak, bölücü faaliyetlerle mücadele etmek için daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtti.
22 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'na sert bir şekilde 'İşine bak' diyerek tepki gösterdi. MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, gazetecinin davranışını 'ajan provokatör' edasıyla hareket etmek ve gazetecilik meslek ilkeleriyle bağdaşmamakla suçladı. Özdemir, Yazıcıoğlu'nun yabancı bir basın kuruluşu olan VOA ile ilişkisini ve Can Dündar gibi Türkiye karşıtı bir isimle bağını eleştirdi.
24 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tekirdağ'da düzenlenen parti mitinginde yaptığı konuşmada, Türk milletinin eşitlik ilkesine dayalı bir bütün olduğunu ve hiçbir Türk vatandaşının ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'daki konsoloslukların terör tehdidi nedeniyle kapatılmasını eleştirdi ve ABD'yi bu durumun öncüsü olmakla suçladı. Bahçeli, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ve 'zillet ittifakı' olarak nitelendirdiği muhalefet blokuna yönelik sert eleştirilerde bulundu ve onlara meydan okudu.
5 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Sinan Ateş cinayetiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı ve konuşmasının büyük kısmını muhalefete eleştirilere ayırdı.
3 Ocak 2023

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetini örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanamamıştı. Davutoğlu, Bahçeli'nin altılı masa ile ilgili iddialarını bir sis perdesi olarak nitelendirerek, Sinan Ateş cinayetinin üstünün kapatılmaya çalışıldığını ve bu dosyanın açık kalacağını belirtti.
30 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında depremzedeler için yardım çalışmaları yapan Ahbap ve Babala TV'yi eleştirdi. Haluk Levent, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı'nın Ahbap Derneği'ni övdüğü bir video paylaşarak Bahçeli'nin danışmanlarının yanlış bilgilendirme yaptığını öne sürdü. Levent, devlet kurumlarıyla iş birliği içinde olduklarını ve siyasi parti liderleriyle görüşmek için randevu almaya başladıklarını belirtti.
14 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa'nın ilk 4 maddesine karşı çıkanları sert bir dille eleştirdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesine karşı olduğunu açıklaması siyasette polemiğe neden oldu. CHP ve İYİ Parti bu açıklamalara tepki gösterirken, Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, Yapıcıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise partisinin Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tutumunun net olduğunu belirtti.
19 Eylül 2024

MHP lideri Devlet Bahçeli, 28 Şubat davasında hüküm giyen askerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesine tepki gösterdi. Bahçeli, özellikle Çetin Doğan'ın tahliye sonrası yaptığı açıklamaları eleştirerek, cezaevi müdürü olsaydı Doğan'ı geri içeri alacağını söyledi. Bahçeli, Erdoğan'ın af kararının insani bir yaklaşım olduğunu ve istismar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
18 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki AFAD konteyner bölgesini ziyaret etti. Bu sırada, taleplerini dile getiren depremzedelere sert bir şekilde tepki göstererek, Cumhurbaşkanının ziyaretini sabote etmeye hakları olmadığını belirtti ve sessizlik isteyerek depremzedelerin dağıtılmasını istedi. Erdoğan da daha önce depremle ilgili eleştirilere sert bir dille karşılık vermişti.
28 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı için yayımladığı mesajında 'yumuşama' siyasetine sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, yumuşama mesajlarının yalan, dedikodu ve iftira kampanyalarıyla örtüldüğünü ve bu kampanyaların sinsi emellere hizmet ettiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesi ve Sinan Ateş'in ailesini kabul etmesi MHP'de rahatsızlık yaratmaya devam ediyor.
15 Haziran 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Halk TV’ye yüzde 3 oranında idari para cezası verdi. Eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker’in Halk TV’de katıldığı 'Sansürsüz' adlı programdaki sözleri incelendi ve Bahçeli’nin kişilik haklarının ihlal edildiğine karar verildi. RTÜK, 6112 sayılı Kanun’un 8’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (ç) bendine dayanarak bu kararı aldı.
11 Eylül 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında deprem yardımları yapan Ahbap Derneği ve Babala TV'yi eleştirdi. Oğuzhan Uğur, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, devlet kurumlarıyla koordineli çalıştıklarını ve birçok MHP'li ve ülkücü arkadaşlarının kendilerine destek verdiğini belirterek Bahçeli'ye yanlış bilgi verildiğini düşündüğünü ifade etti. Haluk Levent de Bahçeli'ye, bir MHP milletvekilinin sözleriyle yanıt vererek sivil toplum örgütlerinin ve devlet kurumlarının yardımlarının önemini vurguladı.
14 Şubat 2023

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ilk kez doğrudan eleştirerek 'ajan' olarak anıldığını iddia etti. Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Zafer Partisi'ne yönelik eleştirilerine yanıt veren Özdağ, Bahçeli'nin MHP'li üç milletvekilini savcılığa göndermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in Bahçeli'yi ajan olarak nitelendirdiğini belirten mektuplara atıfta bulundu.
10 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'da düzenlediği mitingde destekçilerine hitap etti. Bahçeli, Türkiye düşmanlarına, dış bağlantılı kumpaslara ve terör örgütlerine karşı birlik çağrısı yaptı. Ayrıca, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan seçimlerde MHP'ye, Cumhur İttifakı'na ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek istediğini belirtti. Bahçeli, Aksaray halkının oyunları gördüğünü ve fitnecilerin tezgahını tanıdığını ifade etti.
12 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

Organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' olarak nitelendirilmişti. Yılmaz, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş hakkında, FETÖ ile bağlantılı olduğu imasında bulundu. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. Yılmaz, Mersin'de öldürülen Emrullah Kaplan olayını hatırlatarak, ülkücü kimliği altında FETÖ ajanlarının olduğunu iddia etti.
4 Ocak 2023
İşaretlediklerim