CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü yazarı Uğur Dündar'a verdiği yanıtta, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Çankaya Köşkü'nde yapılacak kişisel ve ailevi harcamaları kendi maaşından karşılayacağını söyledi. Ayrıca, özel seyahatler ve siyasi parti faaliyetlerine ilişkin masraflarını da kendi bütçesinden veya parti bütçesinden karşılayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı maaşının azaltılması için de bir düzenleme yapacağını ifade etti.
21 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın deprem yardımlarını yeterince halka ulaştıramadığını eleştirerek, 'not ediyoruz' şeklindeki ifadelerle tehdit savuran yetkililere tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in eleştirilere sert yanıtlar verdiği ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de benzer bir tutum sergilediği belirtildi. Kılıçdaroğlu, iktidara şov yapmayı bırakıp yardımları halka ulaştırma çağrısında bulundu.
21 Şubat 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nden oluşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı toplantı sonuçsuz kaldı ve karar 6 Mart'a ertelendi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ele alındı, ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti organlarıyla görüşmek istemesi nedeniyle nihai karar verilemedi. Altı liderin imzaladığı sonuç metninde ortak bir anlayışa varıldığı ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı belirtildi.
2 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, TRT'deki konuşmasında, onarıcı ve kucaklayıcı liderlik yapmayı, depremzedelerin evlerini inşa etmeyi, ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik hakkı vermeyi, kadına şiddete sıfır tolerans göstermeyi, aile destekleri sigortası ile sosyal yardımları birleştirmeyi, gençlere ekonomik kriz ve gelecek endişesi yerine umut vaat etmeyi, devlet kaynaklarına çöreklenmiş çetelerden çalınan paraları geri almayı ve iki farklı Türkiye vizyonu arasında bir seçim yapılacağını belirtti.
13 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Türkiye'de vatandaşların asıl gündeminin ekonomik kriz olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, hükümetin gerçek sorunları örtbas etmek için yapay gündemler oluşturduğunu ve vatandaşların aklıyla alay edildiğini iddia etti. Kendisinin iktidara gelmesi halinde demokrasinin güçleneceğini, ekonominin iyileşeceğini ve bolluk bereketin geleceğini ifade etti. Ayrıca, her türlü terör ve dini istismar edenlere lanet okuduğunu ve dürüst insanlarla yola devam edeceğini belirtti.
9 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Habertürk'te katıldığı bir programda, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kendisinin adalet bakanı olabileceğini belirtti. Erkek, Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve Ahmet Akın'ı işaret ederek Çanakkale ve Balıkesir'in bakanları olacaklarını söylediğini aktardı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kurmaylarından oluşan 'Şampiyonlar Ligi kadrosu'nun yakında duyurulacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirterek, açlık ve yoksullukla mücadele, demokrasi, adalet ve eşitlik vurgusu yaptı. KHK'lılara bahar geleceğini, yurtdışına kaçırılan paraların geri getirileceğini ve uyuşturucu baronlarıyla mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, saray yerine Çankaya'da oturacağını ifade etti.
6 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, seçimlerin demokrasiyi yeniden inşa etme, kadın ve erkek eşitliğini sağlama, ayrışma yerine kucaklaşma ve Türkiye'ye demokrasi getirme seçimi olduğunu ifade etti. Yaklaşık 5 milyon 300 bin gencin ilk kez oy kullanacağını belirterek, gençlere tarihe not düşme çağrısında bulundu. Ayrıca, polislerin sorunlarına değinerek, iktidara eleştirilerde bulundu ve seçimlerde Millet İttifakı'na destek istedi.
30 Nisan 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının yarınki toplantıda açıklanmayacağını ifade etti. Adayın açıklanması için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini açıklamasının bekleneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir şansının olmadığını ve YSK'nın güven vermeyen bir kurum olduğunu dile getirdi. Ayrıca, YSK'nın geçmişte deprem nedeniyle seçim ertelemesi taleplerini reddettiğini hatırlattı.
1 Mart 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını engellemeye çalışan iktidara yakın sermaye grupları, Kılıçdaroğlu'nun koordinatör başdanışmanı Erdoğan Toprak'ı 'beşli çete' ile görüştüğü iddialarıyla hedef aldı. Diken, bu iddiaların Kılıçdaroğlu tarafından reddedildiğini ve Toprak'ın yıpratılmasının planlandığını belirtti. İddiaların kaynağını sorgulayan gazeteciler, iddia edilen görüşme tarihinde Toprak'ın Kılıçdaroğlu ile Giresun'da olduğunu öğrendi. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kurmayının arkasında durduğunu ve operasyonun arkasındaki kişileri bildiğini ifade etti.
23 Mart 2023

İYİ Parti kurmayları, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dayatması durumunda Millet İttifakı'ndan ayrılarak 'yalnız kurt' olarak seçim sürecine devam etmeyi ve milliyetçi bir ittifak kurmayı değerlendiriyor. İYİ Parti'nin, CHP'nin Ekrem İmamoğlu yerine Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybetme riskine karşılık Türkiye'yi kazanmanın daha önemli olduğunu düşündüğü belirtiliyor.
2 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere önümüzdeki Kurban Bayramı'nda 15 bin TL ödeme yapacaklarını duyurdu. Kılıçdaroğlu, emeklilerin ekonomik zorluklar yaşadığını ve geçmişte ikramiyelerle ev alabildiklerini belirtti. İktidara gelmeleri durumunda emeklilerin bayram ikramiyelerinin asgari ücret kadar olacağını ve geriye dönük ödemeler yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, bu ödemelerin hukuk yoluyla beşli çetelere ve birden fazla maaş alanlara yapılan ödemelerden karşılanacağını söyledi.
3 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilginin ardından CHP içinde yükselen değişim taleplerine yanıt veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partinin değişime değil yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, partinin ideolojisinin ve hedeflerinin sabit olduğunu, ancak parti tüzüğünün değişmesi gerektiğini ve bu yönde çalışmalar yapıldığını belirtti. Ayrıca, örgütlerin beklentilerini dikkate alarak güzel değişiklikler yapacaklarını ve bunları hayata geçireceklerini söyledi.
15 Temmuz 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden 'Cehennemin kapılarını kapatacağız' şeklinde bir açıklama yaptı. Bu ifade, Brezilya'da Jair Bolsonaro'ya karşı seçim kazanan Lula Da Silva'nın sözlerinden alıntıdır. Ayrıca, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı ve imzalanan protokol, kayyım uygulamalarının sonlandırılması gibi konular gündemdedir. HDP ve Yeşil Sol Parti, bu gelişmeleri değerlendirmek üzere toplantı yapmıştır.
24 Mayıs 2023
İşaretlediklerim