Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası olan Wimbledon'da, tek erkekler finalinde İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, Sırp rakibi Novak Djokovic'i 3-0 yenerek şampiyon oldu. Alcaraz, ilk iki seti 6-2'lik skorlarla kazandıktan sonra üçüncü seti de 7-6 kazanarak galibiyete ulaştı. Bu zaferle Alcaraz, Wimbledon'da üst üste ikinci kez şampiyonluk elde etti. Karşılaşmayı Galler Prensesi Kate Middleton da izledi.
14 Temmuz 2024

Türkiye Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi’nin ikinci haftasında Almanya ile karşılaştı ve maçı 3-1 kazandı. İlk seti 25-20 kaybeden takım, sonraki üç seti 20-25, 9-25 ve 24-26 kazanarak galibiyete ulaştı. Bu sonuçla Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde beşinci maçında üçüncü galibiyetini elde etti. Maç, ABD'de oynandı.
30 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Maçın 12. dakikasında Zajc'ın golüyle öne geçen Fenerbahçe, 26. dakikada Sinan Osmanoğlu'nun golüne engel olamayarak beraberliği kabul etti. Ancak 89. dakikada Valencia'nın kafa golüyle Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi ve Çaykur Rizespor turnuvadan elendi.
19 Ocak 2023

Kadınlar Futbol Süper Ligi play-off finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup ederek ligdeki ilk şampiyonluğunu elde etti. İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe ilk yarıyı önde kapattı, ancak ABB Spor Kulübü 90+8. dakikada penaltıdan bulduğu golle eşitliği sağladı ve uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde Fenerbahçe 10 kişi kalırken, ABB Spor Kulübü galibiyeti ve şampiyonluğu elde etti. Şampiyonluk kupası, ABB futbolcularına verildi ve ABB Başkanı Mansur Yavaş şampiyonluğu Twitter üzerinden kutladı.
3 Haziran 2023

Milli okçu Elif Berra Gökkır, Romanya'nın Ploieşti kentinde düzenlenen 2024 Avrupa Gençlik Şampiyonası'nda klasik yay 18 yaş altı kadınlar kategorisinde altın madalya kazandı. Gökkır, finalde Fransız rakibi Siham Er-Rahmouni'yi 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Bu başarı, Türkiye'nin okçuluk alanındaki uluslararası başarılarına bir yenisini ekledi.
13 Temmuz 2024

Milli sporcu Aysel Önder, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para atletizm kadınlar 400 metre T20 finalinde gümüş madalya kazandı. Önder, elemelerde 54.96'lık derecesiyle yeni dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükselmişti. Finalde 55.23'lük derecesiyle ikinci olan Önder, sevincini Türk bayrağıyla kutladı. Altın madalyayı Ukrayna'dan Yulia Shuliar, bronz madalyayı ise Hindistan'dan Deepthi Jeevan Ji kazandı.
3 Eylül 2024

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinin üçüncü maçında ÇBK Mersin'i 80-56 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Serinin ilk iki maçını da kazanan sarı-lacivertli takım, böylece ligdeki 18'inci şampiyonluğuna ulaştı ve üst üste altıncı kez şampiyon oldu. Sezon boyunca FIBA Kadınlar Süper Kupa, Türkiye Kupası ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ni de kazanarak dört kupalı bir sezon geçiren Fenerbahçe, büyük bir başarıya imza attı.
17 Nisan 2024

2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar üç adım atlamada yarışan milli atlet Tuğba Danışmaz, 14,31 metrelik atlayışıyla Türkiye rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'ye şampiyonadaki ilk madalyasını getirdi. İtalyan Dariya Derkach gümüş, Portekizli Patricia Mamona ise bronz madalya elde etti.
4 Mart 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin çeyrek finalinde Polonya ile karşılaştı. Maç, tie-break setine kadar uzadı ve Türkiye, Polonya'ya 3-2 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte A Milli Takım, Milletler Ligi'ne veda etti.
21 Haziran 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, çeyrek finalde Güney Koreli rakibine 6-4 mağlup olarak elendi. Bu sonuçla Gazoz, olimpiyatlardaki mücadelesine veda etti. Türkiye'nin olimpiyat programında yer alan diğer etkinlikler ve sporcuların performansları da dikkat çekiyor.
4 Ağustos 2024

2024 Dubai Açık Satranç Turnuvası'nda Türkiye'yi beş sporcu temsil ediyor. Turnuvada 29 ülkeden 71 sporcu yarışıyor ve Türkiye'den GM Vahap Şanal, IM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Emre Can, IM Can Durak ve IM Hasan Hüseyin Çelik mücadele ediyor. IM Yağız Kaan Erdoğmuş, turnuvaya üç galibiyetle başladı ve dördüncü turda IM Ghosh Aronyak ile karşılaşacak. Diğer Türk sporcuların üç tur sonundaki puanları ise GM Emre Can 2,5, GM Vahap Şanal 2, GM Can Durak 2 ve IM Hasan Hüseyin Çelik 1 puan olarak kaydedildi.
28 Mayıs 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin 3. haftasında Tayland'ı 3-0 mağlup etti. Hong Kong Coliseum'da oynanan maçta Türkiye, ilk iki seti 25-17, üçüncü seti ise yine 25-17 kazandı. Filenin Sultanları, bu galibiyetle organizasyonda dokuz maçta yedi galibiyet elde etti. Türkiye, üç hafta sonunda ilk 8'de yer alması halinde finallere katılma hakkı kazanacak.
12 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Final maçında 41 sayı bulan Melissa Vargas, 'Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu' seçildi. Kupa töreninde altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan alan milli oyuncular, İstiklal Marşı'nın okunması ve kaptan Eda Erdem Dündar'ın kupayı kaldırmasının ardından büyük sevinç yaşadı.
4 Eylül 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Demir Grup Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. Maçın ilk golü 47. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun karambol sonrası attığı golle geldi. İkinci gol 58. dakikada Michy Batshuayi'den, üçüncü gol ise 85. dakikada Joshua King'den geldi. Fenerbahçe, bu sonuçla kupanın finalinde Başakşehir-Ankaragücü eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.
24 Mayıs 2023

Ziraat Türkiye Kupası'nın çeyrek final turu, MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçla başlayacak. Eryaman Stadı'nda gerçekleşecek olan bu müsabaka, saat 20:45'te başlayacak. Çeyrek finaldeki tüm maçlar tek maç eleme usulü ile oynanacak ve kazanan takımlar yarı finale yükselecek. Çeyrek finalin diğer maçları ise 28 ve 29 Şubat tarihlerinde oynanacak.
27 Şubat 2024

Türk milli yüzücü Merve Tuncel, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 1500 metre serbest stil kategorisinde altın madalya kazandı. Tuncel, bu başarısıyla aynı mesafede üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olma unvanını elde etti. Finalde kaydettiği 16.18.53'lük derecesiyle zirveye çıktı.
6 Temmuz 2023

Portekiz'in Madeira Adası'nda düzenlenen Avrupa Para Yüzme Şampiyonası'nda Türk sporcular önemli başarılar elde etti. Turgut Aslan Yaraman, erkekler S7 100 metre sırtüstü kategorisinde dünya rekoru kırarak gümüş madalya kazandı. Kadınlar SM5 200 metre karışık yarışında ise Sevilay Öztürk bronz madalya elde etti. Yaraman, eski dünya rekorunu kırarak finale yükseldi ve finalde Avrupa ikincisi oldu.
25 Nisan 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek yarı finale çıktı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, Emre Mor'un iki golüyle öne geçti. Kayserispor'un tek golü Kolovetsios'tan gelirken, Fenerbahçe'den Serdar Dursun ve Arda Güler maçın sonucunu belirleyen diğer golleri attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, yarı finalde Sivasspor ile eşleşti.
6 Nisan 2023

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale çıktı. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, çeyrek finalde Estonyalı Heiki Nabi'yi, yarı finalde ise Çinli Lingzhe Meng'i yenerek finale yükseldi. Bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan Rıza, finalde İranlı Amin Mirzazadeh ile karşılaşacak.
21 Eylül 2023

Milli atlet Ersu Şaşma, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda erkekler sırıkla atlama elemelerinde başarılı olarak finale kaldı. Stade de France'ta gerçekleştirilen elemelerde 5.40, 5.60, 5.70 ve 5.75 metre yüksekliklerini ilk denemesinde geçen Şaşma, en iyi 12 atlet arasına girdi. Tokyo 2020'de de finale kalan ilk Türk atlet olan Şaşma, bu başarısını Paris'te tekrarladı.
3 Ağustos 2024
İşaretlediklerim