İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Moda İskelesi'ne yapılan seferler hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemiyor. Ayrıca Bursa-İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferlerinden de bazıları iptal edildiği bildirildi.
28 Mart 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre bazı metro hatlarının sefer saatleri gece 02.00'ye kadar uzatıldı. Uzatılan hatlar arasında M1A, M1B, M2, M3, M4, M5, M6, M7 ve M9 hatları bulunmaktadır. Bu değişiklik, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmeleri için yapılmıştır.
6 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
5 Mayıs 2023

Havalimanı çalışanları, Meclis’te görüşülen havacılık yasasına tepki olarak iş yavaşlatma eylemi başlatacak. Sendikalar ve dernekler tarafından düzenlenen toplantıda, 6 Haziran’dan itibaren uluslararası standart ve mevzuatlara aykırı işlerin yapılmayacağı kararlaştırıldı. Talepler karşılanmazsa iş bırakma eylemi yapılacak. Eylemler, İstanbul Havalimanı'ndaki iş cinayetine tepki olarak da destekleniyor.
5 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hafta sonu için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle cumartesi günü öğleden sonra ve pazar günü erken saatlerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların 8-10 dereceye kadar düşeceği ve kuvvetli sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Türk Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle yarınki 40 seferini iptal ettiğini açıkladı.
17 Kasım 2023

Türk Hava Yolları, Fransa'nın Lyon, Marsilya, Nice ve Paris şehirlerine yapılması planlanan bazı uçuşları, yer hizmetleri ve güvenlik personelinin greve gitmesi nedeniyle iptal etti. THY, müşterilerine durumları internet sitesi üzerinden kontrol etmeleri tavsiyesinde bulundu. Bu iptaller, yarın gerçekleşecek seferleri kapsıyor.
24 Nisan 2024

Hatay Havalimanı'na ticari uçuşlar, pisti koruyan duvarlardaki sorunlar nedeniyle durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanının acil yardım uçaklarına açık olduğunu, ancak ticari uçuşların yoğunluk azaldıktan sonra yenileme çalışmalarının ardından başlayacağını belirtti. Pistteki eksen kayması nedeniyle tam doluluktaki uçakların inişte pistte çökme riski taşıdığı ve durma mesafesinin uzaması nedeniyle pist dışına çıkma tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, havalimanının durumuna ilişkin sorularını dile getirdi.
26 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının artacağını açıkladı. Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz'de hafif toz taşınımı beklenirken, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de sağanak yağışlar görülecek. Hava Tahmini Uzmanı Kenan Yüksel, bu bölgelerde hava kalitesinde azalma ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Hafta ortasına kadar yurdun iç ve güneydoğu kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.
20 Mayıs 2024

Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı feribot seferleri iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Bozcaada'dan Geyikli'ye ve Gökçeada'dan Kabatepe'ye yapılması planlanan sabah ve öğleden sonraki seferler fırtına nedeniyle gerçekleştirilemeyecek. Diğer hatlardaki seferlerde ise herhangi bir aksama bulunmamaktadır.
25 Kasım 2023

6 Şubat'taki depremlerden zarar gören Hatay Havalimanı'nın 17 Mayıs'a kadar sivil uçuşlara kapalı olduğu ve taşınma planlarının yapıldığı bildirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), havalimanının mevcut konumunda uzun süre hizmet veremeyeceğini ve 918 metrelik bir kısmının büyük risk taşıdığını belirtti. Havalimanının yapımında gerekli tedbirlerin alınmadığı, özellikle kazık çakılmadığı için çökme tehlikesinin arttığı ifade edildi. DHMİ'nin üst makamlara taşınmanın en doğru adım olacağını ilettiği ve yeni yer arayışlarının başladığı, ancak resmi bir ihale sürecinin henüz başlamadığı ve taşınma sürecinin seçim sonrasına bırakılmasının düşünüldüğü aktarıldı.
18 Nisan 2023

Türk Hava Yolları (THY), Almanya'nın Leipzig ve Hannover kentlerindeki havalimanlarında güvenlik personelinin grevi nedeniyle yarın gerçekleşmesi planlanan bazı seferlerin iptal edildiğini açıkladı. İptal edilen seferler arasında 'TK 1339 İstanbul-Leipzig', 'TK 1340 Leipzig-İstanbul' ve 'TK 1554 Hannover-İstanbul' bulunmaktadır. THY, iptallerle ilgili bilgilendirmeyi basın müşavirliği aracılığıyla duyurdu.
14 Mart 2024

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

Metro İstanbul, Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının yarın saat 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını açıkladı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı belirtildi. Kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, yarın Taksim’de düzenlenmesi planlanan 10’uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı.
22 Haziran 2024

Türk Hava Yolları, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında başlattığı tahliye uçuşlarını 1 Mart 2023 tarihine kadar sürdüreceğini duyurdu. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'dan çıkışlı uçuşlar ücretsiz olacak. Yolcuların havaalanına rezervasyon yaparak gelmeleri gerekiyor ve rezervasyonu olanlara öncelik tanınacak. Şimdiye kadar bu uçuşlarla 265 bin kişi taşınmış.
19 Şubat 2023

Kapadokya'da turistlere bölgeyi kuş bakışı izleme imkanı sunan sıcak hava balon turları, rüzgar nedeniyle hafta başına kadar yapılamayacak. Göreme beldesi ve Çavuşin köyü çevresindeki alanlardan sabahın erken saatlerinde havalanan balon turları, saatte 45 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle iptal edildi. Meteoroloji verilerine göre, bölgede etkisini sürdürecek rüzgar nedeniyle sıcak hava balon turları yarın da yapılamayacak. Uçuşlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Nevşehir Koordinatörlüğünün değerlendirmesi sonucu hava şartlarının elverişli olması durumunda yapılabiliyor.
29 Haziran 2024

Çanakkale'de, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada feribot hatlarında beklenen fırtına nedeniyle yarın sadece belirli saatlerde tek sefer yapılacağı duyuruldu. Gökçeada'dan Kabatepe'ye 20:00'de, Kabatepe'den Gökçeada'ya 22:00'de; Bozcaada'dan Geyikli'ye 18:00'de, Geyikli'den Bozcaada'ya 19:00'da seferler gerçekleştirilecek. Gün içinde planlanan diğer tüm seferler olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
11 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 ili sarı kodla uyararak bu bölgelerde potansiyel tehlikeli hava koşulları beklediğini duyurdu. Hafta başından hafta ortasına kadar yurdun iç, kuzey ve güney kesimlerinde yağış bekleniyor. Ankara'da bu sabah yağış beklenirken, İstanbul'da sadece salı günü için sağanak yağış öngörülüyor. Hava sıcaklıkları pazartesi ve salı günleri mevsim normallerinin altında kalacak, ancak cuma gününden itibaren artış gösterecek.
27 Mayıs 2024

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının artacağı ve zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, hamile ve engelli personel ile 10 yaş altı çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.
5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 30 ilini turuncu, 36 ilini ise sarı kodla uyararak kuvvetli rüzgar, sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Batı Karadeniz, Marmara, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde olumsuz hava koşullarının etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlar, ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
18 Kasım 2023

İstanbul'da gün boyu aralıklarla sürecek sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olacak yağışların saat 18:00'den itibaren şiddetleneceği tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, Beykoz ve Şile'de görülecek gök gürültülü ve kuvvetli sağanağın Anadolu Yakası'nın doğu ve kuzeyinde kalan ilçelerde de etkili olacağını belirtti. Vatandaşlar, şiddetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Temmuz 2024
İşaretlediklerim