Van'ın Çatak ilçesindeki Kaniya Bekan Nekropolü'nde yürütülen arkeolojik kazılarda, 3 bin 200 yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen iskeletlerin kafataslarında beyin ameliyatı izleri tespit edildi. Yaklaşık 400 insan iskeletinden 30'unda görülen bu izler, antik çağlarda kullanılan dört farklı cerrahi tekniği gösteriyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Yılmaz'ın açıklamalarına göre, ameliyat edilen bireylerin yüzde 60'ı iyileşmiş, bu da dönemin cerrahi başarısını ortaya koyuyor.
27 Kasım 2023

Bursa'da, iki yıl önce çöp evde bakımsız halde bulunan bir çocuğun teyzesi olan Kamuran Pınar A., 'kişiyi hürriyetten yoksun kılma', 'ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'çocuğa karşı eziyet' suçlarından yargılandığı davada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşma, basına kapalı gerçekleşti ve 10 Mayıs'a ertelendi. Çocuk, 2022'nin Temmuz ayında çöplerle dolu evde baygın halde bulunmuş ve daha sonra koruma altına alınarak tedaviye alınmıştı.
2 Şubat 2024

45 yaşındaki Belçikalı David Baerten, aile üyeleri tarafından takdir edilmediğini hissettiği için öldüğü haberini yayarak sahte bir cenaze töreni düzenledi. Cenaze sırasında helikopterle inerek ailesini şaşırttı. Bu olay, TikTok kullanıcısı olan Baerten'in hesabından ve 'Thomas Faut' adlı başka bir kullanıcı tarafından kaydedilerek paylaşıldı. Olayın TikTok'ta yayınlanması, Baerten'in amacının aile dersi mi yoksa TikTok çılgınlığına katkı mı olduğu sorularını akıllara getirdi.
17 Haziran 2023

45 yaşındaki Tafari Campbell, eski ABD başkanı Barack Obama'nın özel şefi olarak biliniyor. Campbell, Massachusetts eyaletindeki Martha's Vineyard tatil beldesinde bir gölette kayboldu ve cesedi pazartesi günü bulundu. Olayın detayları hala yetkililer tarafından araştırılıyor. Campbell, Obama'nın başkanlığı bırakmasının ardından aile için çalışmaya başlamıştı.
25 Temmuz 2023

Vogue Filipinler, Nisan sayısında 106 yaşındaki dövme sanatçısı Apo Whang-Od'u kapağa taşıyarak, köklere dönüş ve otantikliğe değer verme temalarını işledi. Apo Whang-Od, Batok adı verilen geleneksel Filipin dövme sanatının yaşayan son temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor ve 'Mambabatok' olarak anılıyor. Bu kapakla birlikte, Apo Whang-Od Vogue kapağında yer alan en yaşlı kişi olma unvanını da elde etti.
31 Mart 2023

Mersin'in Bozyazı ilçesinde emekli öğretim görevlisi Selahattin Doludeniz'in cesedi, 14 Eylül'de çöplük alana bırakılan bir varilde bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan oğlu Orkun Doludeniz, polisteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Zanlı, ifadesinde babasını evde hareketsiz yatarken bulduğunu ve cesedi ticari taksiyle çöplük alana götürdüğünü iddia etti. Selahattin Doludeniz'in kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek.
16 Eylül 2024

Bayrampaşa’da Altıntepsi Mahallesi’nde bir babayla oğlu, araç park etme tartışması sonrasında silahla vurularak öldürüldü. 56 yaşındaki Orhan B. ile 75 yaşındaki dükkan sahibi Lütfü Er arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Ertesi gün Orhan B, Lütfü Er’i ve kendisini bıçaklayan Er’in oğlu Ramazan Er’i silahla vurdu. Hastaneye kaldırılan baba ve oğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
6 Ağustos 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir evde üç kardeş ölü bulundu. Cinayeti itiraf eden baba Murat K. gözaltına alındı. Polis, çocukların boğularak ve kesici aletle öldürüldüğünü belirledi. Çocukların annesinin bir süre önce Erzurum'a gittiği öğrenildi.
29 Mayıs 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan yedi kişiden biri hayatını kaybetti. Ahmet Karaçoban ve oğlu Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu jandarmaya bildirmişti. Jandarma ekipleri sandığı açtığında, el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada yaralanan Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, diğer altı yaralının tedavileri sürüyor. Olayın aileler arasındaki bir husumetten kaynaklandığı belirtilirken, iki şüpheli tutuklandı.
23 Mayıs 2024

Muğla’nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili olarak baba ve oğlu gözaltına alındı. Yangının, Yava Mahallesi’nde şüpheli M.Ş ve oğlu İ.Ş’nin arı kovanlarına körükle duman vermeleri sırasında çıktığı belirtildi. Jandarma ekipleri baba ve oğlunu gözaltına alırken, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.
18 Ağustos 2024

Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulundu. Nevzat B., Narin'in cesedini dereye gömdüğünü itiraf etti ve amca Salim Güran'ın kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı ve Nevzat B. ile Salim Güran tutuklandı. Soruşturma devam ederken, Nevzat B.'nin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtildi.
10 Eylül 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs'ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından Özdemir tutuklandı ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi, ancak yaşı nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Özdemir'in babası Orhan Özdemir de oğlunu sakladığı iddiasıyla tutuklandı ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
23 Mayıs 2024

İzmir'in Bornova ilçesinde Vesim Ş. isimli bir baba, yaşları iki, dört ve 14 olan üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü ve 11 yaşındaki bir çocuğunu yaraladı. Olay, Çınar mevkisine yakın bir arazide gerçekleşti. Baba Vesim Ş.'nin eşiyle boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Yaralı çocuk ve intihara kalkıştığı iddia edilen baba hastaneye kaldırıldı.
27 Ağustos 2024

Tavşantepe'de dere yatağında cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma karmaşık bir hal aldı. Savcının amca Salih Güran'ı katil olarak tespit ettiği bilgisi özel bir televizyon kanalında paylaşıldı. Ancak, soruşturma sürecinde yeni bilgilere ulaşıldı ve Narin'in cesedinin amca Salim Güran'ın aracıyla taşındığı, araçta üç gencin bulunduğu ve bu gençlerden ikisinin nerede olduğunun bilinmediği ortaya çıktı. Soruşturmanın çözümünün yakın olmadığı düşünülüyor.
17 Eylül 2024

Arnavutköy’de 40 yaşındaki Harun G, boşanma aşamasında olduğu 35 yaşındaki eşi Serpil G’yi sokakta silahla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Harun G'yi teslim ol çağrılarının ardından gözaltına aldı. Harun G, ifadesinde eşinin çocuklara bakmak istemediğini söylemesi üzerine tartıştıklarını ve bu tartışmanın cinayete sebep olduğunu ileri sürdü.
10 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde cezaevinden izinli çıkan hükümlü H.S., babası Bünyamin S.'yi silahla vurarak öldürdü. Olay, Pınarkaya köyünde H.S. ile annesi A.S. arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine gerçekleşti. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri, Bünyamin S.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli H.S. ve annesi A.S. gözaltına alındı.
27 Ağustos 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Bu olayın ardından soruşturma başlatılmış ve Baba Bülent Cihantimur'un çalışanı Ayşe Ceren S., kaçışa yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Ancak son gelişmelerle Ayşe Ceren S. tahliye edildi. Adalet Bakanlığı, Tok ve oğlunun iadesi için sürecin başlatıldığını duyurdu, fakat henüz bir gelişme yaşanmadı.
18 Nisan 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun babası Bülent Cihantimur, 'suçluyu kayırma' suçlamasıyla İstanbul Adliyesi'ne ifade vermek üzere geldi. Tok'un oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olmuş, ardından annesiyle birlikte önce Mısır'a sonra ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanlığı iade sürecini başlatmış, Cihantimur ve diğer bir kişiye yurtdışına çıkış yasağı konmuş, bir çalışan ise tutuklanmıştı.
15 Mart 2024

Muğla'nın Menteşe ilçesinde M.K. isimli bir kişi, eşi Senem K.'yi bıçaklayarak öldürdü. M.K. ormanlık alanda yakalandı ve hakkında üç ay uzaklaştırma kararı olduğu belirtildi. Balıkesir'in Gönen ilçesinde ise Murat Sevilen, kızı Eylem Sevilen'i boğarak öldürdü. Sevilen, kızının arkadaşının doğum gününe gitmek istemesi üzerine tartıştıklarını ve ardından cinayeti işlediğini itiraf etti.
26 Ağustos 2024

Yozgat'ta 17 yaşındaki Z.Y., Salih Paşa Camisi önünde sohbet ettiği 14 yaşındaki F.Ü. ve E.G'yi bıçakla yaraladı. F.Ü. hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Şüpheli, kendisini yakalamak isteyen M.L'yi de yaraladıktan sonra kaçtı ancak daha sonra yakalanarak tutuklandı. Olayın ardından F.Ü.'nün cenazesi Gedikhasanlı köyü mezarlığına defnedildi.
16 Ağustos 2024
İşaretlediklerim