Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 31 Mart 2024'te düzenlenecek yerel seçimlere kendi logosu ve ismiyle gireceğini açıkladı. Davutoğlu, bu kararın partinin başkanlık kurulunda alındığını ve olası ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla Türkiye'nin bütün belde, ilçe ve illerinde Gelecek Partisi logosu ve ismiyle seçimlere girileceğini belirtti.
13 Ağustos 2023

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, altılı masanın iktidara gelmesi durumunda genel başkanların stratejik kararlarda imza yetkisine sahip olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanının güçlü olacağını ancak tek başına karar veremeyeceğini, genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını ve her partinin milletvekili sayısına göre bakanlık alacağını söyledi. Ayrıca, seçilen cumhurbaşkanının Meclis desteğini kaybetmesi durumunda ülkenin yeniden seçime gideceğini belirtti. Davutoğlu, altılı masanın adaylık konusunda feragat ederek bir araya geldiğini ve başörtüsü meselesinin Meclis'te çözülmesi gerektiğini vurguladı.
11 Ocak 2023

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi, ortak aday ve milletvekili listelerini görüşmek üzere yarın bir araya gelecek. Toplantıda ayrıca deprem sonrası alınan kararlar ve seçim güvenliği gibi konular ele alınacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve diğer liderlerle yaptığı görüşmelerde 'güçlü yardımcılık' konusu da dahil olmak üzere adaylık süreci tartışıldı. İttifak içindeki partilerden gelen açıklamalara göre, adayın belirlenmesi için YSK'nın seçim takviminin beklenmesi öngörülüyor.
1 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5'te katıldığı bir programda, altılı masanın olası cumhurbaşkanı adayını Şubat ayı içinde netleştireceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak belirlemesi beklenirken, muhalefetin henüz resmi bir adayı yok. Altılı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu ittifakın aday belirleme süreci devam ediyor ve olası adaylar arasında İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları ile CHP Genel Başkanı yer alıyor.
28 Ocak 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Genişletilmiş İstanbul İl Divanı Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ittifak içinde hareket edeceklerini ve dış politikada da iç politikada da birlikte davranacaklarını belirtti. Karamollaoğlu, seçimlerin sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçileceğini neredeyse garanti gibi gördüğünü ifade etti. Ayrıca, geçmişte CHP'nin icraatlarından dolayı eleştirilere maruz kaldıklarını ancak bu durumun Kılıçdaroğlu için geçerli olmadığını dile getirdi.
26 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

Altılı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderleri 26 Ocak'ta 11. kez toplandı ve ittifak olarak yola devam etme kararı aldı. Ayrıca, 30 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşılacak olan ve yaklaşık 2 bin 500 eylem maddesi içerecek ortak politikalar mutabakat metni üzerinde anlaşmaya vardılar. Bu metin dokuz ana başlık altında toplanacak ve ekonomi, hukuk, eğitim gibi alanlarda vaatler içerecek. İşsizlikle mücadele ve Türkiye Varlık Fonu'nun kapatılması gibi konular da metinde yer alacak.
29 Ocak 2023

Altılı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu ittifakın ortak cumhurbaşkanı adayını belirleme süreci devam ederken, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, partisinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu'nun aday olması gerektiğini savundu. Karaduman, adayın kazanma ihtimalinin yüksek olması ve altılı masayı taşıyabilecek vasıflara sahip olması gerektiğini, ayrıca dindar ve muhafazakar çevrelere hitap edebilecek bir ismin önemli olduğunu belirtti.
26 Ocak 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi liderlerinin katılımıyla gerçekleşen 'altılı masa' toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiğini açıklayacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ortak aday belirleme konusunda anket yapılmasını savunuyor. Toplantıda ayrıca geçiş sürecinin yol haritası ve yönetim mekanizmaları gibi konular da ele alınacak. Ancak toplantıdan bir adayın resmi olarak açıklanması beklenmiyor.
26 Ocak 2023

CHP, Millet İttifakı çatısı altında seçimlere katılan DEVA, Gelecek, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin üyelerine listelerinde yer verdi. Açılan sandıkların yüzde 99,27'sine göre, CHP listelerinden Meclis'e giren 168 milletvekilinin 34'ü ittifak ortaklarının üyeleri oldu. DEVA Partisi'nden 14, Gelecek Partisi'nden 10 ve Saadet Partisi'nden 10 milletvekili Meclis'e girmeyi başardı. CHP'nin bu seçimlerdeki oy oranı ise yüzde 25,38 olarak belirlendi.
15 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantısını terk etmesi ve CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından yaşanan tartışmalar devam ederken, CHP üyelerini genel merkez önünde toplanmaya davet etti. Saadet Partisi'nde yapılacak millet ittifakı toplantısından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması bekleniyor. Akşener'in toplantıya katılmayacağı önceden bildirilmişti. CHP, üyelerine akşam saatlerinde toplanma çağrısında bulunurken, genel merkez önünde platform kurulumuna başlandı.
6 Mart 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidar kanadının seçim öncesi yaptığı kutuplaştırıcı açıklamaları eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin demokratik ortamda gerçekleşmesi için güvence vermesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu, Erdoğan'ın cami avlusundan toplumu ikiye bölen ifadeler kullanmasını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçimleri darbe olarak nitelendirmesini kınadı. Ayrıca, Erdoğan'ın sağlık durumunu bahane ederek milli iradeye müdahale edilmesi ihtimaline karşı uyarıda bulundu.
30 Nisan 2023

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin son zamlar ve yurttaşların ekonomik sorunlarını konuşmak üzere TBMM'nin açılması için yaptığı başvuru kabul edildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'yi 25 Temmuz Salı günü toplantıya çağırdı. Muhalefetin önergesinde, AKP iktidarının uyguladığı ekonomi politikalarının ve ekonomi yönetiminin hatalarının yarattığı sorunların büyüdüğü, Türk lirasının değer kaybettiği, enflasyonun yükseldiği, işsizlik sorununun devam ettiği ve yurttaşların yoksulluk ve güvencesizlikle karşı karşıya kaldığı belirtildi.
19 Temmuz 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceğini belirtirken, dört adayın seçim sonuçları üzerinde olumsuz etki yapabileceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifakını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paniklemesine bağladı. Aile içi şiddetle mücadelede caydırıcılığın artırılması gerektiğini ve idam cezasının gerekli durumlarda uygulanabileceğini savundu. Ayrıca, Millet İttifakı içinde Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'ittifak içinde ittifak' kurulması yönünde görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

Türkiye'deki muhalefet partilerinden oluşan 'altılı masa', önemli bir toplantı düzenliyor. Toplantıda, ortak hükümet programı, geçiş sürecinin yol haritası, başörtüsü teklifi, erken seçim senaryoları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilişkin yargı kararları gibi konular ele alınacak. Ayrıca, ortak adayın belirlenmesi ve ittifakın seçim stratejileri de tartışılacak. İYİ Parti ve CHP, başörtüsü teklifiyle ilgili raporlarını toplantıda sunacak, diğer partilerin de bu konudaki görüşleri değerlendirilecek.
4 Ocak 2023

Millet İttifakı liderleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde bir araya gelerek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için izlenecek seçim kampanyası stratejisini görüştü. Toplantıya İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderleri katıldı. Liderler, medyaya görüntü vermeden doğrudan toplantıya geçti. Toplantının ardından ortak bir açıklama yapılması bekleniyor.
17 Mayıs 2023

Saadet Partisi Basın Müşaviri Hacı Murat Üzgür, 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşmesi planlanan Millet İttifakı toplantısının ertelendiğini açıkladı. Bu toplantıda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının açıklanması bekleniyordu. Toplantının ertelenme nedenine ilişkin detay verilmedi.
7 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin milletvekili adaylarını duyurdu ve listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Eski AKP'li adalet bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1'inci bölge dördüncü sıradan aday gösterildi. Gelecek Partisi adayları arasında ise Taha Ün'ün eşi Sema Silkin Ün bulunuyor.
9 Nisan 2023

Altılı masa tarafından oluşturulan ortak politikalar mutabakat metni, çeşitli politika başlıklarını içerirken, Saadet Partisi'nin itirazı sonucu 'İstanbul Sözleşmesi' ile ilgili bir maddeye yer verilmedi. Ancak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, sunum sırasında metin dışına çıkarak sözleşmeye dönüleceğini ifade etti. Bu durum, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nde hoşnutsuzluk yarattı ve Saadet Partisi'nin tepkisine neden oldu.
31 Ocak 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nden oluşan altılı masa, 'millet ittifakı' adını alarak bugüne kadar gerçekleştirdiği 11 toplantının bilançosunu açıkladı. Toplantılar sonucunda altı komisyon kuruldu ve çeşitli konularda çalışmalar yapıldı. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni ve anayasa değişiklikleri gibi önemli metinler kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıca, seçim güvenliği ve ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi gibi konularda da komisyonlar kurularak çalışmalara başlandı.
30 Ocak 2023
İşaretlediklerim