Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde İstanbul'da düzenlenen bir etkinlikte konuştu. Erdoğan, darbe girişimine karşı direnenlere teşekkür etti, FETÖ ve destekçilerini kınadı. Ayrıca, 15 Temmuz gecesi yaşananları bir destan olarak nitelendirdi ve 'kontrollü darbe' iftirası atanlara tepki gösterdi. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbe gecesi havalimanından ayrılışını eleştirerek, onu korkaklıkla suçladı.
15 Temmuz 2023

Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminin sekizinci yıl dönümünde Habertürk TV'ye katılarak o gece yaşadıklarını anlattı. Akar, darbe girişiminin panik ve korku nedeniyle erkene alındığını belirtti. Ayrıca, FETÖ'nün çeşitli devlet kurumlarına sızdığını ve darbe girişiminin bu sızmaların bir sonucu olduğunu vurguladı. Akar, darbe gecesi yaşadığı şok edici olayları ve darbecilerin kendisine yönelik tehditlerini detaylı bir şekilde paylaştı.
16 Temmuz 2024

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. Erdoğan, darbe girişiminin unutulmadığını ve unutulmayacağını vurgularken, İmamoğlu darbenin önünü açan politikaların sorumlularının hesap vermediğini belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, FETÖ'nün devlet içindeki yapılanmasına dikkat çekerken, Özel benzer bir ihanetin tekrarlanmaması gerektiğini ifade etti.
15 Temmuz 2024

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. Erdoğan, darbe girişiminin unutulmadığını ve unutulmayacağını vurgularken, İmamoğlu darbenin önünü açan politikaların sorumlularının hesap vermediğini belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de darbe girişimiyle ilgili görüşlerini paylaştı. 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişimi, Türkiye genelinde büyük çatışmalara ve yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.
15 Temmuz 2024

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı görüşmede Türkiye'de büyük bir sığınmacı sorunu olduğunu belirtti. Görüşmede, Türkiye'nin göç ve mülteci politikası ile ilgili konular ele alındı. Özdağ, sınır güvenliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yetkileri hakkında teknik düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı. Davutoğlu, göçün küresel bir sorun olduğunu ve Türkiye'deki göç idaresi sorunlarının mevcut iktidarın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.
12 Temmuz 2024

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, daha önce altılı masanın genel başkanlarının imza yetkisine sahip olacağı yönündeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. TELE 1'de katıldığı canlı yayında, cumhurbaşkanlığı makamının vesayet altında olmayacağını, cumhurbaşkanının yüksek profilli olacağını ve liderlerin onun yanında duracağını ifade etti. Ayrıca, Sinan Ateş cinayeti konusunda da Türkiye'de sağlıklı bir seçim atmosferinin oluşması için bu olayın çözülmesi gerektiğini ve ilgili kişilerin sessizliğini eleştirdi.
13 Ocak 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçim sonuçlarını değerlendirerek, iktidarın milli ve dini sembollerle gerçek sorunları örtbas ettiğini ve bir tehdit algısı yaratarak gündemi meşgul ettiğini ifade etti. Davutoğlu, iktidarın din ve vicdan özgürlüğü ile terörle mücadele kaygıları üzerinden bir korku iklimi oluşturduğunu ve bu durumun vatandaşların mevcut sorunları görmezden gelmesine neden olduğunu belirtti. Ayrıca, iletişim kanallarının kendilerine kapalı olması sebebiyle vatandaşlara yeterince ulaşamadıklarını dile getirdi.
29 Mayıs 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde bir mesaj yayınladı. Mesajında, 15 Temmuz gecesi gibi gerektiğinde hayatlarını pahasına ülkenin bağımsızlığı ve geleceği için mücadele edeceklerini ifade etti. İktidar kanadı, muhalefetin olası zaferini hedef alan tehlikeli açıklamalar yaparken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
12 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini 'tiyatro' olarak nitelendirenlerin FETÖ'cülere diyet borcunu ödemek istediklerini belirtti. Erdoğan, 15 Temmuz gecesi şehit olan 252 kişiyi ve yaralanan 2 bin 740 kişiyi anarak, FETÖ'cülerin hain planlarına karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, FETÖ'cülerin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini ifade etti.
15 Temmuz 2024

Ayşenur Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ'nün devlet içindeki etkileri hakkında soruların hala yanıtlanmadığını vurguluyor. Arslan, darbe girişiminden önce Maltepe'deki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yapılan gizli toplantıya dikkat çekiyor ve bu toplantının detaylarının neden sorgulanmadığını sorguluyor. Ayrıca, FETÖ'nün devlet içindeki gücünün nasıl bu kadar büyüdüğünü ve bu süreçte kimlerin sorumluluk taşıdığını eleştiriyor.
12 Temmuz 2024

Faruk Bildirici, 15 Temmuz darbe girişimini anma etkinliklerinin bu yıl daha sönük geçtiğini ve iktidar medyasındaki reklamların da azaldığını belirtti. Geçen yıla göre basılı gazetelerdeki reklam sayısında düşüş yaşandı. AKP'li belediyelerin azalması ve tasarruf genelgesi, reklamların azalmasındaki en büyük nedenler olarak gösterildi. Ayrıca, 15 Temmuz Milli İrade Derneği tarafından bazı gazetecilere '15 Temmuz Cesaret Ödülü' verildi.
22 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Fatih'te bir araya geldiği partililerle yaptığı toplantıda ve Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini 'darbe girişimi' olarak adlandırdı. Soylu, 15 Temmuz'un fiili bir darbe girişimi olduğunu, 14 Mayıs 2023 tarihindeki seçimlerin ise Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkları bir araya getiren bir siyasi darbe girişimi olduğunu ifade etti.
28 Nisan 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidar kanadının seçim öncesi yaptığı kutuplaştırıcı açıklamaları eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin demokratik ortamda gerçekleşmesi için güvence vermesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu, Erdoğan'ın cami avlusundan toplumu ikiye bölen ifadeler kullanmasını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçimleri darbe olarak nitelendirmesini kınadı. Ayrıca, Erdoğan'ın sağlık durumunu bahane ederek milli iradeye müdahale edilmesi ihtimaline karşı uyarıda bulundu.
30 Nisan 2023

15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP, MHP ile ittifakını güçlendirerek iktidarını sürdürüyor. Devlet Bahçeli'nin Özel Harekât Başkanlığı'nı ziyareti sırasında elini öpen özel harekâtçılar, MHP'nin devlet içindeki etkisini ve AKP ile olan ittifakını gözler önüne seriyor. Devlet aygıtı içinde farklı sağ fraksiyonların ve kliklerin rant mücadelesi, devletin çözülmesine ve feodal bir yapıya bürünmesine yol açıyor. Fatih Yaşlı, bu durumu eleştirerek, devletin kutsanmasının ironik bir şekilde devletin çürümesine neden olduğunu belirtiyor.
17 Temmuz 2024

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetini örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanamamıştı. Davutoğlu, Bahçeli'nin altılı masa ile ilgili iddialarını bir sis perdesi olarak nitelendirerek, Sinan Ateş cinayetinin üstünün kapatılmaya çalışıldığını ve bu dosyanın açık kalacağını belirtti.
30 Ocak 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kendisine suikast tehditleri geldiğini ve bunun sebebinin devlet hazinesinden sermaye gruplarına aktarılan 418 milyar dolar hakkında yaptığı açıklamalar olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, daha önce 'beşli çete' olarak adlandırdığı sermaye gruplarının kendisiyle görüşme taleplerini reddettiğini duyurmuştu. Diken gazetesi, bu süreci ve Kılıçdaroğlu'nun etrafındaki koruma çemberinin genişletilmesini detaylı bir şekilde takip etti. Kılıçdaroğlu, hazırladığı raporda AKP'nin 20 yıllık iktidarında beş ayrı sektöre 418 milyar dolar aktarıldığını ve kamu zararının 2 trilyon 572 milyar dolar olduğunu iddia etti.
1 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olaya ilişkin AKP ve MHP'den herhangi bir açıklama gelmezken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devletin cinayeti aydınlatması gerektiğini belirtti. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek, ülkede siyasi saldırı girişimlerinin olup olmadığına ve seçimlerin gergin bir atmosferde yapılmasının istenip istenmediğine yönelik endişelerini dile getirdi ve toplumsal barış çağrısında bulundu.
1 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın ardından, Cumhurbaşkanı başdanışmanı Mehmet Uçum da 14 Mayıs genel seçimlerinde olası bir iktidar değişikliğini 'darbe' olarak tanımladı. Uçum, Türkiye'nin bağımsızlığına ve milli ekonomi programına vurgu yaparak, iktidar değişikliğinin bu yönleri olumsuz etkileyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçimlerle ilgili benzer bir açıklama yaparak, muhalefeti Kandil ile ilişkilendirdi.
1 Mayıs 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını ve bu konuda güvenlik güçlerinin de bilgisinin olduğunu belirtti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir'in de benzer endişeleri dile getirdiği ve bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na bir hamle yapılacağı yönünde duyumlarının olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Özel, geçmişte yaşanan saldırı ve tehdit olaylarına atıfta bulunarak, bu tür tehditlerin seçim iklimini korkutma amacı taşıdığını ve güvenlik güçlerinin de bu tür istihbaratlardan haberdar olduğunu söyledi.
10 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs seçimlerini 'darbe girişimi' olarak adlandırmasına cevap verdi. Soylu, bir Twitter paylaşımında 14 Mayıs seçimlerini Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik bir siyasi darbe girişimi olarak tanımlamıştı. Demirtaş ise Soylu'ya, seçimde oy kullanan herkesi darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaması gerektiğini ironik bir dille ifade ederek, Soylu'nun bu sorunu hapiste düşünecek zamanı olacağını ima etti.
28 Nisan 2023
İşaretlediklerim