Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini Şehir Üniversitesi meselesi üzerinden yolsuzluk yapmakla suçlamasına yanıt verdi. Davutoğlu, Erdoğan'ın iddialarını yalanlayarak, kendisi ve diğer siyasi liderlerin mal varlıklarının araştırılması için bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu. Davutoğlu, Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasını 'barbarlık' olarak nitelendirdi ve bu süreçte hukuksuz işlemler yapıldığını iddia etti. Ayrıca, Erdoğan ve diğer bakanların mal varlıklarının araştırılmasını isteyerek, siyasi arınma vaktinin geldiğini belirtti.
19 Ocak 2023

DenizBank, bir şube müdürünün tutuklanması sonucu gündeme gelen dolandırıcılık davasıyla ilgili kamera kayıtlarının yanlış yorumlandığını belirtti. Banka, iddiaları yalanlayarak, kamera kayıtlarının delil olarak kullanıldığını ve olayın gerçek örgüsünü bozacak şekilde sunulduğunu ifade etti. Ayrıca, bankanın bir fon hesabı olsa bile paranın nakden çekilip dışarı çıkarılmayacağını, olayın ise bir hesap sahibinin nakit çekme işlemine ait olduğunu açıkladı. Banka, büyük tutarlı para teslimlerinin güvenlik nedeniyle kameralarla izlenen özel bir bölümde yapıldığını ve bu işlemlerle ilgili bankaya veya başka bir makama şikayet iletmediğini belirtti.
2 Aralık 2023

Hatay'da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı bir müdürlüğün enkazında ve hasarlı binasında bulunan depremle ilgili kritik belgelerin güvenli bir yere alınmadığı ortaya çıktı. Avukat Ömer Meşe, savcılığın yer bulamadığını belirtmesi üzerine kendi imkanlarıyla belgeleri toplamaya başladı. Meşe, deprem raporları ve dayanıklılık test raporlarını içeren belgeleri kurtardığını ifade etti. Ayrıca, dijital belgelerin manipüle edilebileceğini ve ıslak imzalı belgelerin hukuki süreçte önemli olduğunu vurguladı. Enkazdaki belgelerin bir kısmı savcılık tarafından alınırken, avukat Meşe belgelerin imha edilmek istendiğini öne sürdü ve bakanlığın konuyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi.
15 Şubat 2023

İstanbul başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Youtuber Oğuzhan Uğur'un asılsız paylaşım yaptığı gerekçesiyle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan soruşturma başlattı. Uğur, sanatçı Haluk Levent ile birlikte deprem bölgesinde yardım çalışmalarında aktif rol almıştı. Başsavcılık, Babala TV'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımların korku ve paniğe neden olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarını aksattığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından depremle ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle başka kişilere de soruşturma açıldığı ve gözaltılar yapıldığı belirtildi.
12 Şubat 2023

Türkiye, Karadeniz'de Palau bayraklı Türk yük gemisi Şükrü Okan'a ateş açan Rusya'yı uygun bir dille uyardığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, geminin yasak kapsamına giren bir yük taşıyıp taşımadığının denetlenmesi amacıyla durdurulduğunu açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Rusya'nın eylemine sessiz kalındığı eleştirilerinin doğru olmadığını savundu. DMM, olayın gerçekleştiği yerin Türk karasuları değil, uluslararası sular olduğunu ve geminin sahibinin Türk olmasına rağmen uluslararası hukukta bayrak devletinin önemli olduğunu belirtti.
18 Ağustos 2023

Twitter kullanıcısı 'Medya Muhtarı', CHP'li olduğunu iddia ettiği MAK Danışmanlık tarafından yapıldığını öne sürdüğü bir anketin manipülatif olduğunu ve sadece üç ilde yapıldığını belirtti. Anket sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yüzde 57'ye 43 üstünlük sağladığı iddia edildi. Ancak MAK Danışmanlık'ın sahibi Mehmet Ali Kulat, böyle bir anketin şirketleri tarafından yapılmadığını ve bu durumla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.
14 Mart 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde ortaya çıkan iddialar üzerine müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı. Sosyal medyada, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları gündeme geldi. Her iki belediye de iddiaları yalanladı ve bu tür iddiaların manipülasyon olduğunu belirtti. Buna rağmen, İçişleri Bakanı Yerlikaya, iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirildiğini duyurdu.
19 Nisan 2024

Gıda sektörü hakkında paylaşımlar yapan 'Gıda Dedektifi' isimli sosyal medya hesabının sahibi Musa Özsoy, Murat Ülker'in suç duyurusu üzerine gözaltına alındı. Hesaptan yapılan açıklamada, Özsoy'un iftira ve ithamlara dayalı suç duyuruları nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Daha sonra Özsoy'un serbest bırakıldığı ve bu süreçte kendilerine destek olan polis ve savcılara teşekkür edildiği duyuruldu.
26 Şubat 2024

Rekabet Kurumu, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren Erbak Uludağ Pazarlama Satış ve Dağıtım AŞ'nin ve Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiası üzerine soruşturma açılmasına karar verdi. Kurul, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitleri değerlendirerek bulguları ciddi ve yeterli buldu. Ancak, soruşturma kararlarının, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin kanunu ihlal ettiği ve yaptırım ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmediği belirtildi.
21 Ağustos 2023

Veri analizi firması Datailor'ın raporuna göre, son bir ayda Türkiye Twitter'ında yaklaşık 12 bin Rus ve Macar menşeli hesap etkinleştirildi. Bu hesapların etkinleştirilmesi, daha önce ABD başkanlık seçimlerinde sosyal medyaya müdahale ile suçlanan Rusya'nın eylemleriyle ilişkilendiriliyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanlığı'nı yabancı istihbarat servislerinin etkisine girmeme konusunda uyararak, seçimlere yakın dönemde 'pis işler' yapılacağına dair endişelerini dile getirdi.
5 Mayıs 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yolsuzlukla suçlanmasının ardından Erdoğan'ı açık oturuma davet etti ve mal varlıklarının araştırılması için soruşturma komisyonu kurulmasını talep etti. Erdoğan, Davutoğlu'nu Şehir Üniversitesi ile ilgili usulsüzlük yapmakla itham etmişti. Davutoğlu, Erdoğan'ın iddialarını reddederek, kendisinin ve yakınlarının mal varlıklarının incelenmesini ve bu konuda bir araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.
19 Ocak 2023

Bulgaristan, Türkiye'den ithal edilen limonlarda yasaklı kimyasal maddeler bulunduğunu tespit ederek bu ürünleri sınırdan geri gönderdi. Bulgaristan Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, bu durum üzerine üretici ve ihracatçı firmalar hakkında soruşturma başlattı. Ayrıca, Türkiye'de Avrupa Birliği uyum çerçevesinde çevre ve insan sağlığına zararlı olduğu belirlenen 223 aktif madde daha yasaklandı. Geri dönen ürünlerle ilgili olarak tüm gıda ve yem ürünleri Türkiye mevzuatına uygunluk açısından yüzde 100 analize tabi tutulmaktadır.
3 Mayıs 2024

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 'Suflör' lakaplı örgüt elebaşı dahil 25 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşların bilgilerini alarak hesaplarından para çekildiği ve paravan şirketler kurarak dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttükleri tespit edildi.
9 Nisan 2023

İstanbul'da, belirlenen ekmek fiyat tarifesine uymayarak yüksek fiyatla ekmek satışı yapan 822 fırın tespit edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, bu fırınlar hakkında tutulan tutanakların Ticaret Bakanlığı'na gönderildiğini duyurdu. Vali Gül, yaptığı açıklamada, kurallara aykırı davranışların kabul edilmeyeceğini belirtti.
10 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KONDA'nın genel müdürü Bekir Ağırdır'ı 'etki ajanı' olmakla itham etti. Soylu, bir televizyon programında Ağırdır'ın Türkiye'ye her seçimde operasyon çektiğini ve uluslararası sistemin Türkiye'deki etki ajanı olduğunu iddia etti. Ayrıca, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Soylu'nun seçim sonuçlarını küsuratına kadar bildiğini yazdı ve Soylu'nun seçim öncesi tahminlerinin genellikle doğru çıktığını belirtti.
18 Mayıs 2023

İstanbul Sultangazi'de Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu'nun cuma hutbesinde cemaate silahlanma çağrısı yaptığı iddia edilen görüntüler ortaya çıktı. Gündoğdu'nun, 'Silahlarınızı hazırlayın, 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın' dediği ve 'Ermeni döllerinden' bahsettiği görüntüler sosyal medyada ve bazı medya mecralarında yayımlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.
21 Mayıs 2023

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin gıdaların her aşamada denetlendiğini belirtmesine karşın, Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, mevcut denetim sayılarının yetersiz olduğunu ifade etti. Türkiye'de 708 bin 702 gıda işletmesi bulunurken, yılda ortalama iki kez bile denetlenmedikleri belirtiliyor. Ayrıca, taklit ve tağşiş listelerinin bir yılı aşkın süredir yayımlanmadığına dikkat çekiliyor. Toprak, etkin denetimler için gıda mühendisi istihdamının artırılması gerektiğini ve 'yetkilendirilmiş gıda danışmanlığı sistemi projesi'nin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyor.
16 Nisan 2023

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Borsa İstanbul'daki dalgalanmalar ve manipülasyon iddiaları üzerine MİT'in rapor hazırladığı söylentilerini Meclis gündemine getirdi. Borsa İstanbul'da yaşanan hızlı düşüş ve BİST100 endeksinin dünya genelinde en fazla kayıp yaşayan endeks olması üzerine MİT'in devreye girdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirmek için bir rapor hazırladığı iddia edildi. Ahmet Şık, bu raporda manipülatör grupların AKP'li bazı isimlerle ilişkilerine de yer verildiği iddialarını dile getirerek, konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
17 Ocak 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınına karadan müdahale edildiği yönünde haber yapan Anadolu Ajansı'nı (AA), Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yalanladı. Tiryaki, arazi yapısı nedeniyle yangına karadan müdahale edilemediğini ve mücadelenin hava araçlarıyla sürdürüldüğünü belirtti. Bakan yardımcısının bu açıklaması da AA tarafından abonelerine geçildi.
27 Temmuz 2023
İşaretlediklerim