Sakarya'nın Hendek ilçesinde, ramazan ayı öncesinde Adana'dan İstanbul'a götürülmekte olan bir tırda yapılan aramada 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan tırda bulunan etlerin, İstanbul'da sucuk yapıldıktan sonra Düzce'ye götürülerek piyasaya sürüleceği belirlendi. Olayla ilgili üç şüpheli gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.
15 Mart 2024

Bir şube müdürünün tutuklanması üzerine başlatılan dolandırıcılık soruşturmasında, İstanbul başsavcılığı, Denizbank yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) raporuna dayanarak, üst düzey Denizbank yöneticilerinin 'zimmet' suçu işlediğine ilişkin kovuşturma yürütmeye değer bir bulguya rastlanmadı. Ancak, tutuklu bulunan şube müdürü Seçil Erzan'ın 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanması sürecektir. Erzan, onlarca müşterisini bir 'fon' üzerinden yüksek getiri vaadiyle on milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor.
20 Ekim 2023

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Adana Karataş limanından açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda Suriye güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından ateş açıldığını ve olay sonucunda iki Türk balıkçının hafif yaralandığını ve teknede maddi hasar oluştuğunu açıkladı. Bakanlık, olayı kınadığını ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasına konu olan bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
29 Mayıs 2023

Denizbank Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, 'skandal dolandırıcılık' soruşturmasında tutuklandı. Erzan, savcılık ifadesinde, tanıdığı kişilere yüksek getiri vaadiyle para topladığını, ancak bu paraları önceki zararlarını kapatmak ve diğer borçlulara ödemek için kullandığını itiraf etti. Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi kandırdığını, bankayla alakasız sahte belgeler hazırlayarak insanları inandırdığını belirtti. Erzan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ve avukatı aracılığıyla serbest bırakılma talebinde bulundu.
28 Nisan 2023

Muğla'nın Milas ilçesindeki bir okulda müdür yardımcısının altı yaşındaki bir öğrenciyi havaya kaldırıp sınıfa fırlattığı iddia edildi. Olayın görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Muğla Valiliği, olayla ilgili çok yönlü inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Öğrencinin annesi, müdür yardımcısının kısa süren soruşturma sonrası idari ceza ile görevine iade edilmesine tepki gösterdi.
28 Kasım 2023

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün yasa dışı dinleme yaptığı iddialarını yalanladı. İddialar, Sabah gazetesinin Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek tarafından ortaya atılmış ve 280 kişinin yasa dışı olarak dinlendiği öne sürülmüştü. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara'da üç emniyet mensubu görevden alınmıştı.
15 Mayıs 2024

T24 yazarı Tolga Şardan, 'MİT'in cumhurbaşkanlığına sunduğu yargı raporu' hakkında yazdığı bir makale nedeniyle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Avukatlarının itirazı üzerine, İstanbul 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yurt dışına çıkış yasağı koşuluyla tahliye edildi. Hakim Murat Yıldız, tahliye gerekçesinde delillerin toplandığını ve adli kontrolün yeterli olacağını belirtti. Şardan, MİT raporunda adliyelerdeki skandal kararlar ve yargı mensuplarının ilişkilerine dair iddiaları gündeme getirmişti.
6 Kasım 2023

DEM Parti, yerel seçimlerde başarı göstererek kayyumların elindeki belediyeleri kazandıktan sonra, bazı belediyelerin Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve önemli figürlere yönelik saygısızlık iddialarıyla gündeme geldiğini belirtti. Parti, bu iddiaların asılsız olduğunu ve iktidarın seçim kayıplarını örtbas etmek için algı operasyonlarına başvurduğunu açıkladı. Ayrıca, DEM Parti, halkın gerçek gündeminin talan uygulamaları olduğunu ve İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirmesiyle eski tartışmaları canlandırmaya çalıştığını ifade etti.
20 Nisan 2024

34 ilde düzenlenen operasyonlarda yasa dışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri tespit edilen 181 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların çeşitli suçlar kapsamında yürütüldüğünü ve yaklaşık 65 milyon lira değerindeki malvarlığına el konulduğunu belirtti. Şüphelilerin yüksek kazanç vaadiyle mağdurları dolandırarak 17 milyar lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Operasyon sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca ve kripto varlık cüzdanına da el konuldu.
22 Mayıs 2024

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın işgal altındaki limanlarından hububat ihracatını sağlayan ve 17 Temmuz'da süresi dolacak olan Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasına yönelik bir neden olmadığını açıkladı. Bakanlık, anlaşmanın asıl amacının ihtiyaç sahibi ülkelere yardım olmasına rağmen, Ukrayna tahılının ticari ihracatına dönüştüğünü ve Rus gıda ile gübre ihracatını engelleyen Batılı ülkelerin yaptırımlarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Rusya'nın ihtiyaç sahibi ülkelere bağışlanması planlanan gübreden sadece iki parti sevkiyat yapabildiğini ve BM'nin bu konuda sessiz kaldığını ifade etti.
4 Temmuz 2023

Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği ve sosyal medyada yayılan bir videoda, MNG Kargo'nun İstanbul Metris şubesinde çalışan üç işçinin kolileri araca elden ele vermek yerine fırlattığı görüldü. Şirket, görüntülerin yayılmasının ardından yaptığı inceleme sonucunda bu üç çalışanın iş akdini feshetti ve 'mala zarar verme, ticari itibarı zedeleme, hizmet nedeni ile görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulundu.
27 Temmuz 2023

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Adnan Oktar suç örgütü üyeleri için sahte işkence raporu hazırladığı iddialarına Diken'e konuşarak yanıt verdi. Fincancı, işkenceyi meşrulaştırmak için belgeselin araç olarak kullanıldığını belirtti ve hekimlik yemini gereği kimseye adres sormadan, taraf gözetmeksizin işkenceyi belgelediğini vurguladı. Ayrıca, işkence raporlarının mahkemede etkili olmadığını, yargının işkenceyi örtbas ettiğini ifade etti. Fincancı, işkenceye karşı mücadele edenlerin kriminalize edilip düşmanlaştırılmaya çalışıldığını da ekledi.
12 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntüleri hakkında soruşturmaya müdahil oldu ve bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde desteler halinde paraların sayıldığı görülüyor. CHP, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç, bu görüntüleri seçim öncesi CHP'ye yönelik eleştirilerde kullanıyor.
30 Mart 2024

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında meydana gelen göçük sonucu bir maden işçisi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Karadeniz Ereğli Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmanın titizlikle devam ettiği belirtildi.
14 Eylül 2023

Merkez Hakem Kurulu (MHK), bir YouTube kanalında ortaya atılan, bazı VAR hakemlerinin bir kulüp tarafından ambargolu olduğuna dair iddiaları yalanladı. Gazeteci Şansal Büyüka'nın, MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa'ya dayandırdığı iddialar üzerine MHK, bu tür ifadelerin gerçekle ilgisi olmadığını ve disiplin sevklerinin talimatlara aykırı durumlar için yapıldığını belirtti. Ayrıca, MHK, kamuoyunu yanıltıcı dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini ve iftira içeren söylemlere karşı hukuki haklarını saklı tuttuklarını açıkladı.
5 Mart 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı, pide, lahmacun, börek gibi ürünlerde sakatat ve kanatlı etin kullanılmasına izin veren bir genelge yayınladı. Genelgeye tepkiler üzerine bakanlık, bu ürünlerin et ürünleri kapsamında değil, yemek kategorisinde yer aldığını belirtti. Ancak Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, genelgenin hileye yol açabileceğini ve gıda güvenliği açısından yanlış bir karar olduğunu ifade etti. Toprak, genelgenin ve bakanlığın açıklamasının yeterince anlaşılabilir olmadığını ve farklı algılamalara yol açabileceğini belirtti.
24 Haziran 2023

Murat Ağırel, yıllardır kamu harcamalarını resmi raporlar ve ihale sayfaları üzerinden takip ettiğini ve bu bilgileri kamuoyu ile paylaştığını belirtiyor. Ancak, güçlü bir kamu denetimi olmaması nedeniyle, Anadolu'ya aktarılan milyonlarca liranın nasıl ve kime harcandığının bilinemediğini vurguluyor. Ağırel, bu durumun acı verici bir noktası olarak Sayıştay'ın da bu harcamalar hakkında yeterli bilgiye sahip olamadığını ve öğrenemediğini ifade ediyor.
27 Şubat 2024

AKP MKYK üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk, Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticileri hakkında yolsuzluk, FETÖ ve PKK iddialarında bulundu. Külünk'ün bu iddialarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Diyanet, Külünk'ün iftiraları ve gerçeği yansıtmayan iddiaları nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
8 Eylül 2023
İşaretlediklerim