Almanya'nın Mannheim kentinde, aşırı sağcı Alman Özgürlük Partisi'nin eski lideri Michael Stürzenberger'e bir kişi bıçakla saldırdı. Saldırgan, bir polisi de boynundan bıçakladı ve polis saldırgana ateş etti. Skynews'ın haberine göre, çok sayıda yaralı var ve polis, yaralıların durumu hakkında henüz bilgi veremeyeceğini açıkladı. Saldırıyla ilgili operasyonun sürdüğü bildirildi.
31 Mayıs 2024

Erzurum’da karayolu kenarında biri yaralı, diğeri bitkin halde bulunan iki kerkenez kuşu, bir vatandaş tarafından fark edilip Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Veteriner Selçuk Bayraktar tarafından muayene edilen kerkenezlerin kardeş olduğu belirlendi. Tedavi ve bakımlarının ardından kerkenezlerin doğal yaşam alanlarına bırakılacakları bildirildi.
26 Haziran 2024

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir pastanede saat 15.00'te patlama meydana geldi. Patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilirken, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olayın ardından güvenlik ve sağlık ekipleri hızla müdahale etti.
30 Haziran 2024

74 yaşındaki ünlü oyuncu Kadir İnanır, 24 Mart'ta evinde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyne pıhtı atması sonucu inme geçiren İnanır, gerekli müdahalelerin ardından operasyona alındı ve tedbir amaçlı entübe edildi. 27 Mart'ta solunumu normale dönen ve 1 Nisan'da yoğun bakımdan servise alınan İnanır, bugün hastaneden taburcu edildi. Rehabilitasyon süreci ise devam edecek.
4 Nisan 2024

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 düzensiz göçmeni buldu. Göçmenlerden ikisi ölü, yedisi yarı baygın haldeydi. Hayati tehlikeleri olan yedi göçmen hastaneye kaldırılırken, diğer göçmenler Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Tankerin sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yemek yazarı Vedat Milor'un içinde bulunduğu araç, Halıcıoğlu Mahallesi Karaağaç Caddesi'nde bir otomobille çarpıştı. Kazada can kaybı ve yaralanan olmadı, ancak Milor'un şoförünün eli ciddi hasar gördü. Milor, kazayı sosyal medya platformu X'ten duyurarak emniyet kemeri ve hava yastığının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye'deki kavşak dönüşlerinin sorunlu ve belirsiz olduğunu vurguladı.
1 Eylül 2024

İstanbul Sarıyer'de bulunan İstinyePark Alışveriş Merkezi'nin kapalı otoparkında bir araçta yangın çıktı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alışveriş merkezi görevlilerinin müdahalesi ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sonucu yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle alışveriş merkezi dumanla dolarken, vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi ve daha sonra tekrar içeri alındı. İstanbul Valiliği, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını ve yangının çıkış sebebinin itfaiyenin incelemesi sonrası belirleneceğini açıkladı.
20 Nisan 2024

İsrail polisi, Kudüs'te bir polis memurunu bıçaklayan 34 yaşındaki Türk vatandaşı Hasan Saklanan'ı vurarak öldürdü. Olay, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve görüntülerde Saklanan'ın iki polise yaklaşıp birine bıçakla saldırdığı görülüyor. Saldırı sonucu bir polis başından yaralandı. Hasan Saklanan'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kudüs kafilesiyle bölgeye gittiği ve imam olduğu iddia ediliyor.
30 Nisan 2024

Almanya'nın Mannheim kentinde aşırı sağcı Alman Özgürlük Partisi'nin eski lideri Michael Stürzenberger'e yönelik bıçaklı saldırıda yaralanan polis memuru hayatını kaybetti. Saldırıda beş kişi yaralanmış, saldırgan polis tarafından ateş edilerek etkisiz hale getirilmişti. Saldırının Afgan göçmen tarafından gerçekleştirildiği ve saldırının nedeninin henüz bilinmediği açıklandı. Diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
3 Haziran 2024

İspanya'dan İstanbul'a estetik ameliyatı için gelen Perla Virginia Baez Garay, özel bir hastanede geçirdiği cerrahi operasyondan birkaç saat sonra fenalaşarak hayatını kaybetti. 42 yaşındaki Garay, 5 Ağustos'ta Şişli'deki özel bir hastanede estetik cerrahla anlaştı ve operasyon geçirdi. Solunum sıkıntısı çeken Garay, yoğun bakıma alındı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İstanbul başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
7 Ağustos 2024

Usta sanatçı Türkan Şoray'a, 30 Nisan'da zatürre teşhisi konulduktan sonra doktoru tarafından seyahat yasağı getirildi. Sanatçıya bahçede bile yürümemesi tavsiye edildi. Bu sağlık durumu nedeniyle, Şoray Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Kıbrıs Şehitlerini Anma ve Gazilerle Buluşma Programı'na katılamayacak.
6 Mayıs 2024

Doğuştan kalbinde 1 santimetrelik delik olan Gönül Kahraman, açık kalp ameliyatından korktuğu için tedavisini 43 yıl boyunca erteledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi'nde Doç. Dr. Cihan Altın tarafından kapalı anjiografik yöntemle yapılan başarılı operasyon sonrası sağlığına kavuştu. Kahraman, ameliyat sonrası nefes darlığı ve yorgunluk gibi şikayetlerinin sona erdiğini belirterek, kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ifade etti.
10 Eylül 2024

Kapadokya'da turistlere yönelik tur için havalanan bir sıcak hava balonu, inişe geçtiği sırada park halindeki bir otomobile çarptı. Olay, Nevşehir'in Göreme beldesinde Aşk Vadisi yakınlarında meydana geldi. Pilotun tekrar ateşleme yaparak balonu yükseltmesiyle, balon farklı bir noktaya güvenli bir şekilde indi. Kaza anı çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
21 Eylül 2024

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek Taylor Swift konserine saldırı planlayan iki IŞİD mensubu, Avusturya polisi tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelilerden biri 19 yaşında ve Avusturya vatandaşı olup, temmuz ayında İslami terör örgütüne bağlılık yemini etmiş. Polis, şüphelilerin evlerinde çeşitli kimyasal maddeler buldu ve el koydu. Konserlerde güvenlik önlemleri artırıldı ve diğer suç ortakları için soruşturma devam ediyor.
7 Ağustos 2024

Çanakkale'nin Biga ilçesinden yaralı olarak getirilen bir güvercin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü'nde tedavi altına alındı. Güvercinin sol bacağında doku ölümü (nekroz) teşhisi konuldu ve bacağının ampute edilmesine karar verildi. Yaklaşık bir saat süren operasyonun ardından güvercinin bacağı ampute edildi ve iyileşme sürecinin ardından doğal ortamına bırakılması planlanıyor.
1 Mart 2024

663’üncü Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde sıcak hava koşulları pehlivanları olumsuz etkiledi. Küçük-orta-büyük boy kategorisinde yarışan Murat Gonca, güreş sırasında bayıldı. Hakem ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle pehlivan sedyeyle er meydanından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Olay, sıcaklığın 36 derece ölçüldüğü Edirne'de gerçekleşti.
7 Temmuz 2024

Türk sinemasının usta isimlerinden Kadir İnanır, evinde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin damarı tıkanıklığı giderildikten sonra entübe edilen İnanır'ın genel sağlık durumu iyiye gitmektedir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanır'ın 20.00 itibarıyla uyandırıldığını ancak vücudunun bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamadığını belirtti. İnanır'ın tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir.
26 Mart 2024

İstanbul'daki Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Korsanlar, 2007'den bu yana hastane tarafından yapılan tüm tahlil ve tetkik sonuçları, görüntülemeler dahil olmak üzere hasta ve personel bilgilerini ele geçirdi. Hastane, korsanların 200 bin dolar fidye talep ettiği bir durumla karşı karşıya kaldı. Saldırı sonucu, PACS sistemi ağır hasar gördü ve yedekleme sistemi olmadığı için birçok hasta kaydına ulaşılamıyor. Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
16 Nisan 2024

Fransa'da Dünya Superbike Şampiyonası'nın ikinci antrenman turunda kaza geçiren motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası kırmızı bayrak açıldı ve Razgatlıoğlu omuz ve boynuna aldığı darbelerden dolayı kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Yarışçının ambulansa yürüyerek gittiği öğrenildi.
6 Eylül 2024

Gaziantep’te saç ekimi için özel bir hastaneye başvuran 46 yaşındaki Yasin Dibo, operasyon sonrası hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Türkiye, saç ekimi turizminden büyük gelir beklerken, 2019 yılında 500 bin kişinin saç ekimi için Türkiye'ye geldiği ve 1.5 milyar dolar ciro elde edildiği belirtildi.
13 Haziran 2024
İşaretlediklerim