Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'nin çoğu, Çankırı, Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey kesimleri için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kuzeybatısında yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Ayrıca, İç Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Mehmet Özdemirci, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde sıcaklıkların birkaç derece düşeceğini ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı. Özdemirci, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde ise kuvvetli yağışların olacağını belirtti. Hafta sonu ise yurdun güney ve batı kesimlerinde sıcaklıkların tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkacağı öngörülüyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de hafta içinde yağış beklenmiyor.
26 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege bölgelerinde bulunan Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Kütahya ve İzmir illeri için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ulaşım aksamaları, çatı uçması ve zehirlenme risklerine karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile pus ve sis hadiselerinin beklendiği, batı kesimlerde toz taşınımı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde çığ tehlikesi riskinin olduğu ifade edildi.
27 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde toz taşınımı beklendiği için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ayrıca, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın belirtilen bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalacağı, Güneydoğu Anadolu'da ise artacağı tahmin ediliyor.
10 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzeydoğusu ve iç kesimlerinde hava durumuna ilişkin son değerlendirmeleri paylaştı. Rize, Artvin ve Trabzon'un doğusunda sağanak yağış, Ardahan çevresinde ise kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. İç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor.
4 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 il için sarı, altı il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı, Muğla ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur olması öngörülüyor. Rüzgarın da Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
27 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli kar yağışları nedeniyle yedi ile 'turuncu', 18 ile ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinde kuvvetli yağış ve yoğun kar yağışı bekleniyor. Ayrıca Marmara'nın batısı ve Ege'nin batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına öngörülüyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.
5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Adana'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ayrıca, sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde iki ile dört derece arasında artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
16 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı, yer yer kuvvetli yağışların olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
28 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı beklendiğini bildirdi. Bu durumun görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Malatya ve Kayseri’de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği de ifade edildi.
15 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden eseceği öngörülüyor.
12 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışların beklendiğini açıkladı. Trakya, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars, Hakkari, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinde, doğu kesimlerde ise normallerin üzerinde seyredeceği belirtildi.
29 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Artvin çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde bekleniyor. Marmara'da hava sıcaklığının bir ila üç derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise iki ila dört derece azalacağı tahmin ediliyor.
30 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava ile yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Batı Akdeniz, İç Anadolu, Muğla, Denizli, Tokat ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi gibi bölgelerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda saatte 40-70 kilometre hızla esen rüzgarlar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve bazı illerin çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr beklentisi de mevcut.
4 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gaziantep başta olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimleri çok bulutlu, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar bekleniyor.
12 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Ayrıca, ülke genelinde hava durumunun parçalı ve az bulutlu olacağı, Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis, Güneybatı kesimlerde ise toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği ve rüzgarın genellikle güneyli, doğu kesimlerde ise kuzeyli yönlerden esmesi bekleniyor.
30 Mart 2024
İşaretlediklerim