DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt vererek, onurlu bir barışın tesis edilmesi için müzakereye ve diyaloğa hazır olduklarını belirtti. Bahçeli, Meclis açılışında DEM Partili vekillerle tokalaşmış ve bu durumu yeni bir döneme girildiği şeklinde açıklamıştı. Hatimoğulları, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini vurguladı ve barışın sağlanması için bir plan ve programın kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade etti.
8 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Meclis açılışında DEM Parti'lilerle tokalaştığını açıkladı. Bahçeli, bu adımın Cumhur İttifakı ve Türk milletinin cumhurbaşkanının çağrısına bir yanıt olduğunu belirtti. Ayrıca, Meclis'teki dayanışma ve huzurun önemine vurgu yaptı. Bahçeli, MHP'nin sorgulanmasına yönelik eleştirileri de kınadı.
5 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’in açılış oturumu sonrasında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve diğer DEM Parti milletvekilleriyle tokalaştı. Bahçeli, bu tokalaşmayı 'Yeni bir döneme giriyoruz' sözleriyle açıkladı ve dünyada barış isterken kendi ülkesinde de barışı sağlamanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Bahçeli'nin DEM Parti ile temas kurarak başsağlığı dilediği de doğrulandı.
2 Ekim 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'teki grup toplantısı sonrası DEM Parti ile ilgili bir soruya A Haber muhabiri Rüya Akkuş'un cevap vermesini isteyerek yanıt verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti ile tokalaşmasının ardından yeni bir döneme girildiğini ve barışın sağlanması gerektiğini belirtmişti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise onurlu barış için müzakereye hazır olduklarını ifade etti. Erdoğan, Bahçeli'nin açıklamalarına destek vererek Kobani olayları konusunda samimi bir muhasebe yapılmasını istedi.
9 Ekim 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'li milletvekilleriyle tokalaşması üzerine, toplumsal barışı savunan her eli tutmaya hazır olduklarını ifade etti. Bahçeli, Meclis'in açılış oturumunun ardından DEM Parti'li milletvekilleriyle tokalaşarak, yeni bir döneme girildiğini ve Türkiye'de barışın sağlanması gerektiğini vurguladı. Bakırhan, Meclis'te diyalog ve müzakerenin önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin toplumsal barışa ihtiyacı olduğunu belirtti.
2 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te DEM Partililerle selamlaşmasının ardından yaptığı açıklamada, siyasette hiçbir partiyle kategorik olarak sorunları olmadığını ve her konunun konuşulup çözülebileceğini belirtti. Bahçeli'nin bu ılımlı mesajları, siyasi çevrelerde dikkat çekti. Bu açıklama, MHP'nin diğer partilerle olan ilişkilerinde daha esnek bir tutum sergileyebileceği şeklinde yorumlandı.
8 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti'ye Türkiye partisi olmaları ve teröre karşı cephe almaları yönünde bir çağrıda bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, bu çağrının anayasa veya seçimle ilgili olmadığını, terör ve bölücülüğün Türkiye'nin enerjisini tükettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bahçeli'nin mesajını olumlu karşıladığını ve Kobani olayları konusunda samimi bir muhasebe yapılmasının yumuşama iklimine katkı sağlayacağını ifade etti.
11 Ekim 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin çözüm sürecindeki önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa tartışmaları sonrası HDP yönetimi olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, değişim ve kazanım için birlikte hareket etme vurgusu yaptı. Demirtaş ise HDP'ye kulak verilmesi gerektiğini, çözümün birlikte ve güçlü demokraside olduğunu belirtti ve halkın inandığı yolda yürümesi gerektiğini ifade etti.
4 Mart 2023

İktidar cephesi, Dem Parti'ye yönelik kayyum atama ve parti kapatma tehditlerini sürdürürken, aynı zamanda yeni bir anayasa yapımından bahsediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, Dem Parti'li belediyelere yönelik sert eleştirilerde bulunmuş ve parti hakkında kapatma davası açılmasını talep etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli'nin bu açıklamalarını Anayasa'nın icrası olarak nitelendirmiş ve desteklemiştir. Bu durum, Türkiye'de siyasi baskıların ve etnik temelli politikaların devam ettiğini gösteriyor.
26 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında başlayan normalleşme süreci ve Sinan Ateş davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, siyasi partiler arasındaki diyalogların milletin huzurunda gerçekleştiğini ve MHP'nin bu diyalogları makul ve mantıklı değerlendirdiğini belirtti. Ayrıca, Sinan Ateş davasının MHP'yi hedef alan bir karalama kampanyasına dönüştüğünü ve MHP'nin bu davanın duruşmasında hazır bulunacağını ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı'na bağlılıklarının devam edeceğini de vurguladı.
12 Haziran 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesinin düzenlediği 'Kürt Sorununda Çözüm ve Barış Konferansı'na gönderdiği mesajda, barış sürecinin muhatapları olarak PKK lideri Abdullah Öcalan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. Demirtaş, adil ve onurlu bir barışın kurulması gerektiğini, bu sürecin sadece iki şahsiyetle çözülemeyeceğini, TBMM, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve diğer toplumsal yapıların da sürece dahil olması gerektiğini vurguladı.
16 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'de yumuşama ikliminin provokasyonlara göz yummak anlamına gelmediğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin iç dinamikleri üzerinden köşeye sıkıştırılmasına izin vermeyeceklerini ve teröre karşı taviz vermeyeceklerini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Partili vekillerle tokalaşması ve barış mesajları, yeni bir çözüm süreci iddialarını gündeme getirdi. DEM Parti ise onurlu bir barış için müzakereye hazır olduklarını ifade etti.
14 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'nin kapatılması yönündeki çağrısına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yanıt verdi. Tunç, DEM Parti'nin terör örgütleriyle arasına mesafe koymaması durumunda kapatma davası açılacağını belirtti. Bu açıklama, Meclis'teki 23 Nisan Resepsiyonu'nda gündeme geldi. Tunç, partilerin Anayasa'ya uygun hareket etmeleri gerektiğini ve terörle ilişkilerini kesmeleri gerektiğini vurguladı.
23 Nisan 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesinin düzenlediği 'Kürt Sorununda Çözüm ve Barış Konferansı'na gönderdiği mesajda, barış sürecinin muhatapları olarak PKK lideri Abdullah Öcalan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. Demirtaş, adil ve onurlu bir barışın kurulması gerektiğini, bu sürecin sadece iki şahsiyet tarafından çözülemeyeceğini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, akademisyenler, kadın hareketleri gibi toplumsal yapıların da sürece dahil olması gerektiğini vurguladı.
16 Mart 2024

DEM Parti, yerel seçimlerde başarı göstererek kayyumların elindeki belediyeleri kazandıktan sonra, bazı belediyelerin Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve önemli figürlere yönelik saygısızlık iddialarıyla gündeme geldiğini belirtti. Parti, bu iddiaların asılsız olduğunu ve iktidarın seçim kayıplarını örtbas etmek için algı operasyonlarına başvurduğunu açıkladı. Ayrıca, DEM Parti, halkın gerçek gündeminin talan uygulamaları olduğunu ve İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirmesiyle eski tartışmaları canlandırmaya çalıştığını ifade etti.
20 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'ye yönelik açıklamalarını anlamlı bulduğunu belirtti. Erdoğan, Kobani olaylarına dair samimi bir muhasebe yapılmasının önemine vurgu yaparak, bu tür bir tavrın yumuşama iklimine katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı'nda şiddetle arasına mesafe koyan bir anlayışa yer olduğunu, ancak terör siyasetine asla yer olmadığını belirtti. Erdoğan, Bahçeli'nin açıklamalarını 85 milyonun kardeşliği adına önemli bulduğunu söyledi.
9 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'normalleşme' sürecine yönelik eleştirilerinin ardından AKP'den ittifakın süreceğine dair bir açıklama geldi. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayan 'normalleşme' sürecine yönelik sitem dolu mesajlar verdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Cumhur İttifakı'nın kararlılıkla yoluna devam edeceğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için güçlü siyasetlere imza atacaklarını belirtti.
12 Haziran 2024

Yerel seçimlerde CHP'nin, AKP'nin önüne geçmesi ve MHP'nin baraj altında kalması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Bahçeli, milletin verdiği mesajın önemli olduğunu belirterek, MHP'nin bu demokratik mesajı aldığını ve seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere çalışmalara başladığını ifade etti. Ayrıca, siyasi ve ekonomik istikrarın önemine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerinin devam edeceğini belirtti.
1 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sonrası millet ittifakının parlamenter sistem hayalinin suya düştüğünü ve siyasi kriz yıllarının geride kaldığını ifade etti. Bahçeli, MHP'nin iki yıl önce hazırladığı 100 maddelik yeni anayasa teklifini anımsatarak, AKP'nin yeni anayasa mesajlarına destek verdi. Teklifte, 'Türk tipi başkanlık modeli' ile uyumlu bir yürütme yapısı ve Anayasa Mahkemesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni statüleri öngörülüyor.
13 Haziran 2023

CHP'li Köksal, Afyon'da düzenlenen bir mitingde, seçilirse Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapılarını DEM Parti hariç her siyasi partiye açık tutacağını belirtti. Bu açıklama, yanında bulunan CHP lideri Özgür Özel tarafından ilk başta yanlış anlaşıldı ve daha sonra Köksal'ın dil sürçmesi olarak nitelendirilmeye çalışıldı. Ancak Köksal, yaptığı açıklamada bu ifadenin bilinçli olarak seçildiğini ve DEM Partililerle belediyeyi yönetmeyeceğini vurguladı. Bu durum, parti içindeki çekişmeleri ve siyasi stratejileri gözler önüne serdi.
8 Mart 2024
İşaretlediklerim