Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, 2023 yılında Türkiye'de çiğ süt üretimi bir önceki yıla göre yüzde 0,4 oranında azalarak 21 milyon 481 bin 567 ton olarak gerçekleşti. İnek sütü ve keçi sütü üretimi artış gösterirken, koyun ve manda sütü üretimi azaldı. Üretilen çiğ sütün büyük bir kısmını inek sütü oluşturdu. Ayrıca, süt üreticileri yüzde 8,5'lik zammı yetersiz bulduklarını ifade ettiler.
2 Mayıs 2024

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, 2024 yılının ocak ve şubat aylarını kapsayan dönemde Türkiye'de en çok satılan otomobil markalarının listesini yayınladı. Listeye göre, Fiat 13 bin 560 adetle en çok satılan marka oldu. İkinci sırada Renault 12 bin 903 adetle yer alırken, Citroen 7 bin 730 adetle üçüncü sırada yer aldı. Listede ayrıca Ford, Volkswagen, Toyota, Opel, Peugeot, Chery ve Hyundai markaları da en çok satılanlar arasında gösterildi.
4 Mart 2024

Barcelona'da artan konut maliyetleri nedeniyle 2028'e kadar turistlere daire kiralanması yasaklandı. Belediye Başkanı Jaume Collboni, konut krizinin özellikle gençler için büyük bir sorun olduğunu belirtti. Karar, 10 bin 101 kısa süreli kiralama izni almış dairenin ruhsatının iptal edilmesini içeriyor. Yerel yönetim, yasağın ardından yasadışı turistik daireleri tespit etmek için güçlü bir denetim uygulayacak.
24 Haziran 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen bir toplantıda Türkiye'nin 2028 yılında turizmden 100 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediğini açıkladı. Ersoy, geçen ay turizm sektöründe Türkiye'nin tarihindeki en iyi rakamlara ulaşıldığını, 56,7 milyon ziyaretçi ve 54,3 milyon dolar gelir elde edildiğini belirtti. Ayrıca, 2024 yılı için 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir hedefinin olduğunu ifade etti.
17 Şubat 2024

2022 yılında Türkiye'de 99 ton esrar ve skung, 8 ton eroin, 2,3 ton kokain, 5 milyon ecstasy ve 24 milyon captagon hap ile birlikte 14 ton metamfetamin yakalandı. Bu miktarın toptan fiyatı 300 milyon doları aşarken, yakalanmayan miktar ve iç pazardaki tüketim bilinmiyor. Organize suç, büyükşehir varoşlarından Anadolu kentlerine kadar uzanıyor ve artan pazar savaşları, ölümcül saldırılarla kendini gösteriyor. Türkiye, uyuşturucu pandemileri, kaçakçılık ve organize suçla mücadele ederken, 2024 yılının bu konuda bir eşik noktası olacağı belirtiliyor.
21 Şubat 2024

Murat Ağırel, Türkiye'nin uyuşturucu trafiğindeki stratejik konumuna ve bu alandaki harcamaların artışına dikkat çekiyor. Türkiye, Balkan rotası üzerinde önemli bir geçiş noktası olarak, Avrupa'ya eroin sevkiyatında kilit rol oynamaktadır. 2023 yılında uyuşturucu ile mücadele için yapılan harcama, bir önceki yıla göre %82 artarak 4 milyar 264 milyon Türk Lirası'na ulaşmıştır. Ayrıca, Afganistan'daki haşhaş ekim alanlarının genişlemesi ve Taliban'ın uyuşturucu politikaları da bu konuda etkili olmaktadır.
23 Nisan 2024

Ember'in raporuna göre, 2024'ün ilk dört ayında Türkiye, Avrupa'da kömürden elektrik üretiminde birinci sıraya yükseldi. Bu dönemde Türkiye'nin kömür yakıtlı santrallerinden kaynaklanan toplam karbondioksit emisyonu 36 milyon metrik tonun üzerine çıktı. Almanya ve Polonya'nın kömür kullanımını azaltması, Türkiye'nin bu alandaki yükselişinin ana nedeni olarak gösteriliyor. Aynı dönemde Almanya ve Polonya'nın kömür yakıtlı üretimi önemli ölçüde azalırken, Türkiye'nin kömür yakıtlı üretimi 2019'un ilk dört ayına göre yaklaşık yüzde 6 arttı.
21 Mayıs 2024

DW Türkçe'nin haberine göre, Berlin'de düzenlenecek olan dünyanın en büyük turizm fuarı ITB öncesinde yapılan bir araştırma, Almanların bu yılki tatil planlarında Türkiye'nin ikinci sırada olduğunu gösteriyor. Tatil ve Seyahat Araştırma Birliği (FUR) tarafından 12 bin kişiyle yapılan anket sonuçlarına göre, Almanların yüzde 73'ü bu yıl tatil yapmayı planlıyor ve bu kişilerin yüzde 41'i tatil destinasyonuna karar vermiş durumda. İspanya, Alman tatilciler arasında en popüler destinasyon olurken, Türkiye ve İtalya yüzde 8,2'lik oranla ikinci sırayı paylaşıyor.
1 Mart 2024

İspanya, zengin yabancılara oturma izni sağlayan ve konut fiyatlarını artırarak yerel halkı pazar dışına iten 'altın vize' programını sonlandırdı. Program, Avrupa genelinde konut fiyatlarını yükseltmiş ve barınma krizini körüklemişti. Diğer Avrupa ülkeleri de benzer programları ya kapatıyor ya da düzenlemeler getirerek spekülatif alımları azaltmaya çalışıyor. Bu durum, yerel halkın konut erişimini zorlaştırırken, yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.
28 Nisan 2024

Almanya'da 2023 yılında sığınmacılara yönelik siyasi nedenlerle düzenlenen saldırı sayısı bir önceki yıla göre neredeyse iki kat artarak 2 bin 378'e ulaştı. Bu saldırılarda 219 kişi yaralanırken, sığınmacıların kaldığı merkezlere yönelik 180 saldırı gerçekleştirildi, bu da 2017'den bu yana en yüksek rakam olarak kaydedildi. Sol Parti milletvekili Clara Bünger, aşırı sağcı AfD partisinin yükselişi ile bu artışın sürpriz olmadığını belirtti.
21 Şubat 2024

Kaspersky'nin raporuna göre, Türkiye'deki mobil siber tehditler 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 120 artış gösterdi. Bu artış, Ortadoğu ve Afrika'daki diğer ülkelerle kıyaslandığında oldukça yüksek bir oran. Android işletim sistemine sahip cihazlar, bölgede en yaygın kullanılan mobil platform olup, siber tehditlere karşı daha savunmasız durumda. Kaspersky, kullanıcıları resmi uygulama mağazalarından indirme yapmaları, uygulama izinlerini kontrol etmeleri ve güvenilir bir mobil güvenlik çözümü kullanmaları konusunda uyarıyor.
22 Şubat 2024

Tripadvisor, 2024 yılı için dünyanın en iyi turistik cazibe merkezlerini sıraladı ve ABD'nin New York eyaletindeki Empire State Binası'nı ilk kez bir numaralı cazibe merkezi olarak seçti. Fransa'nın başkenti Paris'teki Eyfel Kulesi ikinci sıraya gerilerken, Hollanda Amsterdam'daki Anne Frank Evi üçüncü sırada yer aldı. İlk 10'da ayrıca Sagrada Familia, Cayman Kristal Mağaraları ve Roma'daki Kolezyum gibi önemli turistik yerler de bulunuyor.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim