Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan beş yıllık bütçesi 551 milyar 142 milyon 630 bin lira olarak belirlendi. Bu bütçe, yaklaşık 140 bin personeli bulunan Diyanet'in anayasal görevlerini yerine getirmesi ve ulusal ve küresel etkisini artırması amacıyla kullanılacak. Aynı dönemde, yaklaşık 1 milyon 120 bin personeli bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi ise 1 trilyon 42 milyar 790 milyon 893 bin lira olarak açıklandı. Diyanet'in stratejik planında İslam dininin doğru anlaşılması, toplumsal birlik ve beraberlik, aile ve toplumun kırılgan kesimlerine yönelik çalışmalar gibi altı ana hedef yer alıyor.
17 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'de bulunan sığınmacıların sayısını açıkladı. Toplamda 4 milyon 643 bin 986 düzenli sığınmacı olduğunu belirtti. Bu sığınmacıların 3 milyon 254 bin 904'ü geçici koruma altındaki Suriyeliler, 1 milyon 129 bin 614'ü ikamet izniyle kalan yabancılar ve 259 bin 468'i uluslararası koruma kapsamında kalanlar olarak sıralandı. Ayrıca, bir ay önceki açıklamaya göre sığınmacı sayısında 100 bin kişilik bir düşüş olduğu bilgisi paylaşıldı.
8 Kasım 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılında okullarda alınacak güvenlik tedbirlerine ilişkin bir yazı gönderdi. Yazıda, okullarda alınacak önlemlere ilişkin genelgeler, protokoller ve 'Eğitim ve Güvenlik Projesi' kapsamında düzenlenen işbirliği protokolü hatırlatıldı. Ayrıca, okula giriş çıkış saatlerinde okul çevresi trafiğinin kolluk kuvvetleri ile koordineli şekilde kontrol altına alınacağı ve okula gelen veliler ile ziyaretçilerin kayıtlarının tutulacağı belirtildi.
10 Eylül 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı 2023 Nisan ayı mali tablosuna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nın günlük harcaması 10 milyon 614 bin TL olarak gerçekleşti. Gazeteci Murat Ağırel, Twitter hesabından bu verileri paylaşarak, 2023 yılının ilk üç ayındaki harcamaları da hatırlattı. Ocak ayında 99 milyon 991 bin TL, Şubat ayında 168 milyon 761 bin TL ve Mart ayında 245 milyon 098 bin TL harcama yapıldığı belirtildi.
6 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında iki başmüfettiş ataması yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde ise üç bölge müdürü görevden alındı ve çeşitli bölgelere yeni müdür atamaları gerçekleştirildi. Atama ve görevden almalar Resmi Gazete'de duyuruldu.
11 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'de düzenlenen bir mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, kırsalda çalışan kadınların sosyal güvencesiz olduğunu ve sosyal devletin bu kadınların sosyal güvenlik primlerini ödeyeceğini belirtti. Taşeron işçiler ve farklı statülerdeki öğretmenler arasındaki ücret adaletsizliğini gidermeyi hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, polislerin zor çalışma koşullarına dikkat çekerek, 100 bin güvenlik görevlisi alacaklarını ve polislerin sekiz saat çalışıp evlerine gidebilecekleri bir sistem getireceklerini söyledi.
4 Mayıs 2023

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024

Ankara'da, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne ilişkin devam eden dava kapsamında, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç üst düzey emniyet görevlisi hakkında soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, bu görevlilerin organize suçlarla mücadelede ihmalleri olduğunu belirterek görevden uzaklaştırıldıklarını duyurdu. Soruşturma sürecinde, yurt dışına kaçan gizli bir tanığın kaçırılmasında ihmali olan diğer kamu görevlileri hakkında da işlemler sürüyor.
11 Mayıs 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Maliye, Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanlıklarına binlerce gözaltı yerinin acilen hazırlanması talimatı verdi. Bu talimat, İsrail ordusu ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in Gazze ve Batı Şeria'da 2024 yılı boyunca binlerce kişinin alıkonulacağı ve gözaltına alınacağı yönündeki değerlendirmesinin ardından geldi. 7 Ekim'den bu yana Gazze ve Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 7 bin 505'e yükseldi, İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısı ise 31 bin 45'e ulaştı.
11 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tercih ettiği dört bakan yardımcısının atamasını onayladı. Bu atamalar, özellikle ekonomi yönetimindeki koordinasyon ve çalışmaların önemini gözler önüne seriyor. Piyasalar tarafından da yakından takip edilen bu atamaların, bakan yardımcılığı pozisyonlarının önemini vurguladığı ve kısa sürede Resmi Gazete'de yayımlanabileceği ifade ediliyor.
21 Haziran 2023

Adalet Bakanlığı'nın 2023 yılı performans programına göre, Türkiye'de bu yıl 20 yeni ceza infaz kurumu açılacak ve toplam cezaevi sayısı 419'a yükselecek. AKP iktidarı döneminde, 2002 yılından bu yana toplam 269 yeni ceza infaz kurumu açılarak kapasite 216 bin 607 kişi artırıldı. 2022 yılında ise 22 cezaevi hizmete girmişti.
31 Ocak 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 448 sağlık çalışanının öldüğünü açıkladı. Ayrıca 528 sağlık çalışanının yaralandığını ve Adıyaman'da 17 bin 499 hastanın taburcu edildiğini belirtti. Bakan Koca, deprem bölgesindeki illerde tıbbi imkanların seferber edildiğini vurgulayarak yeni can kayıplarını önlemek için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
23 Şubat 2023

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a ulaştı. Saldırı, DHKP/C üyeleri Emrah Yayla ve Pınar Birkoç tarafından gerçekleştirildi. Saldırıda iki saldırgan öldürüldü, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini ve operasyonların devam ettiğini açıkladı.
7 Şubat 2024

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya geçişini sağlayacak bir kanun teklifini onayladı. Teklif, memur kadrosuna geçmek isteyen sözleşmeli personelin başvuru sürecini, sanatçılar ve sağlık personeli gibi farklı grupların durumunu ve mahalli idarelerdeki işe alım prosedürlerini düzenliyor. Ayrıca, memur kadrolarına atananların dört yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına naklinin yapılamayacağını belirtiyor.
16 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Sapanca'daki Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yılın ikinci yarısında kamuda tasarruf ve harcama kontrolü uygulamalarının başlayacağını açıkladı. Çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirten Şimşek, yakında detayların paylaşılacağını ifade etti. Aynı zamanda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücret zammının ocak ayında yapıldığını ve temmuz ayında ikinci bir zam yapılmayacağını duyurdu. Bu durum, hükümetin halkın ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak aldığı kararlar arasında yer alıyor.
30 Nisan 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yabancı basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, Millet İttifakı'nın seçim güvenliği için Türkiye genelindeki 192 bin sandıkta görevli bulunduracaklarını söyledi. Islak imzalı tutanakları kendi sistemlerinde toplayarak YSK sonuçlarıyla karşılaştıracaklarını ifade etti. Seçim gecesi doğru sonuçları aktarmaya odaklandıklarını belirten Salıcı, cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu gece 1:00-2:00 arası, milletvekilliği seçim sonuçlarını ise 15 Mayıs sabahı beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, seçim gecesi avukat ve bilişim görevlileri de dahil olmak üzere toplamda 500 bin kişiyi mobilize edeceklerini açıkladı.
29 Nisan 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde 18 ilde düzenlenen 'Kıskaç-17' operasyonlarında 45 FETÖ üyesi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin örgütün sözde 'emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması' içerisinde faaliyette bulunduklarını ve ByLock kullanıcısı olduklarını belirtti. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ve dokümana da el konuldu.
24 Mayıs 2024

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024 yılında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 8-9 Haziran'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Ayrıca Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve diğer sınavların tarihleri de belirlendi. KPSS'nin çeşitli oturumları Temmuz ve Eylül aylarında yapılacakken, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan'da gerçekleştirilecek.
6 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde çeşitli atama ve görevden alma kararları alındı. Bu kararlar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Atamalar arasında başmüfettişlik, bölge müdürlüğü ve il müdürlüğü pozisyonları bulunmaktadır. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı.
15 Mart 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli yargıda 166, idari yargıda ise dört hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Bu atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece toplamda 170 hakim ve savcının görev yeri değişmiş oldu.
29 Temmuz 2023
İşaretlediklerim