Çanakkale Boğazı, fırtına ve sert akıntılar sebebiyle 10 knot hızın altındaki gemiler için çift yönlü olarak transit geçişlere kapatıldı. Knot, denizcilik ve havacılıkta kullanılan bir hız birimidir ve 1 knot, 1 saatte 1 deniz mili yani 1852 metreye eşittir. Liman başkanlığının aldığı bu karar, telsiz anonsuyla bölgedeki diğer gemi kaptanlarına duyuruldu.
21 Ocak 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Yolcular, güncel sefer bilgileri için BUDO'nun internet sitesini takip edebilirler.
28 Mart 2023

Türk Hava Yolları (THY), 28 Kasım tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapacak ve oraya varacak toplam 56 seferi, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (Madkom) kararı doğrultusunda hava muhalefeti sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptallerle ilgili bilgiyi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. İptal edilen seferlerin yolcularının durumları ve alternatif çözümler hakkında bilgi verilmedi.
28 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul çevrelerinde saat 09:00'a kadar yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
5 Eylül 2023

Çanakkale'de beklenen fırtına sebebiyle Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılacak feribot seferleri iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamada, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında yarın gerçekleştirilmesi planlanan arabalı vapur seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayacağı belirtildi. Diğer hatlarda seferler normal tarifeye göre devam edecek. Daha önce de fırtına sebebiyle Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında sefer saatlerinde değişiklik yapılmış ve bazı seferler iptal edilmişti.
20 Ocak 2024

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul ile Bursa arasında yapılması planlanan deniz otobüsü seferleri olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edilmiştir. İptal edilen seferler arasında sabah ve akşam saatlerinde gerçekleşmesi beklenen çok sayıda sefer bulunmaktadır. Daha önceki saatlerde planlanan seferler de aynı nedenle gerçekleştirilememiştir.
9 Aralık 2023

Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde toplam 18 kişi hayatını kaybetti. Adıyaman'da iki kişi, bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu ölürken, Şanlıurfa'da sel nedeniyle 16 kişi yaşamını yitirdi. Kayıp dört kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
17 Mart 2023

Türk Hava Yolları (THY), 18 ve 19 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından kalkış yapacak ve bu havalimanlarına iniş yapacak bazı seferlerini olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. Yolcular, iptal edilen seferler ve güncel uçuş durumları hakkında bilgi almak için THY'nin internet sitesi ve mobil uygulamasını kullanabilecekler.
18 Kasım 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun bazı seferleri, kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Ayrıca Armutlu (İhlas) ile Bursa (Mudanya) arasındaki seferler de etkilendi.
25 Ocak 2024

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan yapılması planlanan 40 tarifeli seferi, beklenen fırtına sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, yolcuların uçuş durumlarını THY'nin internet sitesinden kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.
17 Kasım 2023

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının artacağı ve zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, hamile ve engelli personel ile 10 yaş altı çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.
5 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerlerde çıkan yangın, çeşitli müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Yangına karadan ve havadan müdahale edildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yangının kontrol altına alındığını açıkladığı belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü de yangının kontrol altına alındığını Twitter üzerinden duyurdu. Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belirlenemedi.
8 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak, İstanbul'un Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği, yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklendiği belirtildi. Ayrıca, zirai don olayı ve kuvvetli rüzgar ile fırtına uyarısı yapılarak, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
28 Mart 2023

İstanbul ile Bursa arasında hizmet veren Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, olumsuz hava koşulları sebebiyle 16 Aralık 2023 tarihinde yapılması planlanan tüm deniz otobüsü seferleri iptal edilmiştir. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunmaktadır.
16 Aralık 2023

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletine bağlı Osasco ve San Andre kentlerinde şiddetli yağışların yol açtığı sellerde üç kişi yaşamını yitirdi. Sivil Savunma, bazı evlerin sular altında kaldığını ve hızı saatte 100 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle yüzlerce ağacın devrildiğini bildirdi. Ayrıca, şiddetli fırtınanın bir hastanenin elektrik tesisatında kısa devreye yol açması sonucu çıkan yangın nedeniyle hastaların başka yerlere nakledildiği belirtildi. Bu yıl Brezilya'nın çeşitli bölgelerinde meydana gelen sellerde 100'e yakın kişi hayatını kaybetti.
4 Kasım 2023

İstanbul Boğazı'nda, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü önlerinde makine arızası yaşayan 'SNP PAZAR' isimli genel kargo gemisi nedeniyle deniz trafiği geçici olarak durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, arızalı gemi için KURTARMA-7 römorkörünün olay yerine yönlendirildiği ifade edildi. Bu durum, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmasına sebep oldu.
27 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çevre illerin itfaiye, arama ve kurtarma ekipleri, deprem bölgesine yardım için yola çıktı. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan tarifeli seferlerle bölgeye gönderilen ekipler arasında 80 AFAD görevlisi, 968 arama kurtarma gönüllüsü ve 4 K9 köpeği bulunuyor. Ayrıca Azerbaycan'dan 370 kişilik bir arama kurtarma ekibi de deprem bölgesine intikal ediyor.
6 Şubat 2023

Ege Denizi'nin kuzeyindeki fırtına sebebiyle Çanakkale'de yapılması planlanan feribot seferlerinden bazıları iptal edildi. GESTAŞ AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle planlanan seferlerin çoğu gerçekleştirilemeyecek. Sadece Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada'dan saat 07.00 ve Geyikli'den saat 08.00'de birer sefer yapılacak.
8 Ocak 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun 14 seferi, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Ayrıca Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahlarındaki seferler de hava koşulları nedeniyle yapılamayacak.
21 Ocak 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Daha önce de benzer bir sebepten dolayı sabah 08.00'deki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferi gerçekleştirilememişti.
2 Şubat 2023
İşaretlediklerim