Antalya'daki Limak Lara Hotel, Britanya üzerinden yapılan bir rezervasyon sonrası müşterinin Türk olduğunu anlayınca 120 avro 'milliyet farkı' adı altında ek ücret talep etti. Bu durum sosyal medyada büyük tepki topladı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otel hakkında inceleme başlatıldı. Bakanlık, otelden resmi savunma talep etti ve mevzuat gereği cezai işlem uygulanacağını belirtti.
28 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ünlü şair Nazım Hikmet Ran'ı vefatının 60. yılında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenecek bir etkinlikle anacak. Etkinlik, 3 Haziran Cumartesi günü saat 21:00'de başlayacak ve edebiyat, sinema, tiyatro, müzik dünyasından birçok sanatçının katılımıyla gerçekleşecek. İstanbullular, etkinliğe 'İstanbul Senin' uygulaması üzerinden kayıt yaptırarak ücretsiz katılabilecekler. Anma gecesinde, Yetkin Dikinciler anlatımı ve Ferhat Livaneli orkestrasının müzikleri eşliğinde, Nazım Hikmet'in şiirleri ve şarkıları seslendirilecek.
30 Mayıs 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki direnişçiler, YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı Akbelen Ormanı'nı savunmak için sanatçılara çağrıda bulundu. Tarkan, Selda Bağcan, Fazıl Say, İlkay Akkaya, Moğollar ve Bulutsuzluk Özlemi gibi sanatçıları Akbelen'i ziyaret etmeye ve doğa için çalmaya davet ettiler. Daha önce kendilerini ziyaret eden Zülfü Livaneli'nin de konser vermesini istediler.
24 Ağustos 2023

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya için Unesco'nun tavsiyesi üzerine 'ziyaretçi yönetim planı' uygulamasına geçileceğini belirtti. Bu plana göre, 15 Ocak itibarıyla yabancı turistlerin Ayasofya'ya girişi ücretli olacak. Ancak Türk vatandaşlarının ibadet amaçlı ziyaretleri ücretsiz olmaya devam edecek. Giriş ücretleri henüz belirlenmedi.
31 Ekim 2023

Zorlu PSM Prodüksiyonu tarafından hazırlanan ve Rıza Kocaoğlu'nun başrolünde olduğu 'Kibritin Ucunda' adlı tiyatro oyunu, 25 Ocak'ta Zorlu PSM %100 Studio'da prömiyer yapacak. Oyun, otuzlarının başında kendi iç hesaplaşmasını yaşayan ve her şeyini kaybettiğini düşünen bir plaza çalışanının hikayesini konu alıyor. Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazdığı ve Kayhan Berkin'in yönettiği oyun, sezon boyunca sahnelenecek.
16 Ocak 2023

İzlandalı rock grubu Kaleo, iki yıl aradan sonra yeniden İstanbul'a geliyor. Grup, 24 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak. Konserde ön grup olarak Belçikalı rock grubu Balthazar'ın gitar vokali Jinte Deprez'in solo projesi J. Bernardt ve Sena Şener sahneye çıkacak. Kaleo, ilk albümleri 'A/B' ile büyük bir başarı elde etmişti.
2 Temmuz 2024

Kuzey Kıbrıs'ta 2005 yılında kurulan Taşınmaz Mal Komisyonu, 1974'te güneye göç eden Kıbrıslı Rumların geride bıraktığı taşınmaz mallar üzerindeki hak taleplerini değerlendirmektedir. 17 Mayıs 2024 itibariyle komisyona yapılan 7 bin 590 başvurudan 1775'i sonuçlandırılmış ve toplamda 444 milyon 884 bin 746 sterlin (yaklaşık 18 milyar lira) tazminat ödenmesine karar verilmiştir. Bu tazminat miktarı, Rum mülklerinin toplam değerinin sadece yüzde 5'ine denk gelmektedir.
21 Mayıs 2024

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında yolu kapatan ve hasta taşıyan araca geçiş izni isteyen Cem Canbulat, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Hakimlik, adli kontrolün yeterli olacağına karar vererek Canbulat'ı serbest bıraktı ve haftada bir gün imza atma şartı getirip yurtdışına çıkışını yasakladı. Canbulat, Metris Cezaevi'nde zor şartlarda kaldığını ve psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.
20 Haziran 2023

Limak Lara Hotel, Britanya'daki bir rezervasyon sitesi üzerinden yaptığı rezervasyon sonucunda bir Türk müşteriden 'milliyet farkı' adı altında 120 avro ek ücret talep etti. Bu durum sosyal medyada tepki çekince Kültür ve Turizm Bakanlığı otel hakkında inceleme başlattı. Otel yetkilileri bu durumu 'dikkatsizlik' olarak açıklasa da, geçmişte de benzer şikayetlerin olduğu ve bu uygulamanın bir şirket politikası olabileceği iddia ediliyor.
28 Nisan 2024

Müzisyen Hayko Cepkin, 14 Mayıs seçimlerinden önce verdiği son konserde, dinleyicilerine gelecek konserlerinin olup olmamasının seçim sonuçlarına bağlı olduğunu ima ederek, sandık başına gitmeleri konusunda çağrıda bulundu. Cepkin, kararsız seçmenlerin olmadığını düşündüğünü ve herkesin ne yapması gerektiğini bildiğini ifade etti. Ayrıca, daha huzurlu ve sağlıklı günlerde tekrar buluşmayı umduğunu belirtti.
2 Mayıs 2023

18 yıldır düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, İstanbul ve Hatay'daki gösterimlerin ardından 5-7 Temmuz tarihleri arasında Kuşadası'nda devam edecek. Festival, F. Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi'nde (KUAKMER) gerçekleştirilecek ve bazı gösterimlere film yönetmenleri de katılacak. Festival programında çeşitli belgesel ve filmlerin gösterimleri yer almakta ve seyircilerin sorularının cevaplanacağı bir soru-cevap kısmı da bulunuyor. KUAKMER, 19. yüzyıldan kalma bir binada kurulu modern bir müze olup, Kuşadası'nın kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.
4 Temmuz 2023

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Türkiye'de gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini duyurdu. İlk turda da Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirten Yılmaz, vatandaşlık görevinin önemine vurgu yaparak gençleri oy kullanmaya ve sandık başında görev alan kişilere teşekkür etmeye çağırdı.
22 Mayıs 2023

AKP'ye yakın bir yazar olan Cem Küçük, TV100'de katıldığı bir programda asgari ücretin 11 bin 58 lira olacağını öne sürdü. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun ikinci toplantısını 19 Haziran'da yapacağını ve mevcut asgari ücretin 8 bin 506 TL olduğunu belirtti. Küçük, tahminini yüzde 17-18 enflasyon ve yüzde 10 refah payı ekleneceği bilgisine dayandırdığını ifade etti.
15 Haziran 2023

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Robbie Williams, Türkiye'deki ilk konserini Bodrum'da verdi. Konser repertuvarında sevilen şarkılarının yanı sıra efsanevi parçası 'Feel' i de seslendiren Williams, zaman zaman hayranlarıyla da sohbet etti. Otelde konaklayanların ücretsiz katılabildiği konsere dışarıdan gelen dinleyicilerin 20 bin liraya yakın bilet ücreti ödediği belirtildi.
18 Ağustos 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden Kıbrıslı sporcuların ailelerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, otelde yaşananlar için 'cinayet' ifadesini kullanarak, depremde hayatını kaybeden çocukların katillerinin belli olduğunu ve cumhurbaşkanı olarak hesabını soracağını belirtti. Ayrıca, ailelerin bir araya geleceği bir vakıf kuracaklarını ve burslar vereceklerini söyledi.
16 Mart 2023

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'gece müzeciliği' uygulaması kapsamında yenilenen LED aydınlatma sistemi ile ziyaretçilere gün batımından sonra da hizmet vermeye başladı. Bu uygulama, özellikle yaz aylarında gündüz sıcaklarından kaçınan turistlerin akşam saatlerinde tarihi ve kültürel ziyaretler yapabilmesini amaçlıyor. Celsus Kütüphanesi gibi önemli yapılar, geceleyin zengin süslemeleriyle dikkat çekiyor. Ziyaretler, mevcut giriş ücretleriyle gece yarısına kadar devam edebiliyor.
2 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı ve muhtemel Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'ta gençlerle bir araya geldi. Bu buluşmada, şair Nazım Hikmet Ran'ın 'Karlı Kayın Ormanı' adlı şiirinden Zülfü Livaneli tarafından bestelenen türküyü dinledi. Kılıçdaroğlu, gençlerle birlikte türküyü dinlerken çekilen videoyu Twitter hesabından 'Bu ülkede hep beraber şarkılar, türküler söyleyeceğimiz günler çok yakın' mesajıyla paylaştı.
19 Nisan 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancıların müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine yüzde 50 ile 100 arasında zam yaptığını duyurdu. Zamlı ücretler 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak. Türk vatandaşları ise 60 lira karşılığında alınabilecek Müzekart ile 350'den fazla müze ve ören yeri ziyaret edebilecek.
28 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonucu 31 bin 974 kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi evsiz kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda, İzmir'de bulunan ve belediyenin %23,5 ortak olduğu Hilton Oteli'nin depremzedeler için geçici konaklama amacıyla kullanıma açılacağını bildirdi. Bu karar, otelin büyük ortağı Ata Holding ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından alındı.
14 Şubat 2023

Londra'da Royal Albert Hall'de Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler yararına düzenlenen yardım konserinde Britanyalı oyuncu Olivia Colman, Nazım Hikmet'in 'Yaşamaya Dair' şiirini İngilizce olarak okudu. Colman, 'The Crown', 'The Lobster', 'Fleabag' ve 'The Iron Lady' gibi yapımlarla tanınmaktadır. Şiirin okunduğu anlar, Gerçek Gündem yazarı Bahar Akpınar tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı. Nazım Hikmet'in şiiri, yaşamın kıymeti ve ciddiyeti üzerine odaklanıyor ve insanın yaşama tutunmasını vurguluyor.
17 Nisan 2023
İşaretlediklerim