UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Inter'i 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Manchester City'nin yıldız oyuncusu Kevin De Bruyne sakatlanarak oyundan çıktı. Maçın tek golü 68. dakikada Rodri tarafından kaydedildi. Bu zaferle Manchester City, kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı.
10 Haziran 2023

A Milli Futbol Takımı oyuncusu Arda Güler, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) veda etmesi hakkında üzüntüsünü dile getirdi. Türkiye, Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvadan elendi. Güler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, takım olarak daha ileri gitmeyi çok istediklerini ve halkın desteği için teşekkür ettiklerini belirtti. EURO 2024'te yarı final takvimi de netleşti.
7 Temmuz 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 elemeleri D Grubu'ndaki dördüncü maçında Galler'i 2-0 mağlup etti. Maçta Türkiye, 72. dakikada Umut Nayir ve 80. dakikada Arda Güler'in golleriyle galibiyeti elde etti. Türkiye bu sonuçla grubunda 9 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü, Galler ise 4 puanla dördüncü sırada kaldı.
19 Haziran 2023

İngiltere'nin Manchester City takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İspanya'nın Real Madrid takımını 4-0 mağlup etti. Bu sonuçla Manchester City, İstanbul'da oynanacak finalde İtalya'nın Inter takımıyla karşılaşacak. İlk maçta 1-1 berabere kalan iki takım arasındaki bu maç, Manchester City'nin ev sahipliğinde Etihad Stadı'nda oynandı. Manchester City, 2021'den sonra turnuvada ikinci kez finale yükselmiş oldu.
18 Mayıs 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 15 Haziran'da üç maç oynandı. İsviçre, Macaristan'ı 3-1 mağlup ederken, İspanya Hırvatistan'ı 3-0 yendi. Günün son maçında ise İtalya, Arnavutluk'u 2-1 mağlup etti. Arnavutluk'un golü, turnuva tarihinin en erken golü olarak kaydedildi.
16 Haziran 2024

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları sonucunda Bayer Leverkusen, Liverpool, Roma ve Atalanta çeyrek finale yükseldi. Azerbaycan temsilcisi Karabağ, Bayer Leverkusen'e 3-2 yenilerek elendi. Liverpool, Sparta Prag'ı 6-1 mağlup ederken, Muhammed Salah Liverpool tarihine geçti. Roma, ilk maçtaki avantajıyla Brighton'a 1-0 yenilse de çeyrek finale adını yazdırdı.
15 Mart 2024

Galatasaray, Süper Lig'in dokuzuncu haftasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi. Maçın gollerini Galatasaray adına Mauro Icardi attı. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 25'e çıkartarak liderliğe oturdu. Beşiktaş ise 16 puanda kaldı. Galatasaray, bu galibiyetle Süper Lig'de çıktığı son sekiz maçı da kazanmış oldu. Ayrıca, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi, bu maçla birlikte Süper Lig'de Galatasaray forması altında derbilerde en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu.
21 Ekim 2023

UEFA Avrupa Ligi'nde Atalanta ve Bayer Leverkusen, UEFA Konferans Ligi'nde ise Olympiacos ve Fiorentina finale yükseldi. Bayer Leverkusen, Roma ile oynadığı rövanş maçında 2-2 berabere kalarak finale çıktı. Atalanta ise Olimpik Marsilya'yı 3-0 yenerek adını finale yazdırdı. Konferans Ligi'nde Olympiacos, Aston Villa'yı 2-0 mağlup ederken, Fiorentina ise Club Brugge ile 1-1 berabere kalarak finale ulaştı.
10 Mayıs 2024

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri, bugün yapılan kura çekimiyle belirlendi. Eşleşmeler arasında Arsenal-Bayern Münih, Atletico Madrid-Borissa Dortmund, Real Madrid-Manchester City ve PSG-Barcelona gibi dikkat çekici maçlar yer alıyor. Bu eşleşmeler, futbol dünyasında büyük ilgiyle takip edilen karşılaşmalara sahne olacak.
15 Mart 2024

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları elemeleri B Grubu’ndaki ilk maçında Porto Riko’yu 3-0 yendi. İlk seti 25-19, ikinci seti 25-16 ve final setini 25-14 alarak galibiyeti elde ettiler. Ebrar Karakurt 16, Vargas da 15 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Ay yıldızlılar, grup maçlarında Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru ile mücadele edecek.
16 Eylül 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmek isteyen Türkiye, Avusturya ile karşılaşacak. Maçın ilk 11'leri açıklandı. Türkiye'nin kadrosunda Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor. Avusturya'nın kadrosunda ise Pentz, Posch, Danso, Lienhart, Mwene, Seiwald, Sabitzer, Laimer, Baumgartner, Schmid ve Arnautovic bulunuyor.
2 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, Portekiz'e 3-0 yenildi. Maçta goller Bernardo Silva, Samet Akaydın (kendi kalesine) ve Bruno Fernandes'ten geldi. Bu sonuçla Portekiz gruptan çıkmayı garantilerken, Türkiye'nin tur atlaması Çekya karşısında alacağı sonuca bağlı olacak. F Grubu'nda Portekiz altı puanla lider, Türkiye ise üç puanla ikinci sırada yer alıyor.
22 Haziran 2024

22 grand slam şampiyonluğu bulunan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Avustralya Açık'ın ikinci turunda ABD'li Mackenzie Mcdonald'a yenilerek turnuvaya veda etti. İkinci setin sonlarında kasık sakatlığı yaşayan Nadal, maçı 6-4, 6-4 ve 7-5'lik setlerle kaybetti. Bu sonuçla Nadal, son şampiyon olarak katıldığı turnuvada erken bir elenme yaşamış oldu.
18 Ocak 2023

A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Challenger Kupası finalinde Katar'ı 3-2 yenerek 2024 Voleybol Milletler Ligi'ne katılma hakkı kazandı. 119 dakika süren maçta setler 13-25, 25-21, 18-25, 25-22, 9-15 olarak sonuçlandı. Şampiyonluk sonrası oyuncular ve teknik heyet büyük sevinç yaşadı.
30 Temmuz 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Goller Bernardo Silva, Samet Akaydın (kendi kalesine) ve Bruno Fernandes'ten geldi. Bu sonuçla Portekiz gruptan çıkmayı garantilerken, Türkiye'nin tur atlaması Çekya karşısında alacağı sonuca bağlı olacak. F Grubu'nda Portekiz altı puanla lider, Türkiye ise üç puanla ikinci sırada yer alıyor.
22 Haziran 2024

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde sakatlandı. Kulübü Al Hilal tarafından yapılan açıklamada, Neymar'ın sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edildiği ve ameliyat edileceği belirtildi. Bu nedenle Neymar'ın sahalardan uzun süre ayrı kalacağı ifade edildi.
19 Ekim 2023

Paris Saint-Germain (PSG) kulübü, İspanyol savunma oyuncusu Sergio Ramos'un sözleşmesinin yenilenmeyeceğini ve sezonun son maçının ardından takımdan ayrılacağını açıkladı. Ramos, 2021 yılında PSG'ye transfer olmuş ve takımıyla iki kez Ligue 1 ve bir kez Fransa Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı. 37 yaşındaki deneyimli oyuncu, PSG formasıyla 57 maçta 5 gol atmıştı. Ayrıca, takım arkadaşı Lionel Messi'nin de takımdan ayrılacağı daha önce duyurulmuştu.
3 Haziran 2023

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçta Braga'yı 3-0 mağlup ederek grupta tüm maçlarını kazanmış oldu ve topladığı 12 puanla son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Maçta Real Madrid adına goller Diaz, Vinicius ve Rodrygo tarafından kaydedildi. Ayrıca, yedek kulübesinde başlayan Türk milli futbolcu Arda Güler, bu maçta forma şansı bulamadı.
9 Kasım 2023

Gökhan Aktürk, Santos yönetimindeki takımın sezon genelindeki performansını ele alıyor. Takım, şampiyonluk kazanmasına rağmen, ligin ikinci yarısında en az gol atan takım olma durumuna dikkat çekiyor. Yönetimdeki değişiklikler ve oyuncu tercihleri, özellikle Semih Kılıçsoy ve Ernest Muci'nin kullanımı, eleştirilere neden oluyor. Ayrıca, Musrati'nin yokluğunda Amartey'in görev alması ve diğer oyuncu değişiklikleri de değerlendiriliyor.
17 Mart 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında Macaristan'a konuk oldu ve Puskas Stadyumu'nda oynanan maçta 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golü, Macar oyuncu Szoboszlai tarafından 48. dakikada penaltıdan kaydedildi. Bu sonuçla birlikte Macaristan'ın yenilmezlik serisi 12 maça yükseldi.
23 Mart 2024
İşaretlediklerim