İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada masayı terk ettiğini duyurdu ve masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ifade etti. Bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeye gönderdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Millet İttifakı'nın diğer üyeleriyle de telefonda görüşmeler gerçekleştirdi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili olarak kendi gündeminde olmadığını, ancak Millet İttifakı liderleri tarafından görev verilirse itiraz etmeyeceğini ifade etti. Cumhuriyet gazetesinde çıkan ve İYİ Partili yetkililerin Yavaş'ın adaylığını desteklediğini öne süren kulis haberini yalanladı. Yavaş, herhangi bir adaylık konusunda CHP ve İYİ Parti liderlerinin iradesine saygı duyacağını ve şu anki önceliğinin belediye sorunları ve deprem bölgesindeki çalışmalar olduğunu belirtti.
1 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023

Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak duyurdu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden ittifakın genel başkanlarına güvenleri için teşekkür etti ve birlikte yürüyecekleri uzun bir yol olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaklarını ve bu sürecin başladığını ifade etti.
7 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'millet buluşması' kapsamında cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Trabzon'da bir etkinlik düzenledi. İmamoğlu, buluşmada hemşehrilerinden Kılıçdaroğlu için oy istedi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun bir fotoğrafını 'İşte benim evladım' notuyla Twitter hesabından paylaştı.
4 Nisan 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partinin lideri Meral Akşener'in onayına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktı. Akşener, altılı masayı terk ettikten sonra İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcı adaylığı formülüyle masaya döndü. Ağıralioğlu'nun, Akşener'in masaya dönüş görüşmeleri sırasında yaptığı açıklama parti içinde rahatsızlık yarattı ve parti disiplinine aykırı bulundu. Parti yöneticileri, bu tür açıklamaların kar zarar hesabının doğru yapılmasını gerektirdiğini belirtti.
16 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masayı terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem çalışmaları nedeniyle toplantıya katılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

CHP, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşme talebine olumlu yanıt verildiğini duyurdu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ifade etti. İmamoğlu ve Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini bildirmiş ve ittifakın devamını talep edeceklerini belirtmişlerdir. CHP'nin açıklamasına göre, iki belediye başkanı Akşener ile genel merkez dışında bir görüşme yapacak ve Kılıçdaroğlu'nu aday olarak görmek istediklerini iletecekler.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV 100'de katıldığı bir programda, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olma hakkı olduğunu ve Millet İttifakı'nın genişlemesi durumunda İnce'nin bu ittifak içinde yer almasını istediğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ittifakın genişleyeceğini ifade ettiği bir dönemde, Akşener'in bu açıklaması, İnce'nin adaylığı ve ittifakın geleceği hakkında kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi. Anket sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği ve bu durumda İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi yönünde kamuoyu baskısının olduğu belirtiliyor.
18 Mart 2023

Cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilen CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olması gerektiğini düşündüklerini ifade etmişlerdir. Yavaş, bu konuyu genel başkanlarla konuşacaklarını belirtmiş, ayrıca belediye başkanlığı görevlerini sürdüreceklerini ve halkla olan iletişimlerini kesmeyeceklerini vurgulamıştır. Yavaş, iki görevin aynı anda yürütülebileceğini ve bu durumun hukuki olarak mümkün olduğunu savunmuştur.
18 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir soru üzerine Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini ifade etti. Yavaş, Kılıçdaroğlu için 'çok savaştı, asla önüne geçmem' dedi. Bu açıklama, Türkiye'de Mayıs ayında olası genel seçimler öncesinde altılı masanın ortak adayı tartışmaları sırasında geldi. Yavaş, daha önce bir temel atma töreninde Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı olarak açılışa katılma temennisinde bulunmuştu.
23 Ocak 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine CHP'den bir üst düzey isim, İYİ Parti'nin 'Saray'ın tuzağına düştüğünü' ifade etti. CHP içinde morallerin yüksek olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği belirtiliyor. DEVA Partisi kaynakları da Akşener'in açıklamalarına eleştirel yaklaştı. CHP'li 11 belediye başkanının Kılıçdaroğlu lehine bir bildiri yayınlaması bekleniyor.
3 Mart 2023

Altılı masa olarak bilinen muhalefet partileri liderlerinin yaptığı toplantıda ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını ortaya koyarken, İYİ Parti lideri Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Anlaşmazlık sonucu Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Kalan beş parti lideri, Saadet Partisi genel merkezinde olağanüstü bir toplantı yapacak.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen yarış ikinci tura kaldı. HDP ve Yeşil Sol Parti, seçim sonuçlarına itiraz ederek, bazı oyların yanlış partilere yazıldığını iddia etti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlerin hileyle kazanıldığını öne sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Mansur Yavaş, itiraz süreçlerinin sürdüğünü ve endişe edilmemesi gerektiğini belirtti.
16 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan yedi maddelik mutabakat metninde kendilerini rahatsız edecek bir durum olmadığını belirtti. Akşener, bu metnin Millet İttifakı'nın daha önce ortaya koyduğu mutabakat metinleriyle çelişmediğini ve Kılıçdaroğlu'nun bu tür bir anlaşma yapma yetkisine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın Özdağ'a verileceği iddiaları hakkında konuşarak, bakanlıkların dağılımının henüz ittifak bileşenleri arasında konuşulmadığını ve seçim sonrası CHP ve İYİ Parti'nin alınan oy ve milletvekili sayısına göre görevlendirmeler yapacağını söyledi.
24 Mayıs 2023

Türk medyası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesini geniş bir şekilde işledi. İktidara yakın gazeteler bu durumu 'kirli uzlaşma' olarak nitelendirirken, muhalif gazeteler farklı bakış açıları sundu. Ayrıca, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi.
7 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in itirazı sonucu altılı masanın dağılmasına yol açtı. Ancak kısa süre sonra Akşener'in geri dönüşü ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesiyle kriz aşıldı. Bu durum, Türkiye'yi takip eden yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık ve çeşitli yorumlara neden oldu.
7 Mart 2023
İşaretlediklerim