Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasının ardından Mısır'a kaçırdı. Tok, kaçışın ardından yaptığı açıklamada, oğlunun başına bir şey gelmesinden korktuğu için böyle bir adım attığını ve 'annelik içgüdüsüyle' hareket ettiğini belirtti. Ancak, kaçış görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, Tok ve oğlunun adalete teslim olacaklarını duyurdu.
5 Mart 2024

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, New York'tan Meksika'ya giden bir uçakta bilincini kaybeden bir yolcuya müdahale etti. Yolcunun düşük kan şekeri nedeniyle bayıldığını belirleyen Dr. Öz, oksijen ve portakal suyu vererek yolcunun durumunu stabilize etti. Yolcunun daha sonra yerel doktoruyla detaylı bir değerlendirme yapması gerektiğini belirten Dr. Öz, inişten sonra başka bir acil durumla karşılaşma ihtimaline karşı yolcuya telefon numarasını verdi.
15 Haziran 2024

Evet-Hayır yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Hastane, Yolaç'ın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Yolaç'ın vefatı, ailesi ve sevenleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.
17 Mayıs 2024

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, ormanlık bir alanda bulunan kemik parçalarının, yaklaşık bir yıldır kayıp olan ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu doğrulandı. Berzeg, 17 Haziran 2023 tarihinde evinden sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Kemikler, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testleri sonucunda Berzeg'e ait olduğu kesinleşti. DNA örnekleri, Berzeg'in eşi ve İngiltere'de yaşayan kızı Nisa Berzeg'den alınan örneklerle eşleşti.
27 Nisan 2024

Türk tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olan Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı doğal sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Kızı Sibel Yıldızoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Yıldızoğlu'nun cenazesi Pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak ve Feriköy'de annesinin yanına defnedilecek. Yıldızoğlu, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda uzun yıllar sahne almasının yanı sıra, 180 filmde rol alarak Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuştur.
9 Mart 2024

Yılmaz Güney'in ailesi, 1974 yılında Adana'da Hakim Sefa Mutlu'yu öldürmekten dolayı hüküm giyen Güney'in davasının yeniden görülmesi için başvuruda bulundu. Talepler arasında, olaya dair yeni delillerin incelenmesi ve Mutlu'nun mezarının açılarak otopsi yapılması yer alıyordu. Ancak Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, olayın üzerinden 50 yıl geçtiğini ve yargısal süreçlerin tamamlandığını belirterek talebi reddetti. Avukat Bişar Abdi Alınak, karara itiraz edeceklerini ifade etti.
13 Şubat 2024

Miyase İlknur, Erdal Atabek'in vefatını ve onunla ilgili anılarını paylaşıyor. Erdal Atabek'in gazetecilik kariyerine ve kişisel özelliklerine değiniliyor. İlknur, Atabek'in sağlığına dikkat eden, dinç ve genç görünen bir kişi olduğunu belirtiyor. Atabek'in 1977 1 Mayıs'ında ve Barış Derneği davalarında gösterdiği duruşu hatırlatıyor.
1 Haziran 2024

Gaziantep’te saç ekimi için özel bir hastaneye başvuran 46 yaşındaki Yasin Dibo, operasyon sonrası hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Türkiye, saç ekimi turizminden büyük gelir beklerken, 2019 yılında 500 bin kişinin saç ekimi için Türkiye'ye geldiği ve 1.5 milyar dolar ciro elde edildiği belirtildi.
13 Haziran 2024

Eylem Tok'un, bir trafik kazası sonucu bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan oğlunu önce Mısır'a, sonra ABD'ye kaçırdığı ortaya çıktı. Bu kaçış sürecinde, yaralılardan birinin telefonunun da çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiaları reddetse de, kayıp telefon Tok ailesinin şoförü tarafından Eyüpsultan Asayiş Büro'ya teslim edildi. Şoför, telefonu araçta bulduğunu belirtti.
8 Mart 2024

Uğur Dündar ve D.G. adlı şahısların biyolojik babalık testi için Adli Tıp'a kan ve saç örnekleri verdiği belirtilmiş. 22 Mart 2024 tarihli raporda, Uğur Dündar'ın D.G'nin biyolojik babası olmadığı sonucu açıklanmış. Bu sonuç, mahkemenin 12 Haziran'daki duruşmasında dikkate alınacak. Ayrıca, medyanın Dündar hakkında olumsuz yayınlar yapmaya devam ettiği ve bu durumun politik nedenlerle yapıldığı iddia edilmiş.
25 Nisan 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un ABD'nin Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Kurumu'nda tutulduğu fotoğraf yayınlandı. Cihantimur, 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama' suçlamasıyla yargılanıyor ve avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslah evindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesini talep etti. Hakim, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Eylem Tok ve oğlunun davası 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. Uzun süredir hastalıklarla mücadele eden Ferdağ'ın ölüm haberini Film-San Vakfı duyurdu. 1942 doğumlu Ferdağ, 1958'de başladığı oyunculuk kariyerinde 'Kapıcılar Kralı', 'Gurbet Kuşları' gibi önemli filmlerde rol aldı ve 2009'a kadar yaklaşık 150 filmde yer aldı.
17 Şubat 2024

Çocuk felci sonucu altı yaşından itibaren demir akciğer içinde yaşamak zorunda kalan Paul Alexander, 78 yaşında vefat etti. 27 Şubat'ta Covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra hastaneye kaldırılan Alexander, hayatı boyunca üniversite eğitimi alıp avukatlık yaparak ve bir kitap yayınlayarak birçok insana ilham kaynağı oldu. Kardeşi Philip, Paul için bağışta bulunanlara teşekkür ederek, toplanan paranın cenaze masraflarını karşılayacağını belirtti.
13 Mart 2024

ABD'deki araştırmacılar, öfke anlarının kalp krizi riskini nasıl artırdığını inceledi. Çalışma, 280 genç yetişkin üzerinde yapıldı ve katılımcılardan öfke, kaygı ve üzüntü hissi uyandıran anıları hatırlamaları istendi. Sonuçlar, öfke durumunda damarların genişleme kabiliyetinin azaldığını gösterdi, bu da kalp krizi riskiyle doğrudan ilişkilendirildi. Araştırmanın sonuçları Amerikan Kalp Birliği Dergisi'nde yayımlandı.
1 Mayıs 2024

Dünyanın en önemli beyin cerrahlarından Prof. Dr. Gazi Yaşargil, 99. yaşını adını taşıyan akademinin düzenlediği kongrede meslektaşlarıyla kutladı. Yaşargil, mikronöroşirürji teknikleri ve cerrahi aletler geliştirerek beyin cerrahisinde çığır açtı. İstanbul'da düzenlenen kongreye 36 ülkeden 218 konuşmacı katıldı. Kongrede, genç beyin cerrahlarına eğitim ve araştırma olanakları sağlanması hedeflendi.
6 Haziran 2024

Fransa'nın Adge kasabasının belediye başkanı Gilles d’Ettore, ölü babasıyla konuşmak için kamu kaynaklarını kullanarak fal baktırdı. Dört yıl boyunca falcı Sophia Martinez'e lüks tatiller için ödeme yapan başkan, meleklerin ve ölülerin kendisini aradığını iddia etti. Olayların ortaya çıkmasının ardından hem belediye başkanı hem de falcı tutuklandı. Falcı, kadınların kaldığı bir koğuşta cadılıkla suçlandığı için hücreye konuldu.
27 Mayıs 2024

90'lı yıllarda büyük başarılar elde eden rock grubu Kargo, iç anlaşmazlıklar ve farklı müzikal yönler nedeniyle dağılmıştı. Yıllar sonra, Gergedan Müzik'ten Hadi Elazzi'nin girişimiyle 'Yarına Kalan Şarkılar' albümüyle bir saygı duruşunda bulunuluyor. Grup, asli üyeleriyle yeniden sahneye çıkmaya hazırlanıyor ve şimdilik 10 konser planlanıyor. Grup üyeleri, geçmişte yaşananları bir kenara bırakıp, geleceğe odaklanmak istediklerini belirtiyor. Yeniden bir araya gelmenin heyecanını yaşayan Kargo, müzikal anlamda kendilerini yeniden keşfetme ve eski başarılarına yeni başarılar eklemeyi hedefliyor.
4 Şubat 2024

Eski Amerikan futbolu oyuncusu ve aktör O.J. Simpson, 76 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Simpson, eski eşi Nicole Brown Simpson ve onun arkadaşı Ron Goldman'ı öldürmekle suçlanmış ve bu dava 1995'te dünya genelinde canlı yayınlanarak büyük ilgi görmüştü. 'Yüzyılın davası' olarak adlandırılan bu dava sonucunda Simpson beraat etmiş, ancak daha sonraki yıllarda başka suçlamalar nedeniyle hüküm giymişti. Ölüm haberini ailesi duyurdu.
11 Nisan 2024

Yağız Kaan Erdoğmuş, 12 yaşında Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda elde ettiği başarıyla büyük usta (GM) ünvanını kazanarak satranç tarihinde bu başarıya ulaşan dördüncü en genç isim oldu. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğmuş aynı zamanda Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) sıralamasında aktif satranç sporcuları arasında dünyanın en genç GM'si unvanına sahip oldu. Bu başarıyla birlikte, Türkiye'deki büyük usta sayısı 16'ya yükseldi.
2 Nisan 2024
İşaretlediklerim