DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısına yanıt vererek, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını talep etti. Bakırhan, Öcalan'ın ne söyleyeceğini merak ettiklerini belirtti ve tecridin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Kürt meselesinde diyalog zeminlerinin önüne bariyer konulmaması gerektiğini ifade etti ve CHP'ye çözümün yanında yer alma çağrısında bulundu.
15 Ekim 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Prof. Evren Balta'nın paylaştığı ve kendisini diğer liderlere göre daha olumlu bir ışıkta gösteren 'pozitif oy' anketini beğendi. Anket, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yüksek oranda 'negatif' oy aldığını, buna karşın Yavaş'ın en düşük 'negatif' oy oranına sahip olduğunu gösteriyor. Bu beğeni, CHP içindeki adaylık tartışmaları devam ederken gerçekleşti.
11 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeyi dördüncü kez ziyaret etti. Malatya ve Kahramanmaraş'ta depremzedelerle görüşen Kılıçdaroğlu, esnafın ve sanayicinin kısa vadede faiz borçlarının silinmesi ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca nitelikli eleman eksikliği ve çiftçilerin sorunlarına dikkat çekerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın destek protokolüne ve diğer büyükşehir belediyelerinin benzer desteklerine işaret etti. Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminin liyakatle ve planlı bir şekilde olması gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmek üzere Ankara'ya hareket etti. Gazeteci Barış Pehlivan, İmamoğlu'nun yarın da CHP Genel Merkezi'nde olacağını ve yapıcı bir tutum sergilemesinin beklendiğini ifade etti. Bu ziyaret, altılı masa toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu adaylığa karşı çıkarak altılı masadan ayrılmasının ardından gerçekleşiyor.
3 Mart 2023

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve TBMM'de konuşması yönündeki çağrısına destek verdi. Hatimoğulları, Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini ve barış için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti. Bahçeli, terörün sona erdiğini ve örgütün lağvedildiğini duyurması için Öcalan'ın konuşmasını istemişti. DEM Parti, onurlu bir barış ve demokratik bir cumhuriyet için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
22 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya'da yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Diyarbakır'da verdiği 'silahlara veda' mesajını eleştirerek, Akşener'in teröristlerle müzakereye tamam dediğini iddia etti. Bahçeli ayrıca, MHP'nin cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve bu adayın arkasında duracaklarını belirtti.
29 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında deprem yardımları yapan Ahbap Derneği ve Babala TV'yi eleştirdi. Oğuzhan Uğur, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, devlet kurumlarıyla koordineli çalıştıklarını ve birçok MHP'li ve ülkücü arkadaşlarının kendilerine destek verdiğini belirterek Bahçeli'ye yanlış bilgi verildiğini düşündüğünü ifade etti. Haluk Levent de Bahçeli'ye, bir MHP milletvekilinin sözleriyle yanıt vererek sivil toplum örgütlerinin ve devlet kurumlarının yardımlarının önemini vurguladı.
14 Şubat 2023

Millet İttifakı'nda yaşanan kriz, CHP'li belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterilmesiyle aşıldı. Ancak Yavaş ve İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olmaları gerektiğini savunuyor. Yavaş'ın bu fikri genel başkanlarla konuşacağını belirttiği ve seçim çalışmalarına katılmama tehdidinde bulunduğu iddiaları ofisi tarafından yalanlandı. Habertürk yazarı Kübra Par'a göre, Yavaş ekibi iki başkan yardımcısının seçimi kazanma formülü olarak gördüğünü ifade ediyor.
21 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki AFAD konteyner bölgesini ziyaret etti. Bu sırada, taleplerini dile getiren depremzedelere sert bir şekilde tepki göstererek, Cumhurbaşkanının ziyaretini sabote etmeye hakları olmadığını belirtti ve sessizlik isteyerek depremzedelerin dağıtılmasını istedi. Erdoğan da daha önce depremle ilgili eleştirilere sert bir dille karşılık vermişti.
28 Şubat 2023

Okan Müderrisoğlu, Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya ziyareti sırasında yaptığı yazılı paylaşımın alışılmışın dışında ve yadırgatıcı olduğunu belirtti. Bahçeli'nin açıklamasında, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası normalleşme süreci, Sinan Ateş suikastı ve Cumhur İttifakı'nın geleceği gibi üç ana konuya değinildi. Müderrisoğlu, bu açıklamanın Cumhur İttifakı'nı zorlu bir sınamayla karşı karşıya bıraktığını ve Bahçeli'nin siyasetteki yumuşama temaslarında sınırların net çizilmesini istediğini vurguladı.
13 Haziran 2024

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Radyo Sputnik'te yaptığı açıklamada, altılı masanın olası cumhurbaşkanı adayları arasında isim olarak sadece Mansur Yavaş'a karşı çıktıklarını belirtti. Beştaş, HDP olarak ilkeleri önemsediklerini ve Kürt meselesine yaklaşım, ırkçılığa karşı olma, adil yargılamalar, kadın eşitliği ve özgürlüğü, doğaya yönelik politikalar gibi konuların önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, HDP seçmeninin Yavaş'ın adaylığına sıcak bakmayacağını ve kendisinin HDP için denklemde olmadığını ifade etti.
7 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir toplantıya katıldı. İkilinin bu ziyareti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla gerçekleştiği ifade edildi. CHP kaynakları, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak duyurulabileceğini belirtti. Daha önce Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ı cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırmış ve bu çağrı, CHP içindeki bazı gelişmelerle çakışmıştı.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilen CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olması gerektiğini düşündüklerini ifade etmişlerdir. Yavaş, bu konuyu genel başkanlarla konuşacaklarını belirtmiş, ayrıca belediye başkanlığı görevlerini sürdüreceklerini ve halkla olan iletişimlerini kesmeyeceklerini vurgulamıştır. Yavaş, iki görevin aynı anda yürütülebileceğini ve bu durumun hukuki olarak mümkün olduğunu savunmuştur.
18 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Meclis açılışında DEM Parti'lilerle tokalaştığını açıkladı. Bahçeli, bu adımın Cumhur İttifakı ve Türk milletinin cumhurbaşkanının çağrısına bir yanıt olduğunu belirtti. Ayrıca, Meclis'teki dayanışma ve huzurun önemine vurgu yaptı. Bahçeli, MHP'nin sorgulanmasına yönelik eleştirileri de kınadı.
5 Ekim 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç büyük kentte önde olduğunu belirtti. İki başkan aynı zamanda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarıdır. İmamoğlu, iktidarın düşüşte olduğunu ve seçim sonuçlarına yönelik manipülasyonlara karşı olduklarını ifade etti. Yavaş ise, elde edilen verilere göre Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,42 ile Erdoğan'ın önünde olduğunu ve büyük kentlerden gelen sonuçların seçimin ilk turda sonuçlanabileceğini işaret ettiğini söyledi.
14 Mayıs 2023

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a Twitter üzerinden iktidar tarafından baskı görüp görmediğini sordu. Demirtaş, AYM'nin tutukluluk incelemeleri ve HDP'ye kapatma davası gibi konularda baskı altında olup olmadığını da gündeme getirdi. Ankara'da geçen ay yapılan ve HDP'yi ilgilendirebilecek bir buluşmada AYM üyesi, cumhurbaşkanlığı yetkilisi ve eski bir HDP'li siyasetçinin yer aldığı iddia edildi. Ayrıca, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla düzenli görüş sağlanmadığı sürece kimseyle konuşmayacağını söylediği bilgisi Adalet Bakanlığı kaynakları tarafından doğrulandı.
2 Ocak 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına şaşırmadığını belirterek, anket sonuçlarının kendisine yüzde 60'ın üzerinde bir oy oranı verdiğini ifade etti. Yavaş, seçimi yüzde 60,44 oyla kazanırken, rakibi AKP'li Turgut Altınok yüzde 31,68 oyla tamamladı. Ayrıca, CHP'nin Ankara'daki ilçe belediye sayısını üçten 16'ya çıkardığını ve bu başarıyı beklediğini söyledi. Yavaş'ın bu zaferi, İYİ Parti içinde Meral Akşener'e yönelik istifa çağrılarını gündeme getirdi.
3 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terörist başının TBMM'de konuşmasına yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, Bahçeli'nin sözlerini delilik olarak nitelendirerek, Türk milliyetçiliğine ihanet edildiğini savundu. Ayrıca, İYİ Parti'nin milli ve manevi değerlerin buluşma merkezi olması gerektiğini vurguladı. Dervişoğlu, Cumhuriyet'in ve Türk milletinin geleceği için tarihi bir karar verilmesi gerektiğini belirtti.
23 Ekim 2024

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında hasar gören Hatay Havalimanı'nın onarım çalışmalarına Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başladığını duyuran Mansur Yavaş ve bu çalışmayı destekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tepki gösterdi. Oktay, devletin yapamadığını bir belediyenin yapamayacağını belirterek, CHP'li belediyelerin çalışmalarını ve açıklamalarını 'seviyesiz' ve 'çirkin' olarak nitelendirdi ve devletin zaten havalimanındaki çalışmaları yürüttüğünü ifade etti.
8 Şubat 2023
İşaretlediklerim