Disney klasikleri için unutulmaz şarkılar yazan besteci Richard M. Sherman, 95 yaşında Los Angeles'taki bir hastanede yaşa bağlı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Sherman, kardeşi Robert ile birlikte 'Mary Poppins' filmi için iki Oscar kazanmış ve 'Jungle Book' ile 'Chitty Chitty Bang Bang' gibi filmler için de ünlü şarkılar bestelemişti. Sherman kardeşler, 2005 yılında Songwriters Hall of Fame'e dahil edilmiş ve 2008'de ABD Ulusal Sanat Madalyası'nı almışlardı. Disney, Sherman'ın ölümünü resmi bir açıklamayla duyurdu.
27 Mayıs 2024

Gişe rekorları kıran Barbie filmi, 1 Temmuz'da BluTV'de izleyicilerle buluşacak. Greta Gerwig'in yönettiği ve Margot Robbie ile Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı film, Barbie'nin fantastik dünyasından gerçek dünyaya yaptığı yolculuğu konu alıyor. Film, 2023'ün en çok gişe hasılatı elde eden yapımı olmuştu ve dünya genelinde büyük ilgi gördü.
25 Haziran 2024

Britanyalı rock grubu Queen, tüm albüm haklarını 1,27 milyar dolar karşılığında Sony Music'e devredecek. Anlaşma, Brian May ve Roger Taylor'ın canlı performanslarını kapsamıyor. ABD ve Kanada'daki müzik haklarıyla ilgili belirsizlik sürerken, bu hakların Disney'de kalması bekleniyor. Sony, Universal ile mevcut dağıtım anlaşmasının 2027'de sona ermesinin ardından ABD ve Kanada dışındaki tüm bölgelerde Queen'in haklarına sahip olacak.
20 Haziran 2024

Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson tarafından hazırlanan 'Let It Be' belgeseli, The Beatles grubunun 1969 yılında kaydedilen görüntüleri ve ses kayıtlarını içeriyor. Belgesel, Disney+ platformunda izleyiciyle buluştu. Film, grubun son albümlerinden biri olan Let It Be'nin kayıt sürecini ve grup üyeleri arasındaki etkileşimleri detaylı bir şekilde gösteriyor. Ayrıca, belgeselde 1970 yapımı orijinal 'Let It Be' filminden restore edilmiş görüntüler de yer alıyor.
12 Mayıs 2024

Peter Jackson'ın yeni Yüzüklerin Efendisi serisinden ilk film 2026'da izleyiciyle buluşacak. Gollum karakterine odaklanacak olan bu ilk filmin başrolünü ve yönetmenliğini Andy Serkis üstlenecek. New Line Cinema ve Warner Bros. Pictures tarafından yapılan filmin adı 'Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı' olacak. Peter Jackson ve senaryo ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens'in projede aktif olarak yer alması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

Dune 2 filmi, Timothee Chalamet ve Zendaya'nın başrollerini paylaştığı, Denis Villeneuve tarafından yönetilen bir yapım olarak vizyona girdi ve Kuzey Amerika'da 81,5 milyon dolarlık açılış hasılatıyla 2024'ün en yüksek açılışını gerçekleştirdi. Warner Bros'un 72 ile 75 milyon dolar arasında bir açılış hasılatı beklediği film, beklentileri aşarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, film A CinemaScore ve Rotten Tomatoes'ta yüksek değerlendirmeler alarak eleştirmenlerden ve izleyicilerden tam not aldı. Bu başarı, serinin devam filmlerinin geleceğine dair beklentileri artırıyor.
4 Mart 2024

HBO, J.K. Rowling'in popüler kitap serisi Harry Potter'ın TV dizisi için oyuncu başvurularının başladığını duyurdu. Warner Bros. tarafından nisan ayında duyurulan dizinin her sezonunun kitaplarla uyumlu olacağı ve 10 yıllık bir yapım olacağı belirtildi. Seçmelerin kapsayıcılık ilkesiyle yapılacağı ve ana karakterler için belirli yaş ve ikamet şartlarının arandığı açıklandı. Dizinin 2025-26 yılları arasında İngiltere'de çekilmesi planlanıyor.
11 Eylül 2024

Dünyaca ünlü kutu oyunu Monopoly, beyazperdeye uyarlanıyor. Barbie filmiyle gündeme gelen Margot Robbie'nin kurucusu olduğu LuckyChap yapım şirketi, filmin yapımcılığını üstleniyor. Hasbro Entertainment da ortak yapımcı olarak projede yer alıyor. Oyunun sinemaya nasıl uyarlanacağına dair detaylar henüz belirsiz.
12 Nisan 2024

Rockstar Games, merakla beklenen video oyunu Grand Theft Auto (GTA) 6'nın 2025 sonbaharında çıkacağını duyurdu. 8 Kasım 2023'te oyunun duyurusu yapılmış ve 5 Aralık'ta fragmanı yayınlanmıştı. Fragmanda oyunun Vice City'de geçeceği ve iki ana karakterin olacağı görülüyor. Take-Two Interactive, son mali açıklamasında oyunun çıkış tarihini doğruladı.
17 Mayıs 2024

Zendaya, 'Dune: Part 2' filminin prömiyerinde 1995 Sonbahar/Kış koleksiyonundan bir Thierry Mugler tasarımı olan vintage robotik kostüm giyerek ilgi odağı oldu. Kostüm, Metropolis romanındaki Futura karakterinden ilham alınarak altı ay süren bir çalışma sonucu tasarlandı. Thierry Mugler, 1980 ve 1990'larda abartılı, sürreal ve fütüristik tasarımlarıyla moda dünyasında öne çıktı. Mugler ayrıca podyumda cinsiyet çeşitliği ve kapsayıcılığa öncülük etti ve LGBTQ topluluğu ile işbirliği yaptı.
22 Şubat 2024

LEGO Ideas, Jaws filminin 50’nci yıldönümüne özel olarak hazırladığı seti tanıttı. Fan Johnny Campbell tarafından tasarlanan ve 1497 parçadan oluşan set, filmdeki Martin Brody, Matt Hooper ve Sam Quint karakterlerinin mini figürlerini içeriyor. Set, 6 Ağustos’ta LEGO’nun kendi sitesinde ve seçkin bayilerde 150 dolar karşılığında satışa sunulacak. Bu set, Jaws filminin efsanevi sahnelerini ve repliklerini hatırlatıyor.
6 Temmuz 2024
İşaretlediklerim