Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D grubu ikinci maçında Fransa, Avusturya’yı 1-0 mağlup etti. Maçta Fransa'ya galibiyeti getiren gol, Maximillian Wöber’in 38’inci dakikada kendi kalesine attığı gol oldu. Fransa, bir sonraki maçında Hollanda ile karşılaşacak, Avusturya ise Polonya ile mücadele edecek.
17 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 17 Haziran'da üç maç oynandı. Romanya, Ukrayna'yı 3-0 mağlup ederken, Slovakya Belçika'yı 1-0 yendi. Fransa ise Avusturya'yı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla Romanya, Slovakya ve Fransa turnuvaya galibiyetle başladı.
18 Haziran 2024

Almanya Milli Futbol Takımı, Fransa ile Lyon'da oynadığı hazırlık maçında yedinci saniyede Florian Wirtz'in attığı golle öne geçti. Maçın ikinci yarısında Kai Havertz'in attığı golle skoru 2-0'a taşıyan Almanya, maçı bu skorla kazandı. Bu maç, iki takım arasındaki rekabetin yanı sıra, oyuncuların performansı açısından da dikkat çekiciydi.
24 Mart 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İsviçre ile Almanya arasındaki maç 1-1 berabere sonuçlandı. İsviçre'nin golünü Dan Ndoye atarken, Almanya'nın golü Niclas Füllkrug'dan geldi. Bu sonuçla Almanya, gruptan lider olarak ayrıldı.
24 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası B grubu maçında Arnavutluk, Nedim Bajrami'nin 23’üncü saniyede attığı golle öne geçti. Bu gol, turnuva tarihindeki en erken gol olarak kayıtlara geçti. Ancak İtalya, Alessandro Bastoni ve Nicolo Barella'nın golleriyle maçı 2-1 kazandı. İtalya, bir sonraki maçında İspanya ile karşılaşacak, Arnavutluk ise Hırvatistan ile mücadele edecek.
15 Haziran 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Yasemin Adar Yiğit, kadınlar 76 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde Ukraynalı Anastasiia Shustova ile karşılaşan Yasemin Adar Yiğit, rakibini teknik üstünlükle mağlup ederek üst üste üçüncü, toplamda ise yedinci Avrupa şampiyonluğunu elde etti. İlk devreyi 1-0 geride kapatan Yasemin Adar, sadece bir dakika içinde skoru 12-1'e getirerek üstünlüğünü kanıtladı.
15 Şubat 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E grubu ilk maçında Romanya, Ukrayna'yı 3-0 yenerek turnuvaya güçlü bir başlangıç yaptı. Münih Futbol Arena'da oynanan maçta Romanya'nın gollerini Nicolae Stanciu, Razvan Marin ve Dennis Draguş kaydetti. Romanya, gruptaki ikinci maçında Belçika ile karşılaşacak, Ukrayna ise Slovakya ile mücadele edecek.
17 Haziran 2024

Sharjah Ustalar Uluslararası Satranç Şampiyonası, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sharjah kentinde başladı. Türkiye'yi masters kategorisinde Mustafa Yılmaz, Ediz Gürel, Vahap Şanal, Yağız Kaan Erdoğmuş, Emre Can ve Mert Yılmazyerli temsil edecek. Challengers kategorisinde ise Gülenay Aydın yarışacak. Turnuva, 59 ülkeden 155 ünvanlı 294 sporcunun katılımıyla 23 Mayıs'ta sona erecek.
15 Mayıs 2024

Milli sporcu Özlem Becerek, Portekiz'in Leiria kentinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası'nda 23 yaş altı kadınlar disk atma branşında altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun açıklamasına göre, Becerek ikinci atışında 55.07 metrelik derecesiyle bu başarıya ulaştı. Bu sonuç, Türkiye'nin atletizm alanındaki uluslararası başarılarına önemli bir katkı sağladı.
10 Mart 2024

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türk milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 52 kilo kategorisinde Rus rakibi Anastasia Kool ile karşılaştı. Maçta rakibine büyük üstünlük sağlayan Buse Naz, altın madalya kazanarak üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Buse Naz daha önce 2019 ve 2022 yıllarında da Avrupa şampiyonu olmuştu.
27 Nisan 2024
İşaretlediklerim