Britanya'da düşünce kuruluşu Autonomy tarafından Haziran-Aralık 2022'de gerçekleştirilen dört günlük mesai düzeni denemesine 61 firma katıldı. Denemeye katılan firmaların %89'u bu çalışma düzenini sürdürmeye devam ederken, %51'i bunu kalıcı hale getirdi. Araştırma sonuçlarına göre, firmaların %82'si bu düzenin çalışanların zihinsel sağlığına olumlu yansıdığını, %50'si işten çıkma oranını azalttığını ve %32'si yeni işe alım süreçlerini iyileştirdiğini bildirdi. Çalışanların %96'sı kişisel yaşamlarına olumlu yansıdığını, %86'sı ise işte verimliliğinin arttığını belirtti.
23 Şubat 2024

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in 'Bill ve Melinda Gates Vakfı' bünyesinde 42 milyar dolarlık bir hisse senedi portföyü bulunmaktadır. Bloomberg HT'nin aktardığı bilgilere göre, vakfın portföyünde FedEx, Walmart, Coca-Cola FEMSA, EcoLab, Deere, Caterpillar, Waste Management, Canadian National Railway, Berkshire Hathaway ve Microsoft gibi büyük şirketlerin hisseleri yer almaktadır. Bu portföy, Bill Gates'in yatırım stratejileri ve tercihleri hakkında önemli ipuçları vermektedir.
25 Şubat 2024

Doğan Holding ve Alman Burda grubu ortaklığında 1988’de kurulan Doğan Burda Dergi Grubu, 10 milyon dolara Rie-Pie yatırım fon grubuna satıldı. Bu satışla birlikte Aydın Doğan ve Doğan Holding, medya sektöründen tamamen çekilmiş oldu. Satış, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirildi ve Doğan Burda Dergi Grubu'nun 58 dergisi bulunuyordu. Satış işleminin tamamlanması için Rekabet Kurumu'na bildirim yapılması gibi kapanış koşullarının yerine getirilmesi bekleniyor.
8 Temmuz 2024
İşaretlediklerim