Trabzon'da dokuz yaşındaki Alperen Y., yürürken vücuduna isabet eden yorgun mermiyle yaralandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, mermi atışının 1204 metre uzaklıktaki bir bölgeden geldiği belirlendi. Bölgede bulunan 16 kişiden alınan swap örnekleri sonucunda, atışın H.Ş. isimli bekçi tarafından yapıldığı tespit edildi. H.Ş., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
2 Ağustos 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023

Şanlıurfa'da, kullandığı otomobilin sulama kanalına düşmesi sonucu beş çocuğu ve eşinin ölümüne neden olan Hasan Çetin tutuklandı. Kazadan yaklaşık beş ay sonra evlenen Çetin, cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Şanlıurfa Başsavcılığı, olayın kasten gerçekleştirildiği iddiaları üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Hasan Çetin tutuklanırken, eşi İslim Çetin yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.
5 Ocak 2024

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yeğenini 12 yaşından itibaren istismar eden amca Y.K. hakkında mahkeme beraat kararı verdi. Mağdurun ifadelerine göre, Y.K. tarafından tehdit edilmiş ve zorla cinsel ilişkiye zorlanmıştır. Y.K. ise suçlamaları reddederek mağdurun rızası olduğunu iddia etmiştir. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Y.K.'nin çeşitli suçlardan cezalandırılması istenmiş, ancak mahkeme Y.K.'nin suçlarını işlediğinin sabit olmadığına hükmederek beraatine ve tahliyesine karar vermiştir. Mağdurun can güvenliğinden endişe edildiği ve koruma kararı talep edildiği belirtilmiştir.
2 Haziran 2023

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen cinsel istismar davası öncesinde, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in müritleri, Gümüşel için özgürlük talep eden sloganlar attı ve dövizler taşıdı. Müritler, Gümüşel'in suçsuz olduğuna ve iddiaların İslam'ı lekelemek amacıyla atılan iftiralar olduğuna inanıyor. H.K.G. adlı mağdur kız çocuğunun psikolojik sorunları olduğunu ve LGBT tarafından kandırıldığını iddia ediyorlar. Ayrıca, kızın gelinlik giydiği fotoğrafların mutluluk göstergesi olduğunu savunuyorlar.
30 Ocak 2023

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde arazide hareketsiz yatan bir çocuk fark edildi ve durum polis ile sağlık ekiplerine bildirildi. Yapılan inceleme sonucunda, cesedin altı yaşındaki Suriyeli Aya Necmi'ye ait olduğu tespit edildi. Çocuğun cesedi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı ve olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
31 Ocak 2023

Diyarbakır Barosu, Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun polisler tarafından dövülüp bataklığa atıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyada çocuğun öldüğü iddiaları yer alırken, Diyarbakır Valiliği Y.D.'nin hastaneden taburcu edildiğini ve ölüm iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İlgili beş polis gözaltına alındı ve üçü 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
27 Mart 2023

İzmir'in Bayraklı ilçesinde Kani G. isimli şahıs, ayrıldığı sevgilisi Aysun A.'nın oturduğu apartman dairesine iki molotofkokteyli atarak kaçtı. Saldırı sonucu çıkan yangın, mahalle sakinlerinin müdahalesiyle söndürüldü. Kani G., polis tarafından kısa sürede yakalandı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Nisan 2023

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından adliye binası önünde bıçaklanan iki çocuk annesi N.K. (23) hayatını kaybetti. Saldırgan A.K. (27) polis tarafından gözaltına alındı. N.K., saldırı sonrası önce Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Kasım 2023

Siirt'te, Botan Çayı'nda piknik yapan bir ailede trajedi yaşandı. Münür Ulıtaş (21), suya girdiği sırada akıntıya kapıldı. Durumu fark eden babası İsmail Ulıtaş (40), oğlunu kurtarmak için suya girdi ancak her ikisi de gözden kayboldu. Münür Ulıtaş, vatandaşlar tarafından sudan çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak baba Ulıtaş'ın cansız bedeni sudan çıkarıldı.
8 Ağustos 2023

Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde dün etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle yıkılan bir evde göçük altında kalan anne Perihan Çakar (82) ve oğlu Sait Çakar'ın (51) cansız bedenlerine ulaşıldı. Gece ara verilen arama kurtarma çalışmaları günün aydınlanmasıyla tekrar başladı ve AFAD koordinesinde çeşitli ekiplerin katılımıyla sürdürüldü. Göçük alanının güvenli olduğunun belirlenmesinin ardından ekiplerin çalışmaları sonucunda anne ve oğlunun cansız bedenleri bulundu.
10 Aralık 2023

Burdur'un Gölhisar ilçesinde kayıp olarak aranan 28 yaşındaki Fatih Kara, sulama kanalında ölü olarak bulundu. Kara'nın yakınları, 17 Temmuz'da evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmemesi üzerine kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, Kara'nın cep telefonunu sulama kanalının kenarında buldu ve ardından cansız bedenine ulaştı. Gençin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Gölhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Temmuz 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi altı yaşındayken bir müridiyle 'imam nikahıyla evlendirerek' cinsel istismara maruz bıraktığı iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi yayın yasağı getirilmesine ve duruşmaların kapalı yapılmasına karar verdi. H.K.G.'nin babası Yusuf Ziya Gümüşel, annesi Fatma Gümüşel ve 'evlendirildiği' tarikat üyesi Kadir İstekli sanık olarak mahkemeye çıktı. Gümüşel'in müritleri adliye önünde toplanarak 'hocanın' tahliyesini talep etti.
30 Ocak 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş-Pazarcık depreminde oğlu, gelini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, cenazelerini defnettikten sonra yıkımın nedenlerini ve sorumlularını araştırmaya başladı. Göksu, dört aydır iddianamenin hazırlanmasını bekliyor ve adalet sağlanana kadar mücadele edeceğini belirtiyor. Oğlu ve ailesinin yaşadığı Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına yol açan sorumluların bulunmasını isteyen Göksu, apartmanın yıkılmasında yapılan tadilatlar ve belediyenin rolüne dikkat çekiyor. Göksu, hukuki süreçte ilerleme olmamasından şikayetçi ve adaletin yerini bulması için mücadelesini sürdüreceğini ifade ediyor.
11 Haziran 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile evlendirilmesi ve cinsel istismar iddiaları üzerine açılan dava, İstekli'nin avukatının vekillikten çekilme dilekçesi vermesi sebebiyle ertelendi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl altı aya kadar, Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor. H.K.G., cinsel istismar iddialarıyla 2012'de doktora başvurmuş ve soruşturma başlatılmıştı.
17 Temmuz 2023

Konya'nın Çumra ilçesinde emekli imam Hüseyin Çoban ve eşi Mürüvvet Çoban, evlerinde tabancayla vurulmuş halde ölü olarak bulundu. Yakınlarının haber alamaması üzerine eve giden aile bireyleri, çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı ve durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çiftin tabancayla öldürüldüğünü belirledi. Savcının incelemesinin ardından çiftin cesetleri otopsi için hastane morguna kaldırılacağı açıklandı.
2 Haziran 2023

Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Absut Yaylası'nda hayvan otlatırken kaybolan 13 yaşındaki Emirhan D'nin cesedi bir gölette bulundu. Olay yerine gelen ekipler, sudan çıkardıkları cesedin Emirhan D'ye ait olduğunu belirledi. Çocuğun cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Ordu Valiliği, Emirhan D'nin gölete düşmüş olabileceği ihtimali üzerine çalışmaların bu bölgede yoğunlaştırıldığını belirtti.
9 Eylül 2023

Hollanda'nın Landgraaf kasabasında, bir aile hekiminin ihbarı üzerine polis tarafından yapılan incelemede, bir evin derin dondurucusunda bir erkek cesedi bulundu. Cesedin, ev sahibi olan 82 yaşındaki adamın babasına ait olduğu ve doğal yollarla öldüğü tespit edildi. Oğul, babasının yokluğuna dayanamayacağını ve onunla konuşmaya devam etmek istediği için cesedi dondurucuda sakladığını ifade etti. Polis, babasının emekli maaşını almak için cesedi saklayıp saklamadığını araştırıyor.
9 Mayıs 2023

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hasret Çakır isimli 41 yaşındaki kadın, evinin balkonunda av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüpheli M.B.'yi Bodrum ilçesinde gözaltına aldı. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.
30 Mayıs 2023

Diyarbakır Lice'de Nevruz kutlamalarında 14 yaşındaki bir çocuğa işkence yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan polisler, çocuğun yaralanmasının göstericilerin attığı taşla olduğunu savundu. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıkladı. Gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklandı. Polislerin ifadelerinde çelişkiler bulunuyor; bazıları çocuğun yalvardığını, bazıları ise direndiğini belirtiyor.
27 Mart 2023
İşaretlediklerim