Gazeteci Ayşenur Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en az 13 yıldır kanser tedavisi gördüğünü ve bu süreçte dünyanın en iyi doktorları ve ileri tıbbi teknolojilerle tedavi edildiğini belirtti. Erdoğan'ın sesinin zaman zaman kısıldığı ve bu durumun kemoterapi ile bağlantılı olabileceği üzerinde duruldu. Arslan, Erdoğan'ın sağlık imkanlarına erişiminin eleştirilemeyecek kadar normal olduğunu ifade etti, ancak aynı zamanda Erdoğan'ın diğer bireylerin yaşam haklarına olan duyarsızlığını eleştirdi.
5 Mayıs 2024

Barış Pehlivan, Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanlığı'nı devrederken yaptığı konuşmada, tamamlanması gereken projeleri ve görevleri yeni bakan Kemal Memişoğlu'na aktardığını belirtiyor. Koca, aşı bağımlılığını ortadan kaldıracak projelerden, Sağlık Vadisi Projesi'ne kadar birçok önemli projeyi devretti. Ayrıca, Koca'nın Menzil cemaatini dizginleme görevini üstlendiği ve yeni bakanın İlim Yayma Cemiyeti'ne yakın olduğu iddiaları da gündeme getiriliyor. Yeni dönemde Sağlık Bakanlığı'ndaki güç dengelerinin nasıl şekilleneceği merak konusu.
3 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında nezaket ziyareti olarak nitelendirilmeyen, iki tarafın da önem verdiği bir çalışma ziyareti planlanıyor. Erdoğan, Özel'in sağlık durumu ve geçirdiği göz ameliyatı hakkında bilgi aldı. İki liderin buluşması için Beştepe ve CHP'nin özel kalemleri arasında koordinasyon sağlanıyor. Özel, buluşma öncesinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret ettiğini ve ondan bilgi aldığını belirtti.
25 Nisan 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Özhaseki, istifasını sosyal medya hesabından paylaştı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmanın kendisi için bir onur olduğunu belirtti. Görev süresi boyunca doğal afetlerin yaralarını sarmak ve şehirleri yeniden inşa etmek için önemli adımlar attığını ifade eden Özhaseki, bundan sonraki dönemde aile vakfında hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.
1 Temmuz 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, onaylı randevu sistemi hakkında açıklamalarda bulundu ve sistemin ilk sonuçlarını bayramdan sonra açıklayacağını belirtti. Koca, İstanbul'da belirli branşlar dışında randevu sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü ve görüntüleme konusunda yaşanan sorunların da alınan tedbirlerle hafiflediğini ifade etti. Bakan, onaylı randevu sisteminin genel olarak olumlu sonuçlar verdiğini ve yarının bugünden daha güzel olacağını söyledi.
5 Haziran 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmanın kendisi için bir onur olduğunu belirtti. Görev süresi boyunca doğal afetlerin yaralarını sarmak ve şehirleri yeniden inşa etmek için önemli adımlar attığını ifade eden Özhaseki, bundan sonraki dönemde aile vakfında hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.
1 Temmuz 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddiası Ankara'da büyük yankı uyandırdı. İsmail Saymaz'ın Koca ile yaptığı görüşmede, Koca istifa iddialarını dolaylı olarak doğruladı. Sağlık Bakanlığı kaynakları da Koca'nın istifa ettiğini ve birkaç bakanın daha istifa edeceğini belirtti. İstifanın gerekçesi olarak, teknokrat bakanların parti teşkilatlarının isteklerine yeterince cevap verememesi ve bakanlık içindeki personel alım süreçlerindeki farklılıklar gösterildi.
29 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden tarafından davet edildiği ve sonrasında bu davetin iptal edildiği iddia ediliyor. İddialar, Erdoğan'ın Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından ortaya çıktı. Gazeteci Cansu Çamlıbel, diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere dayanarak gezinin yapılacağını teyit ettiğini belirtiyor. Ancak, Beyaz Saray'ın açıklamalarına rağmen, davetin gerçekten iptal edilip edilmediği konusunda net bir bilgi yok.
27 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olacağını duyurdu. Bayram tatili 16 Haziran'da başlayacak. Bu karar, vatandaşların tatil planlarını yapmaları açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
4 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2002'den bu yana sağlık altyapısına yaptığı yatırımların Covid-19 salgını döneminde meyvelerini verdiğini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin zorlu pandemi sürecini başarıyla yönettiğini ve dünyanın en kapsayıcı sosyal güvenlik sistemiyle en etkin sağlık hizmetlerini sunan bir ülke konumuna geldiğini savundu. Ayrıca, Türkiye'nin sağlık altyapısının dünya çapında benzersiz olduğunu ve artık yabancı hastaların tedavi için Türkiye'ye geldiğini ifade etti.
14 Mart 2024

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, bir süredir Koç Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ve tedavi sürecinin bazı sert tepkilere yol açtığını belirterek, iki hafta dinleneceğini açıkladı. Ortaylı, bu dinlenme sürecinde hayatının biraz yavaşlayacağını ve sadece önemli yazılarını ve bazı programlarını yapacağını ifade etti. Ayrıca, takipçilerinin ilgisi ve sevgisinin kendisini duygulandırdığını belirtti.
10 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir açıklama yaparak bayram tatilinin dokuz gün süreceğini duyurdu. Bu karar, vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı ve turizm sektöründe de olumlu etkiler yaratması bekleniyor. Tatil süresinin uzatılması, hem iç turizmi canlandırabilir hem de ailelerin bir araya gelme süresini artırabilir.
19 Mart 2024

Resmi Gazete’de yayınlanan cumhurbaşkanı kararına göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı’na ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Mehmet Özhaseki sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ederken, Fahrettin Koca da görevinden ayrıldı. Murat Kurum daha önce de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapmıştı. Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup, genel cerrahi uzmanıdır.
2 Temmuz 2024

İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde salı akşamı servis edilen yemekten yiyen hastalar, hasta yakınları ve personel arasında kusma, ishal ve karın ağrısı gibi zehirlenme belirtileri görüldü. Yemeğin bozuk olduğu ve yaklaşık 70-80 kişiyi etkilediği düşünülüyor. Zehirlenenlere hastanenin acil servisinde müdahale edildi ve yapılan testler zehirlenme bulgularını doğruladı. Bazı personel çalışamaz hale geldi ve hastanede personel eksikliği nedeniyle izindeki çalışanlar geri çağrıldı.
19 Nisan 2024

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine İstanbul'da başladı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İstanbul'daki yemekte Berlinli döner ustası Arif Keleş tarafından döner servis edildi. Alman medyası, Steinmeier'ın ziyaretinin İstanbul'dan başlamasını Türkiye hükümetine bir sinyal olarak yorumladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier'ı Ankara'da ağırlayarak öğle yemeğinde Ankara döneri sundu ve bu durumu basın açıklamasında esprili bir dille dile getirdi.
24 Nisan 2024

Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı gezilerine katılan gazetecilerin otel ve yemek masraflarını kendilerinin ödediğini belirtti. Hakan, bu gezilerde sadece uçak seyahatinin ücretsiz olduğunu ve gazetecilere ayrılan koltukların ekonomi sınıfıyla eşdeğer olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun yurtdışı gezilerine katılan gazetecilerin de benzer masrafları kendilerinin ödeyip ödemediğini merak ettiğini dile getirdi.
20 Mayıs 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Rize'de yaptığı açıklamada, esas hedeflerinin hastalanmadan sağlığı korumak olduğunu vurguladı. Memişoğlu, kilo kontrolü ve kötü alışkanlıklardan uzak durmanın önemine dikkat çekti. Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifası sonrası göreve getirilen Memişoğlu, temel sağlık hizmetlerinin bu hedefe ulaşmada kritik rol oynadığını belirtti.
8 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 Şubat Davası'nda hüküm giyen bazı askerleri 'sürekli hastalık ve kocama hali' gerekçesiyle affetti. Affedilen isimler arasında Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Çevik Bir ve Çetin Doğan bulunuyor. Af kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu gelişme, 28 Şubat sürecine dair tartışmaları yeniden gündeme getirdi.
17 Mayıs 2024

Türk sinemasının usta isimlerinden Kadir İnanır, evinde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin damarı tıkanıklığı giderildikten sonra entübe edilen İnanır'ın genel sağlık durumu iyiye gitmektedir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanır'ın 20.00 itibarıyla uyandırıldığını ancak vücudunun bunu henüz tolere edemediği için entübe durumdan çıkarılamadığını belirtti. İnanır'ın tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir.
26 Mart 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde hemodiyaliz sonrası 31 hasta fenalaştı ve 14'ü entübe edilerek çeşitli hastanelere sevk edildi. Bir hasta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zehirlenmenin, diyaliz işleminde kullanılan suya etilenglikol isimli kimyasalın karışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. CHP Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, hastaların durumunu öğrenmek için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gittiklerini ancak bilgi paylaşımının engellendiğini belirtti.
29 Mayıs 2024
İşaretlediklerim