Üniversite sınav maratonu sona erdi ve AYT'de Matematik ve Türkçe'nin yanı sıra Tarih ve Coğrafya da ayırt edici olabilir. Bu yıl da belli puan aralıklarında yığılmalar yaşanacağı için tercih sıralaması büyük önem taşıyor. Sınava giren ve 0.5 neti olan herkesin üniversiteli olma şansı bulunuyor. Adayların puanlarına göre değil, ilgi, yetenek, beceri ve hayallerine göre bölüm seçmeleri öneriliyor.
10 Haziran 2024

QS 2025 Dünya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) bir kez daha birinci sırada yer aldı. Britanya'dan Imperial College London ve Oxford Üniversitesi sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Türkiye'den beş üniversite ilk 500 listesine girdi; ODTÜ 285, İstanbul Teknik Üniversitesi 326, Koç Üniversitesi 401, Boğaziçi Üniversitesi 418 ve Bilkent Üniversitesi 477'nci sırada yer aldı. Sıralamada akademik itibar, işveren itibarı, öğretim üyesi-öğrenci oranı gibi çeşitli ölçütler kullanıldı.
27 Haziran 2024

Boğaziçi Üniversitesi'nde 2021'den beri toplu mezuniyet törenleri yapılmıyor. Ancak, İstanbul'un fethinin yıl dönümü kapsamında mehteran takımı yürüyüşü düzenlendi. Bu etkinlik, 'Boğaziçi Üniversitesi Şehitlik Araştırmaları Topluluğu' tarafından organize edildi. Prof. Dr. Cem Say, kayyım yönetiminin çifte standardına tepki gösterdi.
6 Haziran 2024
İşaretlediklerim