İstanbul Boğazı'nda, Ukrayna'dan Mısır'a giden 229 metre boyundaki ALEXIS isimli yük gemisi, Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası yaşayarak karaya oturdu. Bu durum üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, boğazdaki gemi trafiğini çift yönlü ve geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, geminin kurtarılması için çeşitli kurtarma ekiplerini ve ekipmanlarını olay yerine sevk etti.
7 Mayıs 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Daha önce yapılan aramalarda iki işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.
4 Mayıs 2024

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda toprak altında kalan dokuz işçiden üçünün daha cansız bedenine ulaşıldı. Şimdiye kadar sekiz işçinin cenazesine ulaşılırken, bir işçinin bedeni henüz bulunamadı. Cenazelerin kimlikleri yapılacak DNA testlerinden sonra belirlenecek. Olayla ilgili olarak maden sahası müdürü asli kusurlu bulunarak tutuklandı.
6 Haziran 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 51 düzensiz göçmen kurtarıldı. Yunanistan'ın Türk kara sularına ittiği lastik bottaki 36 göçmen ve motor arızası nedeniyle sürüklenen fiber teknedeki 15 göçmen güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı. Kurtarılan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
18 Eylül 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, İçmeler Mahallesi Kızılbük mevkisi açıklarında 'Eagle’s' isimli günübirlik ahşap tur teknesinde yangın çıktı. Yangında dört kişi yaralandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yangını söndürme ve tahliye çalışmalarını sürdürürken, Aksaz Deniz Üssü'nden de bölgeye yangın söndürme teknesi sevk edildi.
14 Temmuz 2024

Hatay açıklarında 20 yıl önce batan Saint Vincent bandıralı M/V Ulla Gemisi, su altı belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan ve ekibi tarafından ilk kez görüntülendi. Gemi, doğal bir resif haline gelmiş ve etrafında zengin bir ekosistem oluşmuş durumda. Dalış sırasında birçok deniz canlısı ve nesli tehdit altında olan türler de kayıt altına alındı. Gemi alanı koruma altında olduğu için dalış gerçekleştirilemiyor.
8 Ağustos 2024

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan iki işçiden biri kurtarılırken, diğer işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildi. Göçükte mahsur kalan işçilerden Tevfik Soy kurtarılırken, Harun Kara'yı kurtarma çalışmaları sürüyor.
4 Haziran 2024

Japonya'nın Şizuoka eyaletinde denize girdikten sonra 80 kilometre sürüklenen 21 yaşındaki Çinli kadın, 36 saat sonra kurtarıldı. Sahil güvenlik ekipleri, kadını helikopter yardımıyla aradı ve yerini bir nakliye gemisi mürettebatı tespit etti. Kadın, Tokyo'nun doğusunda Boso Yarımadası açıklarında bulundu ve acil müdahale sonrasında Yokohoma'daki bir hastaneye götürüldü. Kadın, yüzmeye başladıktan yaklaşık 30 dakika sonra sürüklendiğini fark ettiğini ama plaja dönmeyi başaramadığını belirtti.
11 Temmuz 2024

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Yunanistan'a sallarla ulaşmak isteyen 71 düzensiz göçmen kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunan tarafının Türk kara sularına ittiği beş can salındaki 11'i çocuk 71 düzensiz göçmeni tespit etti. Kurtarılan göçmenler, Datça İskelesi'ne getirilerek işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
15 Temmuz 2024

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen bir botta bulunan 12 düzensiz göçmen kurtarıldı. Aynı gün Urla’daki Mersinli Koyu’nda 11’i çocuk olmak üzere 62 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, göçmenlerin kurtarılması ve yakalanması için hızlı bir şekilde müdahale etti.
13 Temmuz 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç'te meydana gelen ve dokuz işçinin toprak altında kalmasına neden olan maden kazasında, işçilerin altısının bir lokasyonda, üçünün ise başka bir lokasyonda tespit edildiğini açıkladı. 13 Şubat'ta yaşanan ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı heyelan sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Bakan Bayraktar, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve olayla ilgili olarak 8 yönetici ve personelin adliyeye sevk edildiğini belirtti.
16 Şubat 2024

İstanbul Arnavutköy sahilinde, Yeniköy Mahallesi'ndeki halk plajında denize giren bir vatandaş patlamamış bir havan mermisi buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, merminin uzun süredir denizde olduğunu ve menşeinin belirlenemediğini açıkladı. Plaj çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı ve havan mermisi kontrollü şekilde olay yerinden alındı. Merminin hangi ülkeye ait olduğu ve sahile nasıl geldiği araştırılıyor.
3 Ağustos 2024

İzmir Körfezi'nde Bayraklı ilçesindeki Turan sahilinde çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, olayın nedenini belirlemek için su ve balıklardan numune aldı. Ege Üniversitesi'nden Doç. Dr. İlker Aydın, kesin bir neden belirtmenin otopsi yapılmadan mümkün olmadığını, ancak oksijen yetersizliği ve plankton artışının olası sebepler arasında olduğunu ifade etti.
20 Ağustos 2024

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin çift yönlü olarak askıya alındığını duyurdu. Bu karar, Haydarpaşa Limanı'ndan kalkış yapacak olan gemi kurtaran römorkörün yedeğindeki PD-30 isimli yüzer havuzla birlikte toplam 392 metrelik yedek boyuna sahip yedekli geçiş nedeniyle alındı. Bu durum, boğazdaki transit gemi trafiğini geçici olarak durdurdu.
18 Eylül 2024

Zonguldak, Kilimli'de Hakan Körnöş ve Enver Gideroğlu tarafından işletilen kaçak bir maden ocağında çalışan 50 yaşındaki Afgan işçi Nourtani, geçen yıl 9 Kasım'da bir kaza sonucu ağır yaralandı. Kazadan sonra, ocağın kaçak olduğunun ortaya çıkmaması için işverenler tarafından jandarma ve sağlık ekiplerine haber verilmedi. Yaralı işçi, bir battaniyeye sarılarak işverenin arabasıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu ihmaller zinciri, Nourtani'nin hayatını kaybetmesine yol açtı.
22 Mart 2024

Muğla'nın Datça açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen bir yelkenli tekne ve lastik botta bulunan 79 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı. Aynı gün Marmaris açıklarında İtalya rotasında bulunan bir teknede ikisi çocuk 15 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
5 Ağustos 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde, 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı olayda, bölgede devam eden arama çalışmaları sırasında bir araç bulundu. Ancak araçta yapılan aramalarda kayıp işçilere dair herhangi bir iz bulunamadı. Olayla ilgili olarak ihmaller zinciri ve siyanür meselesi gibi konular da gündeme geldi.
16 Mart 2024

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 düzensiz göçmeni buldu. Göçmenlerden ikisi ölü, yedisi yarı baygın haldeydi. Hayati tehlikeleri olan yedi göçmen hastaneye kaldırılırken, diğer göçmenler Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Tankerin sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

İzmir’in Urla ve Foça açıklarında Yunanistan’a lastik botla gitmeye çalışan 57 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Urla açıklarında dokuzu çocuk 35 düzensiz göçmeni ve Foça açıklarında Yunanistan tarafından Türk kara sularına itilen 13’ü çocuk 22 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.
29 Temmuz 2024

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası'nda Kumköy yakınındaki Akbaş mevkiinde çıkan orman yangını nedeniyle boğazdaki gemi trafiği kuzey-güney yönünde askıya alındı. Yangının sebebi henüz belirlenemedi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yangın nedeniyle gemi trafiğinin askıya alındığını duyurdu. Ekipler, rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor.
18 Haziran 2024
İşaretlediklerim