Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'nin 9 Nisan'da açıklayacağı aday listeleri sonrasında kendi partisinin oy oranının artacağını düşünüyor. İnce, CHP'den ayrılacak isimlerin Memleket Partisi'ne katılmasını bekliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti meclisini toplayarak milletvekili adaylarını belirleyeceği ve bu sürecin CHP tabanında rahatsızlık yaratarak Memleket Partisi'ne yarayacağı ifade ediliyor. İnce'nin bu konuda partililere bilgi verdiği, ancak CHP içinde görüştüğü isimler hakkında bilgi vermediği belirtiliyor.
8 Nisan 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisinin Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı daha yüksek bir kazanma şansına sahip olduğunu savundu. Seçmen yaşının 15'e indirilmesi durumunda seçimi birinci turda kazanabileceğini belirtti. Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, İnce'nin adaylığı muhalefetin oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. İnce, Millet İttifakı'nın seçimi kazanma konusunda ciddi olmadığını ve şimdiden suçlu aradığını, ikinci turda ise kendisinin daha şanslı olduğunu düşündüğünü ifade etti.
3 Nisan 2023

Reuters'ta yayınlanan bir analizde, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığının, 14 Mayıs'taki Türkiye seçimlerinde muhalefet oylarını böleceği ve bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yarayabileceği belirtiliyor. AKP'li bir yetkili, İnce'nin oy oranının yüzde 8-9 civarında olduğunu söylerken, bir muhalefet yetkilisi İnce'nin adaylığının Erdoğan'ı ilk turda yenmelerini zorlaştıracağını ifade ediyor. İnce ise adaylıktan çekilmeyeceğini açıkça belirtiyor.
5 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'deki bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığını eleştirdi. Baş, İnce'nin adaylığını 'küçük hesap' olarak değerlendirerek, ülkede yaşanan sorunlar karşısında böyle bir tutumun yanlış olduğunu ifade etti. Ayrıca, siyasetin memlekete karşı sorumluluk gerektirdiğini ve kendisinin memleketin çıkarlarından başka bir çıkar gözetmediğini belirtti.
2 Nisan 2023

Vatan Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için gereken 100 bin imzayı toplayamadı ve adaylık hakkını kaybetti. Altı günlük süreçte sadece 27 bin 61 imza toplayabilen Perinçek, bu sonuçla adaylık hayallerine veda etti. Daha önce Aydınlık gazetesi, Perinçek'in oy oranını yüzde 8,5 olarak gösteren bir kamuoyu araştırmasını manşete taşımıştı. Perinçek, 2018 seçimlerinde 100 bin imza toplamış ancak seçimde sadece 95 bin 928 oy alabilmişti.
27 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharram İnce, 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine uzun bir açıklama ile cevap verdi. İnce, 2018 seçimlerinde yaşadığı hayal kırıklıklarını ve CHP içindeki bazı çetelerin kendisine karşı oyunlar oynadığını iddia etti. CHP'den ayrılmak zorunda bırakıldığını belirten İnce, seçimlere girerek alternatif bir seçenek sunduğunu ve en az oyu CHP'den, en çok oyu ise AKP'den alacağını savundu.
1 Nisan 2023

Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözünü dinleyeceğini' belirtti. Ancak İnce, bu ifadesinin yanlış anlaşılmaması için 'görüşme teklifini kabul eder, orada söyleyeceği sözleri memnuniyetle dinlerim' şeklinde düzeltme yaptı. İnce, ayrıca başka bir siyasi partinin genel başkanı olduğunu ve cumhurbaşkanı adayı olarak yola devam edeceğini, görüşecek olmasının adaylığını pazarlık konusu yapmayacağını vurguladı. İnce'nin aday olabilmesi için gereken 100 bin imzaya ulaşmak için süresi devam ediyor ve şu ana kadar 51 bin imza toplamış durumda.
23 Mart 2023

Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını öne sürerek, seçmenlerin kendisine oy vereceğini ifade etti. Anketlerde Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde gösterilmesine rağmen, İnce'nin adaylığının muhalefetin oylarını böleceği ve ikinci turda Erdoğan'ın kazanabileceği endişesi dile getiriliyor. İnce, İYİ Parti dışındaki ittifak partilerini eleştirerek, oylarının yarısını Cumhur İttifakı'ndan alacağını iddia etti ve ilk turda yüzde 30 oy alacağını savundu.
27 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın sorusu üzerine, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Meclis'te grubu olmasa bile ülkeyi yönetebileceğini belirtti. İnce, toplumun önceliklerini yasalaştıracağını ve Meclis'in kendisine döneceğini ifade etti. Örnek olarak Yalova'nın eski belediye başkanı Yakup Koçal'ı gösterdi, Koçal da benzer bir durumda belediye meclisinde çoğunluğu olmadan yönetim yapmıştı.
12 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için kullanılacak oy pusulasını onayladı. İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk tarafından yapılan açıklamada, pusulanın onaylandığı ve Türk demokrasisi için hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Oy pusulasında sırasıyla Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan yer alıyor.
13 Nisan 2023

Sanatçı Metin Akpınar, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığının oyları böleceğini ve bu durumun cumhur ittifakının lehine olacağını belirtti. Akpınar, İnce'nin bu adaylığı 'intikam almak' amacıyla yaptığını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Türkiye'de uygulanan yönetim biçiminin teokratik ve monarşik olduğunu, kendisinin ve toplumun demokrasi talep ettiğini vurguladı.
16 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, altılı masaya seçim güvenliği konusunda işbirliği yapma önerisinde bulundu. İnce, seçmen listelerinin incelenmesi ve sandıkların güvenliğinin sağlanması için 26'lı bir masa kurulmasını önerdi. İlk turda kendi adaylarını çıkaracaklarını belirten İnce, ikinci turda altılı masanın adayını destekleyip desteklemeyecekleri konusunda ise net bir karar vermediklerini ve duruma göre hareket edeceklerini ifade etti.
27 Ocak 2023

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığının muhalefetin oylarını böleceğini ve bu durumun Cumhur İttifakı'na yarayabileceğini ifade etti. Anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde gösterilirken, İnce'nin şansı düşük görünüyor. İnce, adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde toplayabildi ve adaylıktan çekilmeyeceğini vurguladı. Ayrıca Erbakan, cezaevinde bulunan Adnan Oktar'ı övdü.
29 Mart 2023

İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Yoklamadan memnun olmayan aday adayları, genel merkeze şikayetlerini iletmek için yöneticilerle görüşmeye çalışıyor. Bazı aday adaylarının kısa süre kala partiye üye yaparak temayül yoklamasında öne geçtiği iddia ediliyor. İYİ Parti yetkilileri, 2 Mart'taki altılı masa krizinin ardından partiden kopan oyların büyük bölümünün Muharrem İnce ve Memleket Partisi'ne gittiğini düşünüyor ve bu oyların Meral Akşener sahaya çıktığında geri döneceğine inanıyor.
7 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı seçimi için kesin aday listesini duyurdu. 28 Mart'ta yayımlanan geçici aday listesine yapılan itirazlar YSK tarafından değerlendirilmiş ve reddedilmiştir. Kesin aday listesi Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'dan oluşmaktadır.
31 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin seçimlerden üç gün önce adaylıktan çekilmesinin ardından, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın da adaylıktan çekilip çekilmeyeceği tartışma konusu oldu. TİP, Baş'ın 'İnce çekilirse, ben de çekilirim' şeklinde bir ifade kullanmadığını ve adaylıktan çekilmeyeceğini duyurdu. Erkan Baş, milletvekilliğini kişisel bir dert olarak görmediğini ve İnce'nin çekilmesi durumunda da çekilebileceğini, ancak bu durumun seçim sonuçlarını değiştirmeyeceğini belirtmişti.
11 Mayıs 2023

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiğini açıklamasının ardından, oy kullandığı sandıkta Kemal Kılıçdaroğlu en fazla oyu aldı. İnce'nin sandığından Kılıçdaroğlu 296, Tayyip Erdoğan 50, İnce ve Sinan Oğan ise 12 oy aldı. Aynı şekilde, Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıkta da Kılıçdaroğlu 238 oyla önde giderken, Erdoğan 57, Oğan 4 ve İnce 1 oy aldı.
14 Mayıs 2023

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, partisinin İzmir il binasında yaptığı açıklamada, 100 bin imza toplamaları durumunda Meclis'te birinci parti olabileceklerini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı seçimlerde yeneceklerini söyledi. Yılmaz, bu iddiasını 'namus ve şeref' üzerine verdiği söz olarak nitelendirdi ve imza kampanyasının başlatıldığını duyurdu.
5 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye seçimlerle ilgili bir teklif yaptığı ancak anlaşma sağlanamadığı iddia edildi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir teklif getirmediğini Twitter üzerinden açıkladı. CHP'li eski bakan Fikri Sağlar ve Grup Başkanvekili Engin Altay, İnce ile görüşmeler yapıldığını ve önerilerin kabul edilmediğini belirtti. İnce ise son açıklamasında CHP ile ilgili konuştuğunu ve kendisine teklif gelmediğini ifade etti. Bu tartışmalar, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarının bölünme endişesi çerçevesinde gerçekleşiyor.
6 Nisan 2023

Türkiye'de yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento genel seçimlerine 52 gün kala, siyasi partilerin çoğunda milletvekili aday adaylığı için başvurular sona erdi. AKP'de başvuru sayısı 6 bine, CHP'de 4 binin üzerine, MHP'de ise 4 bin 693'e ulaştı. İYİ Parti'de başvurular devam ediyor ve şu ana kadar yaklaşık 3 bin kişi başvurdu. HDP ise henüz başvuru sayısını açıklamadı.
23 Mart 2023
İşaretlediklerim