Erzurum’da doğadan toplanan mantardan zehirlenen 12 kişi, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Zehirlenen kişiler, sokak satıcısından aldıkları mantarı yedikten sonra rahatsızlandı. Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözetim altında tutulan hastaların durumu kontrol altında, ancak ilerleyen saatlerde neler olacağı belirsiz. Dr. Öğretim Üyesi Mevlana Gül, mantar alırken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
27 Temmuz 2024

İstanbul Güngören'de bir kahvehaneye silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada iki kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Polis, olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
30 Ağustos 2023

Çorum merkez, Uğurludağ ve Laçin ilçelerinde doğadan topladıkları mantarı yiyen 36 kişi, bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurdu. Durumu ağır olan bir kişi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.
28 Haziran 2023

Emekli öğretmen ve iki hekim annesi Necla Eryazğan, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı isyan etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Eryazğan, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Eryazğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda bir şeyler söylemesini beklediğini ifade etti. Son yedi yılda 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete uğradığı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, 'hastanelerde güvenli çalışma ortamları oluşturma konusunda kararlı olduklarını' ifade etmişti.
24 Ağustos 2023

6 Şubat'taki depremler sonrası Hatay'a gönüllü olarak giden aile hekimleri Emrah Kırımlı, Özden Güngör ve Ahmet Tapduk Mehlepçi, bölgedeki sağlık hizmetlerinin durumu hakkında bilgi verdi. Hastanelerin yıkılması nedeniyle birçok insanın hayatını kaybettiğini, sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu ve temel hijyen sorunları yaşandığını belirttiler. Ayrıca, şehir hastanelerinin konumlandırılması ve AFAD'ın koordinasyon eksikliği gibi konulara değindiler.
12 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durduruldu ve daha sonra iptal edilen etkinliklerle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bilgilendirme yapıldı. Koca, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve gastrointestinal enfeksiyon geçirdiğini belirtti. Gastrointestinal enfeksiyon, sindirim sistemini etkileyen ve çeşitli mikroorganizmaların neden olduğu bir iltihaplanma durumudur. Enfeksiyonun önlenmesinde el yıkamanın ve hijyenin önemi vurgulandı.
27 Nisan 2023

6 Şubat depremleri sonrasında 11 şehirdeki sağlık hizmetleri ve çalışanları büyük zarar gördü. Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, depremde 100'den fazla hekim ve toplamda 500 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini, 500'den fazla yaralı olduğunu ve sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin göz ardı edildiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının ailelerini güvenli yerlere yerleştirdikten sonra hastanelere koştuğunu, ancak kendi kayıpları ve zorluklarıyla baş etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
9 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin dokuzuncu gününde, Adıyaman'da yaşanan ihmal ve yardım eksikliğine isyan eden bir sağlık çalışanının evine polis gönderildi. Polis, sağlık çalışanından bir tutanak imzalamasını istedi, ancak sağlık çalışanı tutanağa 'Benim gazeteciye anlattıklarım, söylediklerim suç değildir' şerhi düşerek imzaladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası avukatı Kamil Tekin Sürek, savcılığın muhtemelen soruşturma açacağını ve ifade alınacağını belirtti.
15 Şubat 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının ardından zanlılardan Murat Özer gözaltına alındı, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise bir pompalı tüfek, iki tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.
30 Temmuz 2023

Rize Devlet Hastanesi'nin acil servisinde daha önceden aralarında husumet bulunan iki kişi arasında çıkan silahlı çatışma sonucu beş kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bir polis memuru, bir jandarma uzman çavuş ve bir sağlık personeli bulunuyor. Olayın ardından kaçan şüpheli, polis tarafından yakalandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.
25 Temmuz 2023

TİP milletvekili Ahmet Şık, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki bir restoranda tansiyon düşmesi nedeniyle baş dönmesi yaşadı ve düşerek başını sert bir cisme çarptı. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Şık, yapılan kontrollerin ardından taburcu edildi. Türkiye İşçi Partisi, Şık'ın ciddi bir sağlık problemi olmadığını ve durumunun iyi olduğunu açıkladı.
25 Haziran 2024

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir restoranda doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda dört kişi hayatını kaybetti ve 20’den fazla kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Olay, Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi’ndeki bir pastanede saat 15.00’da gerçekleşti.
30 Haziran 2024

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışan üç doktor, hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğradı. Doktorlar Ahmet Murat Kazan, Serdar Erişti ve Yılmaz Sarıkaş, bir tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu dövüldü. İki doktor Kocaeli Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı, bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
6 Ekim 2023

Halk TV çalışanı Uğur Yanıkel, Beyoğlu'nda baygın halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE görüntülerinde Yanıkel'in bir duvardan aşağıya düştüğü tespit edildi. Adli Tıp Kurumu'nun ilk incelemesinde düşmeye bağlı ciddi yaralanmalar belirlendi. Halk TV'nin haberine göre, Yanıkel hastanede gerekli radyolojik görüntülemeler yapılmadan kan alındıktan sonra hayatını kaybetti ve hastane bu konuda bir açıklama yapmadı.
2 Ocak 2023

Esenyurt'ta D-100 karayolu Topkapı istikametinin Haramidere mevkisinde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında yedi kişi yaralandı. Kaza nedeniyle trafik akışı tek şeritten sağlanırken, araç yoğunluğu yaşandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
24 Temmuz 2024

6 Şubat'taki depremler sonrası Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde terk edilen bir hasta, İzmir'den gelen gönüllü sağlık görevlileri tarafından bulundu. Hastanın cerrahi bir işlem gördüğü ve yürüyemediği belirlendi. Sağlık görevlileri, hastanede ölenlerle sonradan getirilen cesetlerin birbirine karıştığını ve yaşananları fotoğraflayamadıklarını ifade etti. Terk edilen hasta, bulunduktan sonra başka bir hastaneye sevk edildi.
17 Mart 2023

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yeni yerleşkesi olan Murat Dilmener Hastanesi'nde, hasta yatarken yoğun bakım odasının boyanmasına soruşturma açılıyor. Fakülte dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Diken'in haberine göre, olayın ortaya çıkmasının ardından hastanede soruşturma başlatılacağı açıklandı. Gönen, yoğun bakım odasının hasta varken boyanmasına izin veren personel ve yöneticilerin soruşturulacağını ifade etti.
24 Temmuz 2023

Şanlıurfa'da sağlıkta şiddet vakaları artış gösteriyor. Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Bulut Ezer, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, sistem ve yetersizliklerden kaynaklanan sorunların sonucu olduğunu belirtti. Son yedi yılda Türkiye genelinde 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığı belirtilirken, gerçek sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Şanlıurfa'da sağlık hizmetlerinde yetersizlik, uzun bekleme süreleri ve hasta yakınlarının hastanelerde oluşturduğu kalabalık, şiddetin artmasına zemin hazırlıyor. Ayrıca, sağlık okuryazarlığının düşük olması ve göçmen nüfusun fazlalığı da şiddeti tetikleyen faktörler arasında.
11 Ekim 2023

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışan Hikmet Şen ve Salim Demir, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayı gören Hakkı Şen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Şen ve Demir, Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
26 Haziran 2023
İşaretlediklerim