CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Malatya İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı adaylarının 'altılı masa' tarafından belirleneceğini ve adayın sadece bir kişi olmadığını, parti üyeleri ve CHP'yi gönülden destekleyen herkesin aday olduğunu söyledi. Ayrıca, iktidara gelmeleri durumunda yoksulluğu yok etmeyi hedeflediklerini ve her aileye asgari ücret düzeyinde destek sağlayacaklarını belirtti.
22 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığının partinin önceden hazırladığı bir 'B planı' olduğunu belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığa çağrılması Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Ancak bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Özel, bu durumun moral bozukluğu ve motivasyon kaybına karşı üç grup başkanvekili ve iki genel başkan yardımcısıyla çalışılarak hazırlandığını ve diğer siyasi partilerin de olumlu karşıladığını ifade etti.
7 Mart 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak nitelendirdiği sermaye grubunun devletin bazı kurumlarını ele geçirdiğini ve kaçırılan 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceklerini ifade etti. Ayrıca, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşeceğini ve seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini belirtti.
23 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim sonuçlarının açıklanacağı gece için genel merkezindeki hazırlıklarını büyük oranda tamamladı. Parti genel merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı ve seçim koordinasyon merkezi ile avukatların kriz masası kuruldu. Yaklaşık 500 yabancı gazeteci akredite edildi ve GSM şirketleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından internet kapasitesi artırıldı. Millet İttifakı kurmayları ve liderleri de CHP genel merkezinde toplanacak.
14 Mayıs 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim ve yenilenme tartışmaları Eskişehir'de devam ediyor. Eskişehir'de CHP'nin kurultay süreci ve değişim tartışmaları üzerine yapılan görüşmelerde, Büyükerşen ve Kurt arasındaki rekabet, delege dağılımı ve parti meclisinin belirleyici olacağı konuları öne çıkıyor. Kentte 'değişim' söylemi Kurt etkisiyle delegeye de yansırken, büyükşehir başkanlığının kimde olacağı, genel merkez yönetiminde genel delege dağılımı sonucu kimin güçleneceği, parti meclisi ağırlığının kimde kalacağı gibi faktörlerle alınacak pozisyonların değişmesi mümkün görünüyor.
25 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBC Türkçe'ye verdiği röportajda, iktidarın seçimlerde 'pis işler' yapacağını ve seçim güvenliğine ilişkin hazırlıklarının olduğunu belirtti. İstanbul'daki yerel seçimlerin tekrarlanması durumunda bile kazanacaklarına olan inancını dile getirdi. Ayrıca, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye kırgın olmadığını ve seçimleri kazanmaları durumunda Erdoğan ve ailesine karşı intikamcı bir tutum sergilemeyeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kaybetme ihtimalini reddederek, kazanacaklarına dair güvenini vurguladı.
4 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden aleyhte konuşanları atacağını ifade etti. Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve bir değişimin başlatılması taleplerinin ardından geldi. Kılıçdaroğlu, bu taleplere karşı koltuğunu bırakmayacağını belirtmişti. Partide değişim isteyenlerin İstanbul il başkanlığında desteklediği Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazanmıştı.
15 Ekim 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin zamanında, 18 Haziran'da yapılması gerektiğini ifade etti ve YSK'nın seçimleri ertelemesi durumunda bunun demokrasiye darbe olacağını söyledi. Ayrıca, deprem öncesinde AFAD'ın elindeki raporlara rağmen hükümetin gerekli adımları atmadığını ve ordunun kullanılmamasını eleştirdi. Toplanan yardım paralarının denetlenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, iktidarın belli çevrelere hizmet ettiğini ve CHP'nin yardımların afetzede vatandaşlara ulaşıp ulaşmadığını denetleyeceğini söyledi. Altılı masa toplantısının deprem nedeniyle ertelendiğini ve sorunların çözüleceğini ifade etti.
17 Şubat 2023

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ve ilçe seçimlerini kazanacaklarını belirtti. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önceki 'yola devam etme' mesajlarıyla paralel görünüyor. Ancak İmamoğlu'nun partisi, 2019 yerel seçimlerinde belediye meclisinde çoğunluğu sağlayamamıştı. CHP'nin kurultay süreci başladı ve parti meclisi ikiye ayrılmış bir görünüm veriyor.
4 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilginin ardından CHP içinde yükselen değişim taleplerine yanıt veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partinin değişime değil yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, partinin ideolojisinin ve hedeflerinin sabit olduğunu, ancak parti tüzüğünün değişmesi gerektiğini ve bu yönde çalışmalar yapıldığını belirtti. Ayrıca, örgütlerin beklentilerini dikkate alarak güzel değişiklikler yapacaklarını ve bunları hayata geçireceklerini söyledi.
15 Temmuz 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel, basın toplantısında yaptığı açıklamada, seçimlerin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin hikayesi olduğunu, parti içi iktidar mücadelesi değil, büyük iktidar hayalinin ilk adımı olduğunu belirtti. Ayrıca parti yönetiminin yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmediğini ve parti kararlarının daha çok atanmış danışmanların yönlendirilmesiyle alındığını ifade etti. Özel, CHP'yi iktidar yapmak için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.
15 Eylül 2023

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki 'Güneydoğu Hemşeri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ve yeni bir başlangıç yapacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, adalet, hak ve hukuk için oy kullanmanın önemini vurguladı, kamplaşmaya karşı yeni bir siyaset anlayışının gerekliliğini dile getirdi. Ayrıca, CHP'nin geçmiş hatalarını kabul ederek özeleştiri yaptı ve israftan, yolsuzluktan, uyuşturucu baronlarından ve mafyadan bahsederek bunlarla mücadele edeceklerini belirtti. Türkiye'nin düzeleceğini ve Suriyelilerin turist olarak geri döneceğini ifade etti.
18 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ve yargıya güvenmediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, YSK'nın bağımsız olmadığını ve İstanbul seçimlerinde yaşananları örnek göstererek eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Hazine'den çıktığını iddia ettiği 418 milyar doları geri alacaklarını ve uyuşturucu oligarklarıyla mücadele edeceklerini belirtti.
24 Ocak 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmeyi köşe yazısında paylaştı. Altaylı'ya göre İmamoğlu, CHP'deki değişim sürecini aceleci olmadan ve kimseyi incitmeden yönetmek istiyor. İmamoğlu'nun parti içinde herkesle istişarelerde bulunduğunu ve CHP'yi güçlendirmek için arayış içinde olduklarını belirtti. Ayrıca İmamoğlu'nun, genel başkan olamayacağını anlaması durumunda yeni bir parti kurma gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade etti.
12 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliği sorgulanmaya başlandı. Parti içinde ve kamuoyunda değişim çağrıları yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun yola devam etme kararlılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim mesajları dikkat çekiyor. Reuters haber ajansı, seçim sonrası CHP'deki durumu ve Kılıçdaroğlu'na yönelik artan baskıyı ele alan bir haber yayımladı. Haberde, uzman görüşlerine de yer verilerek, muhalefetin Mart 2024'teki yerel seçimler öncesinde büyük bir ittifak kurma zorluğu ve müttefiklerin Kılıçdaroğlu'na az katkıda bulunduğu belirtiliyor.
30 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin 'Tayyip Erdoğan tarzında mücadele edecek birine ihtiyacı olmadığını' ifade etti. Özel, CHP'nin esas gücünün kadrolarının dinamizmi olan bir liderlik anlayışına ihtiyacı olduğunu ve partinin iyi yönetilen bir parti olmaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Ayrıca, genel başkanlığa adaylığını yakın bir zamanda açıklaması beklenen Özel, bir dönem üstlenirse CHP'yi en iyi yönetilen kurum yapmayı düşündüğünü söyledi.
5 Eylül 2023
İşaretlediklerim