Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Öktem, cinayetle bağlantılı kişilerin avukatlığını yapmakta ve aynı zamanda Galatasaray taraftar grubu UltrAslan'ın lideri olarak bilinen Sebahattin Şirin'in de avukatı olduğu belirlendi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, UltrAslan'ın tarikat ve çetelerle ilişkilerine dikkat çekti ve Şirin'in çeşitli tarikatlarla bağlantılı olduğunu ve FETÖ ile İsmailağa Cemaati ile ilişkileri olduğunu iddia etti.
31 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan, odasında hareketsiz halde bulundu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın intihar vakası olabileceği değerlendiriliyor ve incelemeler devam ediyor.
17 Ağustos 2023

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasını yürüten Cinayet Büro Amiri'nin cinayet organizasyonunda yer aldığı belirlendi. Soruşturma sürecinde, MİT eski çalışanı Çağlar Zorlu'nun Sinan Ateş'in konum bilgilerini Tolgahan Demirbaş'a ilettiği, Demirbaş'ın ise bu bilgileri cinayet planlamasında kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca, Esenboğa Havalimanı'nda çalışan Gürsel Horat'ın da Sinan Ateş'in uçuş bilgilerini Demirbaş'a sağladığı ve bu bilgilerin cinayet organizasyonunda kullanıldığı iddia edildi.
7 Mayıs 2024

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Otoyolu İzmit kesiminde durdurulan bir yolcu otobüsünde arama yaptı. Narkotik köpeği 'Zeyna'nın tepki vermesi üzerine aracın arka koltuk alt bölmesinde yoğunlaştırılan aramalar sonucunda 150 pakette 76 kilo 500 gram eroin bulundu. Olayla ilgili altı şüpheli gözaltına alındı.
5 Eylül 2023

Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı, organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedikleri iddiaları üzerine görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, iddiaların açıklığa kavuşturulması amacıyla bu kararı aldığını duyurdu. Soruşturmanın selameti için bu adım atıldığı ve Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiği belirtildi.
9 Mayıs 2024

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'basın danışmanı' olduğu belirtilen Emre Olur, 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'silahla kasten yaralama' suçlarından yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Olur'un dosyasının Sedat Peker ana davası ile birleştirilmesine ve gizli tanığın beyanlarının hükme esas alınamayacağına karar verdi. Olur, mahkemede hiçbir zaman Peker'den talimat almadığını ve suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan Baron İddianamesi, uyuşturucu kaçakçılarının kara para aklama yöntemlerini detaylandırıyor. Araştırmada, lüks araç alım-satımı ve emlak projeleri üzerinden para aklama faaliyetleri ile şifreli haberleşme programlarındaki mesajlar yoluyla para trafiğinin çözümlendiği belirtiliyor. Ayrıca, Hawala sistemi ve Token adı verilen şifre yöntemi ile uluslararası düzeyde kara para aklama işlemlerinin yapıldığı ortaya konuluyor.
6 Nisan 2024

Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçundan 36 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edilecek.
5 Mart 2024

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda ‘yüksek karlı gizli fon’ olarak bilinen dolandırıcılık davasında, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera ilk kez ifade verdi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün de katıldığı duruşmada, müştekiler dolandırıldıklarını ve yüksek getiri vaatleriyle kandırıldıklarını anlattılar. Muslera, Erzan'dan paranın geri ödeneceğine dair resmi dekont aldığını, ancak depremleri bahane ederek oyalandığını belirtti. Belözoğlu ve Turan da benzer şekilde yüksek getiri vaatleriyle dolandırıldıklarını ifade ettiler.
8 Mart 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan'a yönelik operasyonda dokuz polisin açığa alındığını doğruladı. Kaplan'ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu ve operasyonun Soylu'nun kadrolarını tasfiye etme amacı taşıdığı iddia ediliyor. Kaplan'ın 'kayıtdışı ifadesi'nde Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman'a villa ve araba aldığını söylediği öne sürülmüştü. Kocaman, Kaplan’a yönelik operasyonun Soylu’yla ilgili olduğunu savunmuştu.
12 Ekim 2023

Oyuncu Ezgi Mola, Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a 10 bin lira manevi tazminat ödeyecek. Mola, Orhan'ın serbest bırakılmasına sosyal medyada tepki göstermiş ve bu nedenle Orhan'ın avukatı tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Mahkeme, Mola'nın 20 Ağustos 2020'de yaptığı paylaşım nedeniyle manevi tazminat ödemesine karar verdi.
12 Haziran 2024

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, Yunanistan'da PKK'lılarla birlikte göçmen kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Güven Adıgüzel, oğlunun kara para suçundan Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanışarak kardeşi Tunahan'ı bu suça sürüklediğini belirtti. Adıgüzel, bu olayın ardından MHP'den istifa etti. Ayrıca, Adıgüzel ve suç ortaklarının PKK üyeliği iddiasıyla aranan bir kişiyi de yurt dışına çıkardığı ve uyuşturucu sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı.
25 Haziran 2024

Sedat Ergin, Ankara Emniyeti çevresindeki son gelişmelerin İçişleri Bakanı Yerlikaya için zorlu bir sınav olduğunu belirtti. Yerlikaya'nın mülkiye müfettişlerinin raporunu şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmasının önemine vurgu yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma açıp tutuklamalara gitmesi, İçişleri'nin raporunun önemini azaltmıyor. Ergin, devlet kadrolarında liyakatin önemine dikkat çekti.
22 Mayıs 2024

İstanbul'da Denizbank'ın Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından tutuklandı. Erzan, Florya şubesinde müdürken müşterilerine 'özel bir fon' teklif ederek güvenlerini kazanmış ve yüksek meblağlarda para toplamış. Aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan gibi ünlü spor isimleri ve aile üyeleri de dahil olmak üzere birçok kişi dolandırılmış. Toplam dolandırılan miktarın 5 milyon doların çok üzerinde olduğu belirtiliyor. Soruşturma devam ederken, Erzan'ın dijital ayak izleri silinmeye başlandı ve banka ile mağdurlar arasında bir 'sağırlar diyaloğu' yaşanıyor.
20 Nisan 2023

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.R'ye saldırıp döven üç şüpheliden ikisi tutuklandı. A.R, araç tanıtım kartıyla plakası uyuşmayan bir otomobile yakıt veremeyince, daha sonra gelen üç şüpheli tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen saldırı sonrası şüpheliler M.A.T, R.T. ve Y.İ.A. polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından işlem yapıldı. M.A.T ve Y.İ.A. tutuklanırken, R.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığının merkezi olduğu iddia edilen bir ağın başında bulunan Abdullah Alp Üstün, tutuksuz yargılanıyor. Avrupa'nın en çok aranan uyuşturucu baronlarından biri olan Bolle Jos'un arkasında olduğu ve 'Don Vito Corleone' kod adını kullandığı belirtiliyor. Üstün, uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve örgüt kurma suçlarından cezalandırılması talep edilirken, Bolle Jos ve Isaac Bignan gibi yabancı baronlar da örgüte üye olmak ve kara para aklamakla suçlanıyor.
5 Nisan 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç kişiden biri olan MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Bu tutuklama ile birlikte olayla ilgili tutuklu sayısı 18'e yükseldi. Gözaltına alınan diğer isimler arasında Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı Emre Yüksel ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş da bulunuyor.
27 Ocak 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023
İşaretlediklerim