Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları tarafından saldırıya uğradığını ve ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Saldırı, Aygül'ün belediye ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirmesinin ardından gerçekleşti. Belediye Başkanı Geylani, olayla ilgisinin olmadığını belirterek, saldırıya karışan belediye personeli hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Saldırıya karıştığı iddia edilen koruma polisi Engin Kaplan ve belediye personeli Yücel Baysali gözaltına alındı ve Kaplan görevden uzaklaştırıldı.
17 Haziran 2023

İstanbul Esenyurt'ta M.Ö. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi F.Ö.'yü silahla vurarak öldürdü ve ardından kendisini vurdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftin hayatını kaybettiğini belirledi. Cesetler, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
21 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingine taşlı saldırı düzenlenmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. İmamoğlu, Soylu'nun kendisini Erzurumlulara 'provokatör' dediği iddiasını reddederek Soylu için 'ahlakını yitirmiş bir adam' ifadesini kullandı. Saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, saldırıyı düzenleyenlerin masum olmadığını ve emniyet güçlerinin müdahale etmediğini belirtti. Ayrıca, sevgi ve iyiliğin kazanacağını vurgulayarak destekçilerine moral verdi.
8 Mayıs 2023

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında bir göçük meydana geldi. Göçükte sıkışan maden işçisi Erdal Karaçam, mesai arkadaşları tarafından kurtarıldı ancak olay yerine gelen sağlık ekiplerince hayatını kaybettiği belirlendi. Karaçam'ın cenazesi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
7 Ağustos 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın Esenyurt karakolunda ölümüne ilişkin 12 polis memurunun yargılandığı dava devam ediyor. Mahkeme, tanıkların dinlenmesinden vazgeçerek esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyayı savcılığa gönderdi. Bir sonraki duruşma 12 Haziran'da yapılacak. İstanbul Valiliği ölüm nedenini 'kalp krizi' olarak açıklamış, ancak Diken'in ortaya çıkardığı güvenlik kamera kayıtları Yıldırım'ın polisler tarafından dövüldüğünü göstermişti. İddianamede yedi polis 'bilinçli taksirle ölüme neden olma', beş polis ise 'basit yaralama' suçlamalarıyla yargılanıyor.
31 Mart 2023

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde Filistinli iş insanı F.M.'ye yönelik silahlı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı. Saldırının ardından kaçan şüphelilerden üçü Romanya'da yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının alacak verecek meselesinden kaynaklandığını ve şüphelilerin Interpol işbirliği ile gözaltına alındığını açıkladı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
20 Ağustos 2024

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan bir teknisyen, aynı hastanede intörn doktor olarak görev yapan bir kadını tüfekle vurdu. Saldırı sonucu ağır yaralanan kadın doktor, hastaneye kaldırıldı. Saldırgan teknisyen olay yerinden kaçtı ve polis tarafından aranıyor.
24 Ekim 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, B.Y. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir sebeple ailesinden dört kişiyi silahla yaraladı ve ağabeyini öldürdü. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve saldırganın ağabeyi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan ve diğer dört kişinin hayati tehlikesi olduğu belirtildi.
29 Ağustos 2023

Bingöl'ün Bahçelievler Mahallesi'nde bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu iki kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay, madde bağımlısı bir şahsın tartışma sonucunda etrafındakilere saldırmasıyla meydana geldi. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
24 Temmuz 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 1 Haziran’da çöken üç katlı binanın sahibi H.M.G., binanın çürük olduğuna dair resmi kurumlara bildirimde bulunmadığı ve binanın sağlamlığı için herhangi bir önlem almadığı gerekçesiyle tutuklandı. Olayda sekiz kişi yaralanmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Savcılık, H.M.G.’yi taksirle ölüme neden olma suçundan tutuklanmasını talep etti. Eski iş yeri sahibi Ö.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapı incelemeleri devam ediyor.
4 Haziran 2024

İsrail polisi, Kudüs'te bir polis memurunu bıçaklayan 34 yaşındaki Türk vatandaşı Hasan Saklanan'ı vurarak öldürdü. Olay, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve görüntülerde Saklanan'ın iki polise yaklaşıp birine bıçakla saldırdığı görülüyor. Saldırı sonucu bir polis başından yaralandı. Hasan Saklanan'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kudüs kafilesiyle bölgeye gittiği ve imam olduğu iddia ediliyor.
30 Nisan 2024

Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumunda bir kişi tel örgülerden atlayarak içeri girdi ve adli suçtan hükümlü Murat Bulut'u bacağından silahla yaraladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Olayla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı ve beş kişi gözaltına alındı.
9 Temmuz 2024

İstanbul'un Kartal ilçesinde Melek Dönmez ve iki çocuğu evlerinde ölü bulundu. Yakınlarının bir süredir haber alamaması üzerine polise ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdiklerinde üç kişinin cesediyle karşılaştı. Olayın gaz zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.
31 Ocak 2023

Ünlü sanatçı Haluk Bilginer, İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Kundakçı' adlı tiyatro oyununun ikinci perdesinde sahnede fenalaştı. Seyirciler tarafından alkışlarla desteklenen Bilginer, ambulansla hastaneye götürüldü. Olaya tanık olanlar Twitter üzerinden Bilginer'in sahnede yere yığıldığını paylaştı. Oyun Atölyesi tarafından yapılan açıklamada, Bilginer'in tansiyonunun düştüğü ve şu an durumunun iyi olduğu belirtildi.
14 Mart 2023

Osmaniye'de bir apartman dairesine uyuşturucu baskını düzenlendi. Baskın sırasında evdeki şüpheli, jandarma ekiplerine ateş açtı. İki jandarma personeli ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan biri, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralının tedavisi devam ederken, şüpheli gözaltına alındı.
20 Eylül 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul Valiliği, iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
23 Mayıs 2024

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıyı değerlendirdi. Kurtulmuş, saldırının AK Parti'ye zarar verdiğini belirtti ve olayın İstanbul'daki büyük mitingi gölgede bıraktığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıyı İmamoğlu'nun provokasyonu olarak nitelendirmiş ve 'Dadaşlarla kimse baş edemez' diyerek olayı farklı bir açıdan ele almıştı.
9 Mayıs 2023

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya'da Ayşenur Aslan'ın sunduğu bir program sırasında canlı yayında bir saldırganın tehdidiyle karşılaştı. Saldırgan, Demir'in yanına gelerek onu tehdit etti ve elindeki çekiç kameralara yansıdı. Demir, polise şikayette bulundu ancak saldırganın çekiçle vurmadığı gerekçesiyle herhangi bir işlem yapılmadığını belirtti. Demir, daha önce de bir polis tarafından tekmelendiğini ifade etmişti.
23 Şubat 2023
İşaretlediklerim