Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde sabah saatlerinde bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü ve herhangi bir yaralanma olmadı. Yangında bazı evraklar zarar gördü. Ankara başsavcılığı yangını şüpheli bularak soruşturma başlattı ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi, evrak bölümünden ayrılan son kişilerin ifadesinin alınması gibi talimatlar verdi. AFAD, 6 Şubat'taki depremlere müdahale konusunda eleştirilmişti.
21 Mart 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki bir kozmetik mağazasında çıkan yangında iki çalışan hayatını kaybetti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlatarak iş yerindeki çalışanların ifadesine başvurdu.
25 Şubat 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetlenerek bazı cadde ve sokaklarda, alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su birikintileri nedeniyle mahsur kalan bir otomobili kurtardı ve suyun tahliyesi için çalışma yürüttü. Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı trafiğe kapatıldı ve bazı iş yerlerini su bastı. Ankara Valiliği, herhangi bir can veya ciddi mal kaybının olmadığını açıkladı.
30 Mayıs 2023

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de iki farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olduğunu ve kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
26 Temmuz 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde, iki Suriyeli ailenin kaldığı müstakil bir evde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında evin çatı katı çöktü. Yangın söndürüldükten sonra enkaz kaldırıldığında, Kahramanmaraş depremlerinden sonra Gaziantep'ten Konya'ya gelen yedi kişilik aileye ait cesetlere ulaşıldı. Ayrıca, evde kiracı olarak oturan iki kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
17 Şubat 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetini artırarak bazı cadde, sokak ve alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Trafikte aksamalar yaşanırken, vatandaşlar yağıştan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Belediye ekipleri su tahliyesi için çalışma başlattı. Kırıkkale-Ankara Yolu'nda sağanak nedeniyle kapanan yol, ekiplerin müdahalesiyle yeniden açıldı. AFAD, sel ve dolu tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.
3 Haziran 2023

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçradı. Orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin, arazöz, iş makinesi, itfaiye, su tankerleri, kamyon ve dozerlerle sürdürdüğü çalışmalara hava araçlarının da desteğiyle yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlamış ve 190 hektarlık alanda etkili olmuştu.
18 Eylül 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Tahtaköprü Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye iki söndürme helikopteri, 15 arazöz ve iki su tankı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
6 Ağustos 2023

İstanbul Pendik'te bulunan yedi katlı bir otelde sabah saatlerinde çıkan yangında iki kişi yaşamını yitirdi, üç kişi yaralandı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü ve otelde kalanlar tahliye edildi. Pendik Kaymakamlığı yangınla ilgili olarak iki ölüm ve üç yaralanma vakasını doğruladı. Yaralılardan ikisinin, yangından kaçmak için yan binanın çatısına atladığı ve itfaiye tarafından kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.
24 Mart 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Muştullar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iki uçak, üç helikopter, 12 arazöz, dört su ikmal aracı ve iki dozer ile yangına müdahale ediyor. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
25 Eylül 2023

Hatay'ın Belen ilçesinde ve Çanakkale'nin Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Hatay'daki yangında yedi ev ve dört araç zarar gördü, yangına sebep olduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. Mersin'in Gülnar ilçesindeki yangın ise kontrol altına alındı ve bölgedeki beş ev yanmış durumda. Çanakkale'deki yangın için ise çok sayıda ekip müdahaleye devam ediyor.
17 Temmuz 2023

İzmir'de lüks olarak tanıtılan ve 'akıllı bina' olarak pazarlanan Folkart Narlıdere'nin yangın söndürme sistemlerinin çalışmadığı bir yangında hasar gördüğü ortaya çıktı. Afet uzmanı Kubilay Kaptan, yangının nedenlerini kalitesiz malzeme kullanımı, yönetmelikteki açıklar ve kağıt üzerinde kalan kurallar olarak sıraladı. Ayrıca, 2020'deki İzmir depreminde de binanın dış cephesinde sorunlar yaşandığı belirtildi. Yangında can kaybı olmazken, dumandan etkilenenler tedavi edildi.
28 Nisan 2023

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, ev sahibiyle tartışan bir kiracı, oturduğu evi ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Mahalle muhtarı Fatih Tellioğlu, ev sahibi ile kiracı arasında daha önce de tartışma yaşandığını ve kiracının elektriği kesildiği için evi yaktığını belirtti.
20 Eylül 2023

İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan yat limanında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, başladıktan sonra yanındaki beş tekneye daha sıçradı. Olay yerine sevk edilen emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Meydana gelen yangında toplam altı tekne kullanılamaz hale geldi.
2 Ocak 2023

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Gersan Sanayi Sitesi'nde minder üretimi yapılan bir iş yerinde yangın çıktı. Yangın kısa sürede bitişikteki iş yerine de sıçradı ve iki kadın hayatını kaybetti. Dumandan etkilenen beş kişi, biri itfaiye eri, sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. Yangın, ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.
19 Eylül 2023

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, kent genelinde olumsuzluklara yol açtı. Halkapınar'dan Basmane istikametine giden araçlar su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı, bazı araçlar suya gömüldü ve çekici yardımıyla kurtarıldı. Buca ilçesinde ise evler su altında kaldı ve rögar kapakları yerinden çıktı. Polis ekipleri, trafikte sorun yaşanan bölgelerde önlemler aldı.
27 Nisan 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, dolu yağışına dönüştü. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli dolu yağışı yaşanırken, Çeşme'de dolu etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan hava olaylarını iklim kriziyle ilişkilendirerek sosyal medyada fotoğraflar paylaştı ve itfaiyenin olumsuzluklara anında müdahale ettiğini belirtti.
6 Nisan 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan çifte depremler sonucunda ağır hasar gören Malatya'daki Koyunoğlu Mahallesi'nde bulunan beş katlı Sezer Apartmanı çöktü. Olay yerine itfaiye, AFAD, UMKE ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, enkaz altında bir kişinin olabileceği ihtimaline karşı arama çalışmalarını sürdürüyor.
24 Mart 2023

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

Adıyaman'ın Karadağ mevkiinde bir orman yangını çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Adıyaman Orman Bölge Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesi'ne bağlı ekipler, yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.
5 Ağustos 2023
İşaretlediklerim