Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında okuyan yaklaşık 20 milyon öğrenci, 13-17 Kasım tarihleri arasında 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ilk ara tatiline çıkacak. Öğretmenler bu süreçte mesleki çalışmalarını çevrim içi olarak tamamlayabilecekler. Ara tatilin bitimiyle öğrenciler 20 Kasım'da derslere geri dönecekler. Eğitim öğretim dönemi 11 Eylül 2023'te başlamış olup, 14 Haziran 2024'te sona erecek.
9 Kasım 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, temmuz ayında hayat şartlarını dikkate alarak emeği koruyacak bir asgari ücret düzenlemesi yapacaklarını belirtti. Hükümetin seçim vaatleri arasında yer alan bu zam, seçime kısa bir süre kala gündeme geldi. Bilgin, sosyal devlet anlayışıyla çalışanların refah seviyesinin yükseltilmesi ve istihdamın artırılması için çalışacaklarını ifade etti.
1 Mayıs 2023

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitime ara verilen 10 ildeki okulların açılış tarihleri Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından duyuruldu. Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da okullar 1 Mart'ta eğitime başlayacak. Gaziantep ve Osmaniye'de eğitime ara 13 Mart'a, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 27 Mart'a kadar uzatıldı.
20 Şubat 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Sapanca'daki Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yılın ikinci yarısında kamuda tasarruf ve harcama kontrolü uygulamalarının başlayacağını açıkladı. Çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirten Şimşek, yakında detayların paylaşılacağını ifade etti. Aynı zamanda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücret zammının ocak ayında yapıldığını ve temmuz ayında ikinci bir zam yapılmayacağını duyurdu. Bu durum, hükümetin halkın ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak aldığı kararlar arasında yer alıyor.
30 Nisan 2024

Türkiye Özel Okullar Derneği üyeleri Antalya'da bir eğitim sempozyumunda buluştu. Dernek Başkanı Zafer Öztürk, eğer özel okullar yeterli teşvik alamazsa, 100 bin velinin çocuklarını devlet okullarına kaydırabileceğini ve bu durumun 3 bin özel okulun kapanmasına, 30 bin öğretmenin işsiz kalmasına yol açabileceğini ifade etti. Geçen yıl 1500'den fazla özel okulun kapandığı ve özel okullara yapılan ücret zammının yüzde 65 ile sınırlı tutulduğu, ancak bazı okulların yemek ve genel giderlerde yüzde 200'ü aşan zamlar yaptığı belirtildi.
28 Ocak 2023

Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, temmuz ayında asgari ücretin 11 bin 500 liraya çıkarılacağını ve bu bilgiyi iktidar kaynaklarından aldığını belirtti. Ayrıca, işverenlere de bazı kolaylıkların sağlanacağını ifade etti. Asgari ücretin belirlenmesi için kurulan komisyonun henüz toplanmadığı, ancak iktidarın son kararı verebileceği bilgisi verildi. 2023 başında yapılan son zammın ardından asgari ücret 8 bin 506 lira olmuştu.
6 Haziran 2023

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem ara tatili, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki yaklaşık 20 milyon öğrenci için bugün başladı. Dokuz gün sürecek olan tatil, öğrencilere bayram tatiliyle birleşik bir mola imkanı sunuyor. Öğrenciler, 15 Nisan Pazartesi günü ders başı yapacaklar ve eğitim öğretim yılı 14 Haziran'da sona erecek.
5 Nisan 2024

Türkiye'de depremden etkilenen 10 ildeki okullar, hasar tespit çalışmaları nedeniyle 1 Mart'a kadar eğitime ara vermiştir. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, diğer 71 ilde eğitimin 20 Şubat'ta başlayacağını ve bir daha ertelenmeyeceğini ifade etmiştir. Ayrıca, deprem bölgesinden diğer illere gelecek öğrenciler için okulların kapasitesini artırma çalışmaları yapıldığı ve özel okulların burs kapasitesini yüzde 3'ten yüzde 10'a çıkardığı belirtilmiştir.
12 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarının sürecinin hızlandırılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve ekonomi kurmayları ile yapılan son görüşmelerin ardından, atama bekleyen öğretmen adaylarına yönelik bilgilendirme yapılacağını belirtti. Bakanlık, yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacak. Erdoğan, bu süreçte fazla zaman kaybına tahammül olmadığını vurguladı.
6 Mayıs 2024

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, deprem bölgesindeki öğrenciler için sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Öğrencilerin yıl sonu ortalamalarının hesaplanmasında ikinci dönem notlarının düşük olması durumunda birinci dönem notlarının esas alınacağını belirtti. Lise öğrencileri, başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçirilecek. Bu uygulamalar Elazığ hariç 10 ilde uygulanacak ve yeni atanacak 45 bin öğretmenin yarısı deprem bölgesine atanacak.
29 Nisan 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul seçmeli dersleri arasına 'okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları' dersini ekledi. 2023-2024 eğitim öğretim yılında başlayacak olan bu dersle öğrencilere siber zorbalık ve akran zorbalığı gibi konularda bilgi verilmesi ve toplumsal sorunlara karşı farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Ders müfredatı, toplumsal değerler, çevre ve sürdürülebilirlik, toplumsal sağlık gibi birçok konuyu kapsayacak ve öğrencilere teorik bilginin yanı sıra pratik beceriler de kazandıracak.
29 Kasım 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 24 TV'de yaptığı açıklamada, hayat pahalılığının ücretleri aşındırdığını belirtti ve temmuz ayında emeklilere kademeli zam yapılacağını duyurdu. Maaşı 7 bin 500 liranın üzerinde olan emeklilerin farklı gelir gruplarına göre zam alacağını ifade etti. Ayrıca, asgari ücretin 8 bin 500 lira olduğunu ancak hayat pahalılığı nedeniyle temmuzda asgari ücretle ilgili yeni bir düzenlemenin geleceğini söyledi.
2 Mayıs 2023

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Kemal Irmak, öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan anısına 10 Mayıs'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Irmak, okullarda artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) ve toplumun tüm kesimlerini sorumlu tuttu ve acil önlem alınması çağrısında bulundu. Ayrıca, eğitimcilere yönelik şiddetle mücadele için TBMM'de siyasi partileri ziyaret edeceklerini ve basın toplantısı düzenleyeceklerini belirtti.
8 Mayıs 2024

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan Ahmet Selçuk Maral ve Mehmet Caner Bahçivancı, aynı zamanda fakültenin hastanesinde temizlik personeli olarak çalışıyorlar. İki öğrenci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarılı olduktan sonra Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girerek hastanenin destek personeli alımına başvurmuşlar. İki yıldır tıp eğitimi alırken aynı zamanda hastanede temizlik görevlisi olarak çalışıyorlar.
31 Ekim 2023

6 Şubat depremlerinden sonra, bazı il milli eğitim müdürlüğü yöneticilerinin müteahhitliğe geçerek okullardaki inşaat, tadilat ve mal alımı işlerinde usulsüzlük yaptıkları belirlendi. Bursa'da bir müfettişin incelemesi, bu usulsüzlüklerin detaylarını ortaya koydu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandıktan sonra, kendisine yapılan bir ihbar üzerine, okullardan çıkarılan hurdaların başka okulların inşaatlarında kullanıldığını ve eski tesisatların yeni işlerde döşendiğini keşfetti.
13 Mart 2024

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitime ara verilen 10 ilde eğitim öğretim takviminde bir uzatma olmayacağını duyurdu. Bakan Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılının planlandığı gibi 16 Haziran'da tamamlanacağını belirtti.
27 Mart 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılmayacağını duyurdu. Bu açıklama, asgari ücretle çalışan vatandaşlar ve işverenler tarafından yakından takip edilen bir konu. Bakan Işıkhan'ın bu duyurusu, ekonomik planlamalar ve iş dünyası için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
17 Nisan 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammının 500 dolar (9 bin 750 TL) civarında olmasını beklediğini ifade etti. Ocak ayında yapılan düzenlemeyle asgari ücretin dolar bazında 455 doların üzerine çıktığını belirten Bilgin, temmuz ayında da reel alım gücünü koruyacak bir düzenleme yapacaklarını söyledi. Ayrıca emekli maaşlarına kademeli zam yapılacağını ve 7 bin ile 10 bin TL arasındaki maaşların belli bir oranda artırılacağını duyurdu.
8 Mayıs 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis'e henüz gelmeyen EYT düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını duyurduğu düzenlemenin Meclis'te çalışıldığını ve milletvekillerinin konu üzerinde uzmanlarla görüştüğünü ifade etti. Bakan Bilgin, düzenlemenin Plan ve Bütçe Komisyonu'na ay sonunda gitmesini ve ilk aylıkların Şubat ya da Mart'ta bağlanabileceğini söyledi. Ayrıca, EYT kapsamında olup yeterli prime sahip olmayanların da olduğunu ve bunların 2027'ye kadar prim günlerini tamamlayacaklarını belirtti.
14 Ocak 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere ikinci kez il içi ve iller arası isteğe bağlı nakil imkanı tanıdı. İller arası yer değiştirme başvuruları 11-16 Temmuz, il içi yer değiştirme başvuruları ise 23-26 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek. İller arası atama sonuçları 18 Temmuz'da, il içi atama sonuçları ise 30 Temmuz'da açıklanacak. Bu adım, öğretmenlerin çalışma ortamlarını düzenlemek ve eğitimde huzur iklimi oluşturmak amacıyla atıldı.
3 Temmuz 2024
İşaretlediklerim