Kabataş-Bağcılar tramvay hattında bir kara yolu aracının arızalanması sonucu tramvay seferleri etkilendi. Arıza nedeniyle tramvay seferleri sadece Kabataş-Soğanlı istasyonları arasında gerçekleştirildi. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada durum bilgilendirildi.
24 Ocak 2024

Bursa ile İstanbul arasında hizmet veren Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler BUDO'nun internet sitesinde duyuruldu. İptaller, 03/12/2023 Pazar günü gerçekleşecek olan sabah ve öğlen saatlerindeki Bursa-İstanbul ve İstanbul-Bursa arasındaki seferleri kapsıyor.
3 Aralık 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetlenerek bazı cadde ve sokaklarda, alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su birikintileri nedeniyle mahsur kalan bir otomobili kurtardı ve suyun tahliyesi için çalışma yürüttü. Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı trafiğe kapatıldı ve bazı iş yerlerini su bastı. Ankara Valiliği, herhangi bir can veya ciddi mal kaybının olmadığını açıkladı.
30 Mayıs 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın sabaha kadar sürecek kuvvetli yağışlar için uyarıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların olumsuz etkileri için ALO 153'ün aranmasını istedi ve bazı metro seferlerini iptal etti. İstanbul'da yağışlı hava ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
28 Eylül 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsü (BUDO) hizmetlerinden bazıları, kötü hava şartları sebebiyle iptal edilmiştir. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunmaktadır. İptaller, BUDO'nun resmi internet sitesi üzerinden duyurulmuştur.
11 Kasım 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle 08:00 ile 19:30 saatleri arasındaki tüm seferlerini iptal etti. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) da benzer sebeplerle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde kuvvetli rüzgar beklendiğini bildirdi.
5 Şubat 2023

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve lodos etkisi görülmeye başlandı. Pendik, Çekmeköy ve Beykoz gibi yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı yaşanırken, Silivri'de yağmur ve lodos etkili oldu. İstanbul Valiliği ve AKOM, il genelinde yağışların pazartesi öğle saatlerinden itibaren kara dönüşeceğini duyurdu. Lodos nedeniyle bazı deniz seferleri iptal edildi.
5 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle 24 Ekim Salı günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollar arasında Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi), D-100 kuzey ve güney istikametinden Edirnekapı, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri bulunuyor. Trafik akışının sağlanamayacağı diğer bölgeler arasında Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ile buraya çıkan tüm cadde ve sokaklar, Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren yer alıyor. Alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.
22 Ekim 2023

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına, çeşitli bölgelerde hasara yol açtı. Eyüpsultan'da bir evin duvarı toprak kayması sonucu yıkıldı ve içeri toprak doldu. Fatih'te tarihi bir binada kısmi çökme oldu ve itfaiye ekipleri arama yaptı. Esenyurt ve Ümraniye'de su baskınları yaşandı, yollar ve dükkanlar zarar gördü.
30 Kasım 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun 14 seferi, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Ayrıca Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahlarındaki seferler de hava koşulları nedeniyle yapılamayacak.
21 Ocak 2024

Çanakkale'de beklenen fırtına sebebiyle GESTAŞ AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arabalı vapur hatlarında yarın gerçekleştirilmesi planlanan bazı seferler iptal edildi. Gökçeada'dan Kabatepe'ye ve Kabatepe'den Gökçeada'ya sadece sabah erken saatlerdeki seferler yapılacak. Bozcaada-Geyikli hattında da yalnızca sabah seferleri gerçekleştirilecek ve diğer tüm planlı seferler iptal edilmiştir. Diğer hatlardaki seferler ise normal tarifeye göre yapılacak.
17 Ocak 2024

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, 25 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapatıldı. Bu süre zarfında, metro araçları Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edecek.
25 Kasım 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul genelinde su kesintisi olacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. İSKİ Kurumsal İletişim Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde bir su kesintisi planlanmadığı bildirildi. İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz'ın açıklamaları üzerinden yanlış bir algı oluştuğu ve evsel kullanım dışındaki alanlarda su kısıtlaması ile ilgili şu an için herhangi bir karar alınmadığı ifade edildi.
21 Mart 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun, Bursa ile İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Toplamda 12 seferin iptal olduğu duyuruldu.
10 Ocak 2024

Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'nde beklenen fırtına sebebiyle, GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılacak olan tüm feribot seferleri iptal edilmiştir. Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada güzergahlarında seferler yapılamayacakken, diğer hatlardaki seferler planlandığı saatlere göre gerçekleştirilecektir.
24 Kasım 2023

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, kent genelinde olumsuzluklara yol açtı. Halkapınar'dan Basmane istikametine giden araçlar su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı, bazı araçlar suya gömüldü ve çekici yardımıyla kurtarıldı. Buca ilçesinde ise evler su altında kaldı ve rögar kapakları yerinden çıktı. Polis ekipleri, trafikte sorun yaşanan bölgelerde önlemler aldı.
27 Nisan 2023

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin askıya alınmasına ve bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Sis, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresi ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde yoğunlaştı. Trafikte ciddi bir aksama yaşanmazken, sis nedeniyle bazı ana cadde ve viyadüklerde görüş mesafesi düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu ölçümüne göre, kent genelinde trafik yoğunluğu sabah saat 08.00 itibarıyla yüzde 1 olarak kaydedildi.
10 Mart 2024

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle İstanbul Boğazı'nın yüksek ve kuzey bölgeleri ile bazı köprüler çevresinde etkili oluyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, trafikte de aksamalar yaşanıyor. Şehir Hatları, yoğun sis sebebiyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini ve İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin durdurulduğunu duyurdu. Kent genelindeki trafik yoğunluğu sabah 07:00 itibarıyla yüzde 33 olarak ölçüldü.
29 Şubat 2024

Eskişehir'de hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düşmesi sonucu Porsuk Çayı'nın yüzeyi buzla kaplandı. Soğuk hava günlük hayatı olumsuz etkiledi ve bazı sürücüler araç camlarındaki buzu kazımak zorunda kaldı. Bir gondolun buz üzerinde ilerlemeye çalıştığı gözlendi. Soğuk havanın kentte yarın da devam etmesi bekleniyor.
14 Ocak 2024

İstanbul'un bazı bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren yoğun sis etkili olmaya başladı. İstanbul Boğazı'nın kuzey bölgeleri ile Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri çevresinde sisin yoğun olduğu gözlemlendi. Sis, Esenyurt, Büyükçekmece, Sultangazi ve Ümraniye gibi yerlerde de görüş mesafesini düşürdü. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkış yapacak bazı uçuşlarda gecikmeler yaşanırken, Şehir Hatları seferlerinde iptal olmadı ve sabah trafik yoğunluğu yüzde 63 olarak ölçüldü.
28 Şubat 2024
İşaretlediklerim