İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşması bugün Boston'da yapıldı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan anne ve oğul, ABD'de sürekli yer değiştirdikten sonra Boston'da yakalandı. Duruşmada Türkiye'nin sunduğu deliller ve iade talebi görüşülecek. Cihantimur 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama', Tok ise 'suçluyu korumak' suçlamalarıyla tutuklandı.
18 Haziran 2024

Anadolu rock sanatçısı Cem Karaca'nın hayatını anlatan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' isimli film, Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'nın şarkı hakları konusunda izin alınmadığını iddia ederek açtığı dava sonucu gösterimden kaldırıldı. İlkim Karaca, film vizyona girdikten bir gün sonra, 27 Ocak'ta gösterimin durdurulması için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu ve mahkeme İlkim Karaca'yı haklı bularak gösterimin durdurulmasına karar verdi. Yapım şirketi, 3,5 milyon lira teminat yatırılmasının ardından filmi vizyondan kaldırdı.
13 Şubat 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un ABD'nin Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Kurumu'nda tutulduğu fotoğraf yayınlandı. Cihantimur, 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama' suçlamasıyla yargılanıyor ve avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslah evindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesini talep etti. Hakim, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Eylem Tok ve oğlunun davası 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşmasında, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Anne-oğul, kazadan sonra Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmış ve Boston'da yakalanmıştı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan ikilinin bir sonraki duruşması 27 Haziran'a ertelendi.
18 Haziran 2024

Uğur Dündar ve D.G. adlı şahısların biyolojik babalık testi için Adli Tıp'a kan ve saç örnekleri verdiği belirtilmiş. 22 Mart 2024 tarihli raporda, Uğur Dündar'ın D.G'nin biyolojik babası olmadığı sonucu açıklanmış. Bu sonuç, mahkemenin 12 Haziran'daki duruşmasında dikkate alınacak. Ayrıca, medyanın Dündar hakkında olumsuz yayınlar yapmaya devam ettiği ve bu durumun politik nedenlerle yapıldığı iddia edilmiş.
25 Nisan 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karıştıktan sonra annesiyle birlikte Mısır'a ve ardından ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un tutukluluğuna devam kararı verildi. Savcı, Cihantimur'un yeniden kaçabileceği gerekçesiyle serbest bırakılma talebine itiraz etti. Cihantimur, Türkiye'nin talebi üzerine ABD'de yakalanmış ve tutuklanmıştı. Duruşma 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

Rusya'da cezaevinde öldüğü açıklanan muhalif lider Aleksey Navalni'nin cesedi, ailesine teslim edilmedi. Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmış, cesedin incelenmek üzere Rusya'nın Salehard kentine gönderildiğini ve ailenin morga giderek cesedi talep ettiğinde cesedin orada olmadığını öğrendiğini belirtti. Navalni'nin avukatlarına, cesedin bulunduğu yer ve incelenme süreci hakkında çelişkili bilgiler verildiği iddia edildi. Navalni, 2020'de zehirlenmiş ve tedavi için Almanya'ya gönderilmişti. AB, Navalni'ye yapılan suikast girişimine kimyasal silah kullanımı nedeniyle tepki göstermişti.
18 Şubat 2024

Rusya'nın önde gelen muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölümünün ardından cesedinin yerinin bilinmediği bildirildi. Navalni'nin annesi ve avukatları, cesede erişim sağlayamadıklarını ve cezaevi yetkililerinin konu hakkında bilgi vermediğini ifade etti. Kremlin Sözcüsü, cezaevi yetkililerinin ölümle ilgili incelemeleri tamamladığını açıklarken, Navalni'nin sözcüsü ölüm nedeninin hala bilinmediğini ve soruşturmanın genişletildiğini belirtti.
19 Şubat 2024
İşaretlediklerim