İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından, muhalefet partilerinin liderleri Saadet Partisi genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı. Bu toplantı, Akşener'in ayrılmasından sonra gerçekleşen ilk toplantı olarak kaydedildi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını belirtti. Millet İttifakı'nın mutabakat metnine göre, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu 'uygun zamanda' cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar. Akşener, ittifakın daha güçlü ve kardeşliğin daha sağlam olduğunu vurgulayarak, Kılıçdaroğlu'nun yanında İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcıları olarak duracağını söyledi.
15 Mart 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin aydınlatılacağını belirtti ve 'CHP ülkücüleri'ne adaleti getireceği sözünü verdi. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanmadı. Kılıçdaroğlu, CHP içinde ciddi sayıda ülkücü olduğunu ve partinin Sinan Ateş'in hakkını savunacağını ifade etti.
10 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısından 'kıskaca alındık, dayatma var' diyerek ayrıldı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olmaya çağırdı. Bu durum, Akşener'in eski partisi MHP'de bazı milletvekilleri ve üyeler tarafından sevinçle karşılandı ve sosyal medyada Akşener'e yönelik eleştirel paylaşımlar yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri hatırlatılarak Akşener'in güvenilmezliği ve ihaneti ima eden ifadeler kullanıldı.
3 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter üzerinden ve il başkanlığı binasının önünde yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben, geçmişte kendisine ve partisine yönelik saldırıların cezasız kaldığını belirtti ve 'Geleceksen sen gel' ifadesini kullandı. Akşener, seçime kısa bir süre kala siyasi partilere yönelik korkutma girişimlerinin kabul edilemez olduğunu, korkmadığını ve 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde değişim çağrısında bulundu.
31 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik destek açıklamasını AKP'li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Usta alkışladı. Akşener, Usta'ya 'Sen alkışlamasaydın' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İBB tarafından hizmete açılan 'İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı'nın açılış töreninde gerçekleşti. Daha önce benzer bir durumda, İBB Başkanı İmamoğlu'na teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de AKP içinde tepkiyle karşılaşmıştı.
31 Mart 2023

Hukuk profesörü Ersan Şen, Habertürk TV'de katıldığı bir programda, İYİ Parti'den teklif gelmesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirtti. Program sırasında Meral Akşener'in kendisini aradığını ve görüşmek istediğini açıkladı. Şen, Akşener ile muhtemelen o hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in Şen'i değerlendirmeleri için teşekkür etmek ve istişare amacıyla görüşmeye davet ettiğini ifade etti.
5 Mart 2023

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmesi, DİSK'in kurucusu ve ilk başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler'in tepkisine neden oldu. Nilgün Türkler, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, DİSK liderlerinin bu ziyaretini eleştirdi. Kemal Türkler, 1980'de silahlı saldırıda öldürülmüştü ve suikastın faili Ünal Osmanağaoğlu, Meral Akşener'in de katıldığı bir cenaze töreniyle anılmıştı.
30 Ağustos 2023

Sözcü gazetesindeki köşe yazarlığını bırakan Yılmaz Özdil'e İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya üzerinden destek verdi. Akşener'in bu desteği, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan ve Türkiye'de çeşitli iddialarla gündeme gelen organize suç örgütü lideri Sedat Peker tarafından retweet'lendi. Peker, geçmişte hükümete yönelik iddialarıyla dikkat çekmiş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun BAE ziyareti sonrasında 'dijital tecrit' altına alındığını belirtmişti.
9 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masadan ayrıldı. Bu durum Twitter'da geniş yankı buldu ve çoğunlukla Akşener'e yönelik eleştiriler ve Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaşıldı. Kullanıcılar, Akşener'in bu hareketiyle tarihe geçemediğini ve tarih olduğunu ifade ettiler. Ayrıca, Akşener'in bu kararıyla CHP içinde bölünme yaratmaya çalıştığı ve seçimlere kısa bir süre kala ülkenin kaderiyle oynadığı yorumları yapıldı.
3 Mart 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Mart'ta yapılacak olan Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını açıkladı. İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ve Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in bu kararını duyurdu. Usta, beşli masanın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulduğunu iddia etti ve mutabakatla karar alma konusunda bir irade beyanı olmadığı sürece İyi Parti'nin ilkelerden vazgeçmeyeceğini belirtti. Adaylık konusunun henüz masada olmadığını da ekledi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da düzenlenen partisinin ikinci olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de artık AK Partililer ve diğerleri olarak bir ayrım olduğunu ve devletin zorbaların eline geçtiğini belirtti. Akşener, devletin vatandaşına korku saçmak yerine güven vermesi gerektiğini ve İYİ Parti'nin cumhuriyeti sahiplenme, silahlara veda etme ve musibetlere karşı birlik olma konularında var olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sisteminin değiştirilmesi gerektiğini ve bunun için herkesle birlikte çalışacaklarını söyledi.
21 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından MHP ve Ülkü Ocakları'ndan açıklama gelmemesi eleştirilirken, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, MHP'den istifa edenleri ve eleştirileri algı operasyonu yapmakla itham etti. Akgül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir bildiği olduğu için sessiz kaldığını savundu ve Ateş'in görevden alınma sebebinin sorgulanmasını istedi. Ayrıca, Mersin'de bir ülkücünün öldürülmesine dair sessiz kalındığını ve Ülkücü hareketin liderin emrinde olduğunu belirtti.
2 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. MHP'nin bu olaya sessiz kalması parti tabanında rahatsızlık yarattı ve çok sayıda üye istifa etti. Tepkiler TikTok'a da yansıdı ve ülkücü ideolojiyle özdeşleşen hilal bıyıklı ülkücüler, bıyıklarını keserek protesto etti. Videolar, 'Dava Sinan Ateş ile toprağa gömülmüştür' notuyla paylaşıldı.
9 Ocak 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın bir mutabakat metni üzerinde anlaşacaklarına inandığını ifade etti. Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından, Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini duyurdu. Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme sonrasında ikinci turda vereceği desteği açıklayacak.
23 Mayıs 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada 18 kişi tutuklandı, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da düzenlediği mitingin ardından Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve cinayetin aydınlatılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
27 Ocak 2023
İşaretlediklerim