Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin muhalefet partilerine ajan provokatörler sızdırdığını ve bu kişilerin yaklaşan seçimlerle ifşa olacağını iddia etti. Demirtaş, partisinin ve kendisinin siyasi tasfiye operasyonlarına direnerek bunları boşa çıkardığını belirtti. Eski HDP'li ve AKP milletvekilliği yolunda olan Ayhan Bilgen ise Demirtaş'ın sözlerine Twitter üzerinden cevap vererek, siyasette büyük lafların geri adım atılmasına yol açabileceğini ima etti. Diken, Demirtaş'ın tutukluluğuna gerekçe olarak Bilgen ve Altan Tan'ın ifadelerinin kullanıldığını daha önce haberleştirmişti.
24 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir yargı mensubunun adını değiştirerek İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile görüştüğünü iddia etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Öcalan ile görüşülmediğini, sadece teknik bir ekibin İmralı'ya gittiğini belirtti. Adalet Bakanlığı ise konuyla ilgili üç belge yayımlayarak açıklama yaptı. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da iktidarın Öcalan ile görüştüğünü ve istediği sonucu alamayınca terörle suçlamaya başladığını öne sürdü.
6 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı olduğu iddia edilen Emin Şen'in, Aydın Valiliği tarafından 'İçişleri Bakanı danışmanı' olarak ağırlandığını duyurdu. Özel, Emin Şen'in sosyal medya hesabını 2010'dan beri kullandığını ve Süleyman Soylu ile birlikte dolaşarak 'trollük dersleri' verdiğini iddia etti. Aydın Valiliği'nin sosyal medya hesabında yer alan bilgilere göre, Emin Şen 25 Haziran 2020'de dönemin valisi Hüseyin Aksoy tarafından kabul edilmiş.
12 Ocak 2023

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, eleştiriler ve tartışmalı fotoğraflar nedeniyle emekli edildi. Yerine Orgeneral Ali Çardakçı atandı ve hakkında 'Menzilci' olduğu iddiaları yeniden gündeme geldi. Çardakçı bu iddialara dair henüz bir açıklama yapmadı. Yeni atamalarla birlikte belirli isimlerin tasfiye edildiği ve bazı tarikat mensuplarının yükseldiği gözlemlendi.
20 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır merkezli ve 21 ilde gerçekleştirilen bir operasyonda, terör örgütüne finansman sağlamak, avukatlık yapmak ve eleman kazandırmakla suçlanan 128 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay ise operasyonun AKP ve MHP'nin seçim kaybetme korkusuyla ilişkili olduğunu iddia etti ve 14 Mayıs'ta hesap soracaklarını ifade etti.
25 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunun ardından İçişleri Bakanlığı, '24 Adımda Alevi-Bektaşi Vatandaşlarımız ile Cemevlerine Yönelik Çalışmalar' başlıklı bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan broşürler, valilikler aracılığıyla dağıtılmaya başlandı. Kılıçdaroğlu'nun videosu geniş destek bulmuş ve İçişleri Bakanlığı'nın bu hareketi, kamu kaynaklarıyla iktidar propagandası yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.
18 Mayıs 2023

Eskişehir'de, TikTok kullanıcısı Ayşegül Didem Doğan, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen bölgelerde AKP'ye oy veren afetzedelere hakaret içerikli ve provokatif bir video yayınladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Eskişehir başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlatılan Doğan, adliyeye sevk edildi. Doğan'ın videosu, AKP'li hesaplar tarafından da paylaşılarak tutuklanması talep edildi.
17 Mayıs 2023

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, İYİ Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin ve dört kişi daha yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alındı. Operasyon, belediye imar müdürü, kamu çalışanı ve iki müteahhit ile birlikte tutuklu bir müteahhidi de kapsıyor. İYİ Parti, gözaltıların zamanlamasını eleştirerek, seçimlere yakın Millet İttifakı belediyelerine yönelik operasyonları siyasi bir adım olarak nitelendirdi ve soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.
31 Ocak 2023

Kayseri'de, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SİHA üretimini durduracağını iddia eden sahte broşürler paylaşıldı. Gazeteci İsmail Saymaz tarafından paylaşılan görüntülerde, araçlara bırakılan bu broşürlerin provokatif içerik taşıdığı görülüyor. Daha önce İstanbul'da da CHP logosuyla benzer sahte broşürler hazırlanmış ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu broşürleri hazırlayanların AKP il ve ilçe örgütlerinde görevli iki yönetici olduğunu duyurmuştu.
10 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonrası, 'provokatif paylaşımda bulunma ve dezenformasyon faaliyeti yürütme' suçlamalarıyla 13 kişi gözaltına alındı. Avrasya Araştırma kurucusu Kemal Özkiraz da gözaltına alınanlar arasında. Ankara başsavcılığı, İnce'nin iddialarının araştırılması amacıyla 'şantaj', 'tehdit', 'belgede sahtecilik', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından soruşturma başlattığını ve 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Gözaltına alınanlardan dördü adliyeye sevk edildi, diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.
13 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

Adana'nın Çukurova ilçesinde, depremler nedeniyle tedbiren boşaltılan AKP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli, olay yerinde polis ekipleri tarafından yakalandı ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adana Valiliği, saldırganın 24 yaşındaki E.A. olduğunu ve ilk ifadesinde saldırıyı bilinçli yaptığını itiraf ettiğini açıkladı. Muhalif liderler saldırıyı kınadı.
20 Nisan 2023

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında 'ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla düzenlenen operasyonda HDP'li Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç ve dört kişi gözaltına alındı. Van, İstanbul, Ağrı ve Hatay'da gerçekleştirilen operasyon sonrasında gözaltına alınan beş kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuklandı.
13 Haziran 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in davasıyla ilgili sosyal medyada yer alan 'gizli tanık konuştu' iddialarını reddetti. Twitter üzerinden paylaşılan ve bir kişinin gizli tanık olduğunu iddia eden görüntüler ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Tanık Koruma Kurulu tarafından bu şahıs için herhangi bir koruma kararı verilmediği ve adli kararların yargı organlarının yetkisinde olduğu ifade edildi. Emniyet, iddialarla ilgili olarak yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.
25 Ocak 2023

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması ve belediye başkanı Akış'a verilen hapis cezası hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yargının hukuku uyguladığını ve kararın kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini belirtti. Akış, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınmış ve 19 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i belediye başkan vekili olarak atamıştı.
5 Haziran 2024

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Atatürk'ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan 17 yaşındaki A.E.S, İstanbul Valiliği tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen A.E.S, 'halkın bir kısmını sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' ve 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, A.E.S'nin tutuklanmasına karar verdi.
20 Eylül 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Soruşturma kapsamında iki yeni şüpheli A.A. ve Ç.Z. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
24 Ocak 2023

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında, Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi iki sanığın tahliyesine karar verdi. Arif Buğra Meşe ve Furkan Anıl Bahar, yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Dava, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Ayhan Bora Kaplan ve çetesine yönelik yürütülüyor. Mahkeme, diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Eylül’e erteledi.
24 Mayıs 2024
İşaretlediklerim