Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, cinayetle ilgili yeni deliller ortaya çıktı. Ülkü Ocakları'ndan üst düzey iki yöneticinin kullandığı öne sürülen araçların Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) kayıtları incelendi. Bu araçların cinayetten bir gün sonra Bolu istikametine gittikleri tespit edildi. Soruşturma kapsamında bu kişilerin isimleri iddianamede yer almadı.
27 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Vedat B., Hakan S. ve Zekeriya A., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklandı. Cinayet soruşturmasının Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) uzandığı iddiaları da gündemde.
3 Ocak 2023

İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve bunlardan 20'si gözaltına alındı. Sorumlu dağıtımcı şirket Gdz Elektrik, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nü (İZSU) altyapı çalışmaları sırasında şebekeye zarar vermekle suçladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilirkişi ön raporunun tamamlandığını ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
15 Temmuz 2024

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesinde, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı cinayeti azmettirmekle suçladı. Ayşe Ateş, eşinin kendisine bu iki ismin öldürülmesi için talimat verdiğini söylediğini belirtti. Duruşmada ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte polis tutanağına dair suç duyurusunda bulundu. Duruşma yarın devam edecek.
4 Temmuz 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında 21 kişi tutuklandı, ancak iddianamede azmettiricilerin cinayeti neden azmettirdiklerine dair gerekçeler ve önemli deliller göz ardı edildi. Ayrıca, iddianamede yer alan bilgilerin büyük bir kısmı şüphelilerin beyanlarına dayanıyor ve azmettiriciler hakkında yeterli değerlendirme yapılmadığı eleştiriliyor. Sinan Ateş'in ailesi ve kamuoyu, iddianamedeki bu eksikliklere tepki gösteriyor.
4 Mayıs 2024

İzmir'de Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tutuklu ve hükümlüleri İzmir Eğitim Diş Hastanesi'ne getiren cezaevi nakil aracının altına uyuşturucu madde saklandığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Yapılan aramada, poşet içerisinde ve çoraba sarılı vaziyette 1216 uyuşturucu hap bulundu. Ö.K., ifadesinde cezaevinde hükümlü bir kişiyle telefon irtibatı kurduğunu ve uyuşturucu hapları koyması karşılığında 5 bin lira aldığını söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ö.K. tutuklandı.
9 Ağustos 2024

Gazeteci Barış Terkoğlu, Adalet Bakan yardımcısı Akın Gürlek'in şikayeti üzerine 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçlamasıyla yargılandı ve iki yıl hapis cezasına mahkum edildi. Terkoğlu'nun, Odatv ve Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan yazıları bu davanın sebebi olarak gösterildi. Mahkeme, Terkoğlu'nun savunmasına rağmen hapis cezası kararını verdi. Terkoğlu savunmasında, hakim, savcı ve polislerin de eleştirilebileceğini ve onlara ayrıcalıklı koruma sağlamanın Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti.
2 Mayıs 2024

İstanbul Avcılar'da bir kadın evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından ulaşılamayan 47 yaşındaki G.Y.'nin durumu yetkililere bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının cansız bedeniyle karşılaşıldı. Kadının cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma devam ediyor.
6 Ekim 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can olayıyla ilgili yargılanan polislere, resmi belgede sahtecilik suçundan altı yıl beş ay hapis cezası verildi. Mahkeme, işkence suçlamasını dikkate almadı ve polislerin birden fazla belgede sahtecilik yapmalarına rağmen cezada artırım uygulamadı. İstanbul valisinin polislerin soruşturulmasına izin vermemesi ve mahkemenin işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunmaması eleştirildi. Can ailesinin avukatları ve duruşma savcısı karara itiraz etti.
5 Temmuz 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde iki yaşındaki Nisanur Ö., Furkan Sevinç tarafından cinsel saldırıya uğrayıp dövüldükten sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, suçunu itiraf eden Sevinç'in yanı sıra annesi M.Ö. dahil dört kişi tutuklandı. İki diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
22 Mayıs 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Yılmaz A. isimli bir adam, eşi S.N.A.'yı sokakta dövdü. Olay, 16 Ağustos'ta Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde gerçekleşti ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine polis soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Yılmaz A., emniyetteki işlemlerinin ardından hakimlikçe tutuklandı.
21 Ağustos 2024

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023

Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi'nde görevli polis memuru S.U.Ş., 27 Nisan 2024 tarihinde saat 20:15 sıralarında, kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.'yü vurdu. Her iki amir de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili açıklama yaparak, failin gözaltına alındığını ve adli ile idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.
27 Nisan 2024

Trabzon'un Araklı ilçesindeki Haçovit Yaylası'nda Arif A.'ya ait evde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti. Trabzon Valiliği, yangının kundaklama sonucu çıktığını ve üç şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin Gülüzar, Kasım ve Arif Altuntaş olduğu bildirildi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
21 Ağustos 2024

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli, emniyet güçleriyle girdiği silahlı çatışmada bir polisi öldürdü ve biri polis iki kişiyi yaraladı. Şüpheli, 26 suçtan kaydı bulunan 19 yaşındaki Y.E.Ç, gözaltına alınmaya çalışıldığı sırada görevli memurun silahını aldı. Olayda yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şüpheli hakkında 'kasten öldürme' ve 'kasten yaralama' suçlarından tahkikat işlemleri başlattı.
23 Eylül 2024

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Abdullah'ın dosyası, uzlaştırma bürosuna gönderildi ancak taraflar uzlaşamadı. Davanın 9 Mart 2023'te görülen duruşmasında karar çıktı. Hakim, Abdullah'ın hakaret suçunu işlediğine hükmederek, indirimlerle beraber 65 gün karşılığı 1300 TL adli para cezası verilmesine hükmetti. Yargılama devam ederken Orhan'ın avukatı Mehmet Akkuş tarafından Abdullah'a tazminat davası açıldı.
21 Eylül 2023

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada görev alan dönemin polis müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, azmettirici Tolgahan Demirbaş’ın yakalanma tutanağının gerçeğe aykırı düzenlendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öner, Demirbaş’ın sokakta değil, dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığını belirtti. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetten MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ı sorumlu tuttu.
4 Temmuz 2024

Ankara'da eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Gazeteci Alican Uludağ, soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar ve cinayetin detayları hakkında bilgi verdi. İddialara göre, cinayetle ilgili olarak eski Ülkü Ocakları Maltepe Şube yöneticisi Ufuk Köktürk gözaltına alındı ve MHP bağlantısı olduğu öne sürüldü. Cinayetin nedenine dair iki tez bulunuyor: Mersin olayına misilleme veya Sinan Ateş'in İyi Parti ile temasta olduğu algısı nedeniyle 'ders verilmesi'.
1 Ocak 2023

Kobani eylemleri sırasında öldürülen Yasin Börü'nün katilleri olarak suçlanan sanıklar, mahkeme tarafından beraat etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri, bu davada ağır cezalar verilmesi gerektiğini sıkça vurgulamıştı. Mahkeme, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a ise 30 yıl üç ay hapis cezası verdi. Ancak, Yasin Börü'nün ölümüyle ilgili suçlamalarda 36 sanık hakkında 'suçun sabit olmaması' nedeniyle beraat kararı çıktı.
16 Mayıs 2024
İşaretlediklerim