Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail ile yapılan ticaretin, İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu'yu ateşkese zorlamak amacıyla durdurulduğunu belirtti. Bu karar, Türkiye'de ve uluslararası alanda tartışmalara neden oldu. Hükümet, İsrail ile ticarette belirli ürünlere kısıtlamalar getirmiş, bu durum eleştirilere yol açmıştı. Ticaret Bakanlığı, ticaretin tamamen durdurulduğunu resmi olarak duyurdu.
3 Mayıs 2024

Türkiye, kamuoyu tepkisi üzerine 9 Nisan'da 54 ürün grubunda 1019 ürünün İsrail'e ihracatını kısıtlamış ve daha sonra ticareti tamamen durdurmuştu. Bu kararın ardından İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshedeceklerini ve kalan diğer ithalatlar için yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacaklarını açıkladı. Bu planın onay için kabineye sunulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaretin durdurulmasının amacının İsrail'i ateşkese zorlamak olduğunu belirtti.
16 Mayıs 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, İsrail ile olan ticaretin kesilmesi gerektiği yönündeki baskılara karşı çıkarak, İsrail ile serbest ticaret anlaşmasının bulunduğunu ve bu ülkeyle yapılan ticaretin Türkiye için ekonomik olarak faydalı olduğunu belirtti. Zeybekci, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınadığını ifade ederken, ticaretin zarar vermediği alanlarda devam etmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Türkiye'nin İsrail'e ihracatında kısıtlamalar getirilmesine rağmen, bu durumun yetersiz olduğu eleştirileri de gündeme geldi.
20 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sayıştay’ın 162’nci kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada, kamu malına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Roma seyahati gibi harcamaları eleştiren Erdoğan, kamu kurumlarındaki adam kayırmacılığı ve savurganlığa dikkat çekti. Erdoğan, devlet işlerinin ciddiyetle ve özveriyle icra edilmesi gerektiğini belirterek, kamu görevlilerinin millete hizmet etme sorumluluğunu hatırlattı.
28 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile barışmak istediklerini açıkladı ve bu talebi çeşitli açıklamalarında yineledi. Türkiye'nin Esad ile barışmak istemesinin iki temel nedeni var: Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın devlet kurma çabasını engellemek ve Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların bir kısmının geri dönüşünü sağlamak. Türkiye, Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) korumaya devam edecek ve ÖSO'nun Suriye Milli Ordusu içinde yer alabileceğini düşünüyor.
14 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı Açılış Programında yaptığı konuşmada, spora yapılan yatırımların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti. Erdoğan, futbola husumet, holiganlık ve ideolojinin girmesinin sporun ruhuna zarar verdiğini vurguladı. Türkiye genelinde spor tesislerinin sayısının artırıldığını ve sporun birleştirici ruhuna ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Ayrıca, sporun finansal boyutuna da dikkat çekerek, Türkiye futbolunun günümüz şartlarına uyarlanması gerektiğini söyledi.
9 Ağustos 2024

Ahmet Hakan, köşe yazısında Fatih Erbakan'ın Türkiye hükümetinin İsrail'e jet yakıtı sattığı ve Kürecik radar istasyonunu İsrail için kullandırdığı yönündeki iddialarını ele alıyor. Hakan, İsrail bakanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine dikkat çekerek, Erbakan'ın iddialarının bu durumla çeliştiğini öne sürüyor. Ayrıca, Erdoğan'a yönelik artan düşmanlık ve hakaretlerin sebeplerini sorguluyor.
28 Nisan 2024

Türkiye'de barınma ihtiyacı, artan maliyetler ve yüksek faizler nedeniyle dar gelirliler için giderek zorlaşıyor. Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Türkiye'de arsa maliyetlerinin konut fiyatlarının yüzde 45-50'sini, bazı bölgelerde ise yüzde 70'ini oluşturduğunu belirtti. Yurtdışında ise arsa maliyetlerinin yüzde 20-25'i geçmediğini ifade eden Boysanoğlu, Türkiye'de arsa maliyetlerinin regüle edilmesi durumunda konut fiyatlarının daha makul hale gelebileceğini söyledi. Boysanoğlu, ekonomik arazi üretiminin kamu gücü ile mümkün olabileceğini vurguladı.
18 Temmuz 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul'un Kartal ilçesindeki bir pazar yerinde vergi adaletsizliğine dikkat çekti. Baş, hükümetin vergi politikalarını eleştirerek, eskiden alınan vergilerin yol, su ve elektrik gibi hizmetlere dönüştüğünü, ancak şimdi bu hizmetler için ek vergiler alındığını belirtti. Ayrıca, dolaylı vergilerin halkın cebinden fark ettirmeden çalındığını ve büyük şirketlerin vergi ödemekten kaçındığını vurguladı.
28 Haziran 2024

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara'da düzenlenen bir sempozyumda işçilerin ekonomik sıkıntılarını ve vergi adaletsizliğini dile getirdi. Atalay, işçilerin sabah erken saatlerde çalışmaya başladığını ve zor şartlar altında yaşadığını belirtti. Ayrıca, işçilerin vergi yükü altında ezildiğini ve bu durumun iş yerinde huzuru bozduğunu ifade etti. Atalay, tüm bu sıkıntılara rağmen işçilerin zenginlerden daha mutlu olduğunu söyledi.
5 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya'da düzenlediği miting sırasında, mitinge katılan bir grup tarafından 'İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın' yazılı bir pankart açıldı. Kısa bir süre sonra, pankartı açan gruba yaklaşan bazı kişiler tarafından pankart kaldırıldı. Bu olay, mitingin düzenlendiği 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşti.
24 Şubat 2024

Alp Altınörs, Erdoğan'ın ilan ettiği Orta Vadeli Plan'ın esasları itibariyle bir IMF programı olduğunu ve IMF'nin desteğini aldığını belirtiyor. Altınörs, Erdoğan'ın IMF'ye başvurmamasının nedeninin, IMF'nin yapısal uyum programlarının Erdoğan'ın ekonomi politikalarıyla çelişmesi olduğunu savunuyor. Ayrıca, Türkiye'deki enflasyonun arz yönlü olduğunu ve talebin kısılması yerine fiyatların dondurulması gerektiğini öne sürüyor.
24 Mayıs 2024

Şeref Oğuz, kamu sektöründe gözlemlenen aşırı harcamaları ve lüks tüketimi eleştirerek, bu durumun sosyal barışı tehdit ettiğini belirtti. Maliye Bakanı Şimşek'in tasarruf amacıyla çıkardığı genelgenin, beklenenin aksine daha fazla harcama talebi yarattığını ifade etti. Oğuz, enflasyonla mücadelede samimiyetin, kamunun israf kalemlerini gözden geçirmesiyle başlaması gerektiğini vurguladı.
22 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize'de düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı davet ettiklerini ancak Abbas'ın gelmediğini belirtti. Ayrıca, Amerikan Temsilciler Meclisi'nde İsrail Başbakanı Netanyahu'ya gösterilen ilgiyi eleştirerek, bu durumu Amerika için büyük bir akıl tutulması olarak nitelendirdi.
27 Temmuz 2024

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ve 'one minute' çıkışına atıfta bulunan paylaşımına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, Erdoğan'a 'Tweet atma, ticareti kes.' şeklinde yanıt verdi. Erdoğan'ın paylaşımında, Türkiye'nin tarih boyunca mazlumlara sahip çıktığı ve Filistinli yiğitlere destek verdiği vurgulandı.
18 Mart 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz kullanımında 'gelire göre fatura' düzenlemesi için sinyal verdi. Bayraktar, yüksek gelir grubundaki tüketicilere maliyet esaslı fatura yansıtmanın daha doğru olduğunu belirtti. Devletin, salgın döneminden bu yana doğalgaz ve elektrik faturalarının yüzde 60'ını karşıladığını ve bu desteklerin devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, enerji fiyatlarındaki değişikliklerin enflasyona etkisini göz ardı etmeden, Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile sürecin eşgüdümle yürütüldüğünü ifade etti.
11 Eylül 2024

Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı gezilerine katılan gazetecilerin otel ve yemek masraflarını kendilerinin ödediğini belirtti. Hakan, bu gezilerde sadece uçak seyahatinin ücretsiz olduğunu ve gazetecilere ayrılan koltukların ekonomi sınıfıyla eşdeğer olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun yurtdışı gezilerine katılan gazetecilerin de benzer masrafları kendilerinin ödeyip ödemediğini merak ettiğini dile getirdi.
20 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Filistin'e destek amacıyla sosyal medya hesabından yapay zekayla oluşturulmuş bir video yayınladı. Videoda, İsrail'e karşı boykot çağrısı yapılırken, şarkının sözlerinde kola ve kahve içilmemesi yönünde tavsiyeler yer aldı. Videoda ayrıca, Gazze'ye bombalı saldırı anları ve İsrail askerleri tarafından öldürülen insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi'nin fotoğrafı da gösterildi. Ticaret Bakanlığı, 2 Mayıs'ta İsrail'le ticaretin tamamen durdurulduğunu açıklamıştı.
16 Eylül 2024

Fatih Polat, AKP'nin İstanbul mitingine gitmek üzere Aksaray'da bir çay ocağında yaşanan bir sohbeti aktarıyor. Çay ocağında, emekli yaşlardaki iki kişi, çileğin kilosunun 100 lira olduğunu ve çayın fiyatının yüksekliğini konuşuyor. Bu sohbet, Türkiye'deki ekonomik sıkıntıların günlük hayata yansımasını ve emeklilerin maddi zorluklarını gözler önüne seriyor. Polat'ın yazısı, ekonomik durumun yanı sıra siyasi bir etkinlik olan AKP mitingine de değinerek, Türkiye'deki siyasi ve ekonomik atmosferi ele alıyor.
25 Mart 2024

Suriye yönetimi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye ile ilişkileri yeniden düzeltme talebine, 2011 öncesi duruma dönülmesi şartıyla destek verdi. Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ilişkilerin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğini ve yasadışı güçlerin Suriye topraklarından çekilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, terör örgütleriyle mücadele edilmesinin önemine dikkat çekildi. Suriye, ilişkilerin düzeltilmesi için samimi çaba gösteren ülkelere teşekkür etti.
13 Temmuz 2024
İşaretlediklerim