Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan ve Artvin'in güneyi için 'sarı' kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu bölgelerde öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışların akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
15 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırklareli ve Artvin'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını, Trabzon ve Rize'de ise yerel kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı. Diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. MGM, yağış şiddetini hafif, orta kuvvette, kuvvetli, çok kuvvetli, şiddetli ve aşırı olarak sınıflandırdı.
8 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. İstanbul'da yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken, rüzgarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Ankara'da ise bu gece saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
19 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gaziantep başta olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimleri çok bulutlu, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar bekleniyor.
12 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un doğusunda akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Ordu'nun kıyı kesimlerinde yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.
19 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenirken, hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz'de artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi bekleniyor.
6 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon, Rize ve Artvin için 'sarı kod' yayınlayarak gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey, Trabzon’un doğu kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölge genelinde 8 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgarın; Kıyı Ege ve Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
28 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen yağışlar nedeniyle, belirtilen bölgelerde metrekareye 21 ila 75 kilogram arasında yağmur düşmesi öngörülüyor. Ayrıca, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, daha önceki şiddetli yağışlar sonucu toprağın doymuş olması ve dere ile nehir seviyelerinin yükselmiş olması nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.
18 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı iller arasında Çanakkale, Bilecik, Bolu, Ordu, Edirne, Kırklareli, Karaman, Hatay ve Van bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul için bu gece saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM, uyarıyı bu gece saat 21.00 ila 24.00 arası için yaptı. MGM, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.
4 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu hava koşulları altında aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yurt genelinin büyük bir bölümünde de benzer hava durumunun hakim olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve diğer bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor.
2 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul da dahil olmak üzere 15 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların yurdun iç kesimlerinde, Karadeniz’de, Marmara’nın doğusu ile Orta ve Doğu Akdeniz’de etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların 2-4 derece azalacağı ancak genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edildi.
24 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Trabzon, Artvin, Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
19 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesinde yarın Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
11 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin illerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Diğer bölgelerde ise hava açık ve bulutlu olacak. Ayrıca, beş il için 'sarı' kodlu uyarı yapıldı.
29 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Artvin illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksaklıklar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji, bu uyarıyı 'sarı' kodla yaptı, bu da hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu gösteriyor.
7 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan, Ardahan ve çevreleri ile Yozgat'ın doğusu, Sivas'ın kuzey ve batısı, Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına esmesi öngörülüyor.
10 Temmuz 2023
İşaretlediklerim