Francis Ford Coppola'nın 40 yıldır çekmek istediği Megalopolis filmi, Cannes Film Festivali'nde tartışmalara yol açtı. Coppola'nın servetinin önemli bir kısmını harcadığı bu proje, eleştirmenleri ikiye böldü. Film, Roma'nın çöküşünü modern New York üzerinden anlatmaya çalışırken, karmaşık ve çelişkili yapısıyla eleştirildi. Megalopolis'in Amerika'da henüz dağıtımcı bulamamış olması da dikkat çekti.
24 Mayıs 2024

Mark Zuckerberg, arka bahçesine eşi Priscilla Chan’ın heykelini yaptırdı. Heykel, Antik Roma geleneğini onurlandırmak amacıyla New Yorklu sanatçı Daniel Arsham tarafından yapıldı ve çiftin evinin bahçesindeki bir ağacın altına yerleştirildi. Priscilla Chan, heykelin önünde poz vererek eşinin Instagram paylaşımına esprili bir yorum yaptı.
15 Ağustos 2024

Jon Bon Jovi, Nashville'deki bir yaya köprüsünde intihar girişiminde bulunan bir kadını konuşarak vazgeçirdi. Olay, Bon Jovi'nin klip çekimi için köprüde bulunduğu sırada gerçekleşti. Metropolitan Nashville Polis Departmanı, müzisyenin kadına yardım ettiğini gösteren güvenlik kamerası görüntülerini paylaştı ve Bon Jovi'ye teşekkür etti.
13 Eylül 2024

New York'taki bir barınağa getirilen ve bel altı konuşmalarıyla ünlü olan Pepper adlı papağan, yüzlerce kişi tarafından sahiplenilmek istendi. Eski sahibi tarafından barınağa bırakılan Pepper, 30-40 civarında sesi taklit edebiliyor ve ruh haline göre küfür edebiliyor. Barınak yöneticisi Amy Lewis'in Facebook paylaşımı büyük ilgi gördü ve 400'den fazla kişi Pepper'ı sahiplenmek için başvurdu. Sonunda, Pepper'ın yeni sahibi Tiffany Turner oldu ve papağan yeni evine taşındı.
18 Temmuz 2024

Hollanda'nın eski başbakanlarından Dries van Agt ve eşi Eugenie, ötanazi yoluyla hayatlarına son verdi. 93 yaşındaki çift, Hollanda'da son dönemlerde artan bir eğilim olan ortak ötanazi kararı alan çiftler arasında yer aldı. Van Agt, 1977-1982 yılları arasında başbakanlık yapmış ve eşiyle 70 yıldır birlikteydi. Hollanda'da ötanazi, 2002 yılından bu yana belirli koşullar altında yasal olarak uygulanabilmektedir ve son yıllarda başvuran çiftlerin sayısında artış görülmektedir.
11 Şubat 2024

Ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın 2000 NBA şampiyonluğuna ait yüzüğü, 927 bin 200 dolara satılarak Bill Russell'ın 1957 şampiyonluk yüzüğünün rekorunu kırdı. Yüzük, Kobe tarafından babası Joe'ya hediye edilmişti ve satışı Goldin tarafından gerçekleştirildi. Kobe'nin ailesiyle ilişkileri zaman zaman gergin olmuş, 2013'te ailesiyle hatıraların satışı konusunda yaşadığı anlaşmazlık sonrası ailesi özür dilemişti.
2 Nisan 2024
İşaretlediklerim