İzmir'de Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tutuklu ve hükümlüleri İzmir Eğitim Diş Hastanesi'ne getiren cezaevi nakil aracının altına uyuşturucu madde saklandığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Yapılan aramada, poşet içerisinde ve çoraba sarılı vaziyette 1216 uyuşturucu hap bulundu. Ö.K., ifadesinde cezaevinde hükümlü bir kişiyle telefon irtibatı kurduğunu ve uyuşturucu hapları koyması karşılığında 5 bin lira aldığını söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ö.K. tutuklandı.
9 Ağustos 2024

Aydın'ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli M.E'nin evine düzenledikleri operasyonda 3 ton 980 kilogram sahte zeytinyağına el koydu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde yağların sahte olduğu tespit edildi. Şüphelinin ürünleri Bursa ve İstanbul'da satmayı planladığı öğrenildi ve kendisine 680 bin lira idari para cezası verildi.
10 Eylül 2024

Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan hakkında, beş müştekinin şikayetleri temelinde iki yeni iddianame daha hazırlandı. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana dava dosyasıyla birleştirilen bu iddianamelerde, Erzan'ın müştekileri yüksek kar getireceği vaadiyle kendi yönettiği gizli fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Toplamda 2 milyon 250 bin lira ve 150 bin dolar alındığı, ancak sadece 1 milyon 550 bin liranın müştekilere geri ödendiği ifade ediliyor. Erzan'ın toplam hapis cezası talebi bu yeni iddianamelerle 275 yıla yükseldi.
3 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alkollü içkilere uygulanan yüksek zamları 'yıldırma ve zulüm' olarak nitelendirdi ve devletin hayat tarzlarına müdahale edemeyeceğini belirtti. Enflasyon verileriyle birlikte içki ve sigara fiyatlarına otomatik olarak yüzde 22,29 oranında ÖTV artışı geldiğini ve birçok içki türü ile sigara markalarının zamlı fiyat listelerini yayınladığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, altı ay sonra vergileri yeniden düzenleyerek bu meseleyi çözeceklerini vaat etti.
8 Ocak 2023

Mersin'de yapılan operasyonda yaklaşık 56 milyon lira değerinde çalıntı araç ele geçirildi. İstanbul ve Edirne'deki operasyonlarda ise yaklaşık 700 kilogram uyuşturucu madde ve 30 bin 700 elektronik sigaraya el kondu. İstanbul'da Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından takip edilen bir tırda metamfetamin ele geçirilirken, Edirne'de Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir tırda elektronik sigaralar bulundu. Her iki olayla ilgili savcılık soruşturması başlatıldı.
24 Ağustos 2024

Edirne'de düzenlenen bir gümrük kaçakçılığı operasyonunda, CHP milletvekili Ediz Ün'e ait araçta yüzlerce kaçak elektronik sigara aparatı ele geçirildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolu Gişeleri'nde durdurdukları cipte 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi buldu. Araçtaki F.A. ve Ç.R.Ç. gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.
21 Eylül 2024

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yapılan denetimde, Y.Y.'nin aracında 270 canlı akrep bulundu. Akreplerin doğadan izinsiz toplandığı ve nakil belgesiz taşındığı tespit edildi. Bu nedenle Y.Y.'ye 387 bin lira idari para cezası verildi. Akrepler, yeniden doğaya bırakılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.
5 Eylül 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rize'nin Pazar ilçesinde belediyenin topladığı çöpleri dere kenarına döktüğü gerekçesiyle 1 milyon 299 bin lira idari para cezası verdi. Soğuksu Mahallesi'nde yapılan denetimlerde, belediyeye ait çöp araçlarının evsel atıkları dere kenarına döküp toprakla kapatmaya çalıştığı tespit edildi. Bakanlık, çöplerin kaldırılarak atık tesisine gönderilmesi için belediyeyi uyardı.
25 Eylül 2024

Rekabet Kurumu, Seher Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ (İçim Süt markası) ve Meysu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yürüttüğü soruşturmayı, şirketlerin sunmuş olduğu uzlaşma metinlerinin kabul edilmesiyle sonlandırdı. Soruşturma, şirketlerin 'alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek' suretiyle rekabet kanununu ihlal edip etmediğini tespit etmeye yönelikti. Seher Gıda'ya 173 milyon 784 bin 318 lira, Meysu Gıda'ya ise 5 milyon 682 bin 68 lira idari para cezası verildi.
8 Aralık 2023

Gaziantep'in Araban ilçesindeki Karasu Deresi'ne bir işletmenin atık su bırakması sonucu toplu balık ölümleri meydana geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, dereye atık su bırakan zeytinyağı ve fıstık kavlatma tesisine 465 bin lira para cezası kesildi. Valilik, çevre kirliliğine neden olan işletmelere karşı denetimlerin süreceğini belirtti.
23 Ağustos 2024

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, 2024 yılının ilk yarısında 11 sosyal medya ünlüsüne toplam 5 milyon 35 bin 994 lira ceza verdi. Bu cezalar, mevzuata aykırı reklamlar nedeniyle uygulandı ve 39 durdurma cezası ile 11 durdurma ve idari para cezasını içeriyor. Cezaların sebepleri arasında reklam olduğunun belirtilmemesi, örtülü tanıtım yapılması ve sağlık beyanı içeren ifadelerin kullanılması gibi nedenler bulunuyor.
26 Ağustos 2024

Hatay'da meydana gelen depremler sonrası içme suyu erişim sorununa dikkat çeken yurttaşlar ve Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada '#HataydaSuYok' etiketiyle konuyu gündeme taşıdı. Hatay Valiliği, şebeke arızalarının giderildiğini ve içme suyu olarak damacana ve şişe suyunun kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada 'kara propaganda' yaptığı iddia edilen kişilere cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Valiliğin bu açıklamasına sosyal medyada tepkiler yükseldi.
4 Mart 2023

Reklam Kurulu, yılın ilk dokuz ayında aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalar nedeniyle firmalara toplam 187 milyon 456 bin 473 lira idari para cezası verdi. Eylül ayındaki toplantıda, 144 dosyadan 118'inin mevzuata aykırı olduğu tespit edilerek 22 milyon 414 bin 861 lira ceza uygulandı. Karanlık ticari tasarımlar olarak bilinen ve tüketicileri manipüle eden uygulamalar da ele alındı. Bu tür uygulamalarda bulunan firmalara idari yaptırım uygulanmasına karar verildi.
23 Eylül 2024

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, turistlere taksimetre açmadan pazarlık usulü fiyat veren bir taksi şoförüne 9 bin 574 lira para cezası verildi. 34 TAZ 50 plakalı taksinin çalışma ruhsatı 10 gün süreyle askıya alındı ve araç trafikten men edildi. Bu olay, İstanbul'da taksicilere yönelik denetimlerin ve cezaların arttığını gösteriyor.
24 Temmuz 2024

Türkiye genelinde 32 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-40' operasyonunda 3 ton 972 kg uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 adet kök kenevir ve kök skunk, 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 125 uyuşturucu satıcısından 63'ü tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
23 Eylül 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı, 5 santilitreden küçük ve bira hariç 300 santilitreden büyük ambalaj hacmine sahip içkilerin ithalatını, üretimini ve piyasaya arzını yasaklayan bir yönetmelik yayımladı. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bira dışındaki içkilerin sadece cam malzemeden yapılmış ambalajlarla satılması gerekecek. Yönetmelikle getirilen yasaklar, yayımlandığı tarihten itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.
2 Şubat 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçırmak amacıyla IBAN üzerinden tahsilat yapan 250 mükellefi inceledi ve toplamda 250 milyon lira ceza kesti. İncelemeler sonucunda 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı tespit edildi. Ceza kesilenler arasında lüks restoran zincirleri, değerli taş ve kuyumculuk markaları, yedek parça işletmeleri, düğün-organizasyon işletmeleri, sosyal medya fenomenleri, sanal pazar işletmeleri ve gayrimenkul ile araç alım-satımı yapan kişiler bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimlerin artarak devam edeceğini ve kayıt dışı faaliyetlerin takip edileceğini belirtti.
14 Eylül 2024

Son beş gün içinde Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen 'Çember-22' operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 126 firari yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yakalanan firarilerin 21'inin beş ila 10 yıl, 12'sinin ise 10 yılı aşkın süredir arandığını belirtti. Yakalanan suçluların 561'i narkotik, 497'si hırsızlık, 281'i ise kaçakçılık ve organize suçlardan aranıyordu.
10 Eylül 2024

Mersin'deki Taşucu ve İzmir'deki Çeşme limanlarında, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 1 milyon 681 bin uyuşturucu hap ve 40 kilogram kokain ele geçirildi. Şüpheli tırların x-ray tarama sistemine sevk edilmesiyle başlayan operasyonda, narkotik dedektör köpeklerin de katılımıyla yapılan detaylı aramalarda uyuşturucular yasal yüklerin içine gizlenmiş halde bulundu. Silifke ve Çeşme başsavcılıkları olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Ağustos 2024

Kırklareli'ne bağlı Longoz Ormanları'nda izinsiz sülük toplarken suçüstü yakalanan yedi kişiye toplam 2 milyon 709 bin 987 lira ceza verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri ile jandarma, Mert Gölü'nde kaçak sülük avlandığı ihbarı üzerine harekete geçti ve şüphelileri suçüstü yakaladı. Şüphelilerin yanında bulunan 131 sülüğe el konuldu ve yasal işlem başlatıldı.
13 Eylül 2024
İşaretlediklerim