Çanakkale merkeze bağlı Kayadere köyü yakınında çıkan orman yangını nedeniyle dokuz yerleşim yeri tahliye edildi. Yangına 30 hava aracıyla müdahale edilmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye devam etti. Tahliye edilen köyler arasında Kayadere, Ulupınar, Belen, Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla bulunuyor. Tahliye edilen vatandaşlar Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilecek.
22 Ağustos 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

İçişleri Bakanlığı, orman yangınlarıyla mücadele amacıyla bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, yangın riski taşıyan bölgelerdeki ormanların çevresinde ve içinde 31 Ekim'e kadar ateş yakmak ve belirli kritik dönemlerde orman alanlarına giriş yasaklandı. Bu karar, orman yangınlarının önlenmesi ve kontrol altına alınması için alınmış bir tedbir olarak duyuruldu.
6 Temmuz 2023

Mersin'in Gülnar ilçesi ve Çanakkale merkeze bağlı köylerde çıkan orman yangınlarına müdahale için ekipler sevk edildi. Mersin'de dört söndürme helikopteri, 30 arazöz ve çok sayıda ilk müdahale aracı yangına müdahale ederken, Çanakkale'de yedi helikopter, dört uçak ve diğer araçlarla yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Rüzgarın etkisiyle yangınlar bazı mahalle ve köylere sıçradı, Çanakkale'deki Kemel köyünde yaşayanlar tahliye edildi.
16 Temmuz 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Muştullar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iki uçak, üç helikopter, 12 arazöz, dört su ikmal aracı ve iki dozer ile yangına müdahale ediyor. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
25 Eylül 2023

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir fabrikada çıkan ve bitişik tesislere yayılan yangın kontrol altına alındı. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tesiste çıkan yangına havadan ve karadan çok sayıda ekip müdahale etti. Yaklaşık 110 dönümlük alanda 10 civarında fabrikayı etkileyen yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.
2 Ağustos 2023

İstanbul Pendik'te bulunan yedi katlı bir otelde sabah saatlerinde çıkan yangında iki kişi yaşamını yitirdi, üç kişi yaralandı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü ve otelde kalanlar tahliye edildi. Pendik Kaymakamlığı yangınla ilgili olarak iki ölüm ve üç yaralanma vakasını doğruladı. Yaralılardan ikisinin, yangından kaçmak için yan binanın çatısına atladığı ve itfaiye tarafından kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.
24 Mart 2023

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmana yıldırım düşmesi sonucu boş bir dairede yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle evde maddi hasar oluştu. Ayrıca, Kuşadası ilçesinde su birikintileri trafikte aksamalara yol açtı.
27 Nisan 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Tahtaköprü Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye iki söndürme helikopteri, 15 arazöz ve iki su tankı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
6 Ağustos 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenememişken, fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Alevlerin tüm binayı sarması sonucu mahsur kalan sekiz işçi itfaiye tarafından kurtarıldı ve sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı. İtfaiye ekipleri, binanın üçüncü katında bulunan tüplerin patlama ihtimaline karşı çevredeki vatandaşları uyarıyor.
10 Haziran 2023

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde, bir firmaya ait iş yerinde kalan işçilerin konteynerinde yangın çıktı. Olay sonucunda üç işçi yaşamını yitirdi, iki işçi ise yaralandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. İstanbul Valiliği tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
15 Ocak 2024

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Kazdağları'nda bir orman yangını çıktı. Yangın, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Küçükkuyu Şefliği Nusratlı rampaları mevkisinden gelen duman ihbarı üzerine tespit edildi. Çanakkale, Bayramiç ve Edremit'te konuşlu helikopterler ve Edremit'te bulunan dört uçak ile Ayvacık ve çevre işletmelerdeki kara ekipleri yangın alanına sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
7 Eylül 2023

Yunanistan'ın farklı bölgelerinde, özellikle Dedeağaç ve Meriç Bölgesi'nde 19 Ağustos'tan beri devam eden orman yangınları, şiddetli rüzgarlar nedeniyle altıncı gününde de kontrol altına alınamadı. Yangınlar, başkent Atina'nın 50 kilometre kuzeyindeki Parnita Dağı'ndaki yerleşim birimlerine yaklaştı. Yangınlar nedeniyle onlarca yerleşim birimi tahliye edildi, onlarca bina yandı ve 600 bin dönümün üzerinde ormanlık alan, tarım arazisi ve yerleşim alanı kül oldu.
24 Ağustos 2023

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına, çeşitli bölgelerde hasara yol açtı. Eyüpsultan'da bir evin duvarı toprak kayması sonucu yıkıldı ve içeri toprak doldu. Fatih'te tarihi bir binada kısmi çökme oldu ve itfaiye ekipleri arama yaptı. Esenyurt ve Ümraniye'de su baskınları yaşandı, yollar ve dükkanlar zarar gördü.
30 Kasım 2023

Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve gıda, plastik, tekstil gibi farklı ürünlerin bulunduğu altı katlı bir fabrikada yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına 4 gün boyunca aralıksız müdahale etti. Yangın, 31 itfaiye aracı ve 95 personelin çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Binanın tehlike arz eden kısımları iş makinesiyle yıkıldı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.
13 Haziran 2023

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Narlıdere sitesinin sekiz katlı binasında yangın çıktı. Yangına itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, İl Emniyet Müdürlüğü TOMA'ları ve yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Sekiz saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam etti. Dumandan etkilenen altı kişiye sağlık ekipleri müdahale etti ve hayvanlar kurtarıldı. İzmir Valisi ve Narlıdere Belediye Başkanı can kaybı olmadığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı yangının elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı.
28 Nisan 2023

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle dört kişi tahliye edildi ve dumandan etkilenen iki kişi hastaneye sevk edildi. İstanbul Valiliği yangınla ilgili tahkikat başlatıldığını ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Yangın nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın seferleri de etkilendi.
23 Ocak 2023

Hatay'ın Belen ilçesinde Soğukoluk mevkisindeki ormanda çıkan yangın, yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine bölgedeki insanlar tahliye edildi. Yangına müdahale için 21 helikopter, dokuz uçak, 59 arazöz ve 375 personel sevk edildi. Müdahale çalışmalarına askeri helikopterler de destek veriyor. Yangın nedeniyle Antakya ilçesinde de duman gökyüzünü kapladı.
16 Temmuz 2023

Şili'nin orta ve güney bölgelerinde devam eden şiddetli orman yangınları sonucunda ölü sayısı 13'e ulaştı. Tarım Bakanı Esteban Valenzuela, yangın söndürme çalışmaları sırasında bir helikopterin düştüğünü ve bu kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ordu mensupları da yangın söndürme çabalarına destek veriyor. Ülkede yaşanan yoğun sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklıkları 40 derecelere kadar yükseldi. Cumhurbaşkanı Gabriel Boric, tatilini iptal ederek yangın bölgelerine gitme kararı aldı.
4 Şubat 2023

Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, 4 buçuk saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Yangına 72 personel, 15 arazöz, dört su ikmal aracı, altı dozer, dört ilk müdahale aracı, üç uçak ve altı helikopterle müdahale edildi. Komşu illerden gelen dört helikopter ve bir uçağın da yardımıyla yangın kontrol altına alındı. Ekipler, hasar gören alanın boyutunun ve yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
27 Temmuz 2023
İşaretlediklerim