Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Erzurum'da kendisine yapılan taşlı saldırıyı provokasyon olarak nitelendirdi ve saldırının arkasında kimlerin olduğunu bildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Erzurum halkını övdü ve saldırıyı kınadı. Ayrıca, Muharrem İnce'ye cumhurbaşkanlığı teklifi götürdüklerini ancak İnce'nin kabul etmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, geçmişteki yolsuzluklarla ilgili sorgulamaların devam edeceğini ve HDP'ye herhangi bir söz verilmediğini ifade etti. 17-25 Aralık olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, bu olayların tamamının doğru olduğunu ve kasetlerin mahkemede incelenmesini istediğini söyledi.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerinde ve bazı televizyon kanallarında gösterilen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK yöneticileriyle birlikteymiş gibi gösteren montaj videonun 'Bizans oyunlarına' benzediğini söyledi. Erdoğan, montajı 'kıvrak zekanın ürünü' olarak nitelendirirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, videonun gerçek olup olmadığının önemli olmadığını belirtti. İmamoğlu, devletin içini bozan yapıların milleti bölmeye çalıştığını ve bu tür iftira ve yalanların ülkeye zarar verdiğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanıyken 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanmaya başladı. İddianamede İmamoğlu dahil yedi kişi için üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmada gazetecilerin salona alınmaması tepki çekti ve sonrasında sadece basın kartı olan gazetecilere izin verildi. Mahkeme, İmamoğlu'nun bir sonraki duruşmada hazır edilmesine ve Beylikdüzü belediyesine kamu zararı olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 30 Kasım'da yapılacak.
15 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarına dair yaptığı açıklamada, henüz sayılmamış yaklaşık 10 milyon oyun olduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun eldeki verilere göre yüzde 49 oy oranıyla önde olduğunu belirtti. İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın dezenformasyon yaptığını ve Erdoğan'ın oylarının düşmeye başladığını ifade etti. Mansur Yavaş ise Diyarbakır'da verilerin girilmesinin beklenmesi gerektiğini ve son oy sayılana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
14 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, ekonomik adaletsizlikler ve hükümetin politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, mevcut iktidarın ayrımcı söylemlerine karşı çıktı ve birlik mesajları verdi. Yavaş ise ekonomik sorunlara ve İstanbul seçimlerinin iptaline değinerek, nefret dilinden kurtulma umudunu dile getirdi.
24 Nisan 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada 18 kişi tutuklandı, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da düzenlediği mitingin ardından Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve cinayetin aydınlatılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
27 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine Amasya'da düzenlenen bir mitingde yanıt verdi. Erdoğan, İmamoğlu'nu İstanbul'da yeterli çalışma yapmamakla suçlamıştı. İmamoğlu ise İstanbul'da başlattıkları projeleri ve yapımını sürdürdükleri metro çalışmalarını öne çıkardı ve Erdoğan'a seçim öncesinde bekleyen projeler için onay vermesi çağrısında bulundu. Ayrıca, İstanbul dışına en az çıkan belediye başkanı olduğunu ve Erdoğan'ın geçmişte en çok gezen belediye başkanı olduğunu iddia etti.
10 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ile çekilmiş gibi gösterilen montaj bir videoyu mitinglerde gerçekmiş gibi gösterdiği iddia edildi. Erdoğan'ın TRT canlı yayınında bu videoyu anlatırken 'montaj' ifadesini kullanması üzerine, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın montajı itiraf ettiğini öne sürdü ve Twitter üzerinden bu durumu kınayan bir açıklama yaptı.
23 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı'nın Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, seçimlerin ilk turda sonuçlandırılması gerektiğini ve devlette dirlik, millette birlik sağlanacağını belirtti. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte kullandığı 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' ifadesine atıfta bulunarak, 'Üsküdar da bizim at da bizim' dedi ve seçim zaferine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, 15 Mayıs'ta Türkiye için yeni ve aydınlık bir dönemin başlayacağını ifade etti.
12 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek olan İzmir mitingi öncesinde, miting alanı ve çevresindeki sokaklar yoğun kalabalık tarafından doldurulmuş durumda. Sosyal medyada paylaşılan görseller ve yorumlar, mitinge olan ilginin ve katılımın yüksek olduğunu gösteriyor. Katılımcılar, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen mesajlar paylaşarak mitingin coşkusunu ifade ediyorlar.
30 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de düzenlenen mitinginde, henüz konuşması devam ederken kalabalığın dağılmaya başladığı görüldü. Bu sırada bir kişinin 'Meydanı boşaltmayalım, basına fırsat vermeyelim' dediği duyuldu. İktidar medyasının yüksek katılım olduğunu belirtmesine karşın, mitinge çoğunlukla çevre illerden katılım sağlandığı ve cami imamları ile kamu çalışanlarına baskı yapıldığı iddia edildi.
29 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın İzmir'de düzenlediği mitingde, katılımcılar Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye eleştirilerde bulundu ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanacağını ifade etti. Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşen mitingde Kılıçdaroğlu'na destek yoğun oldu. Diken gazetesi, mitinge katılan yurttaşlara Kılıçdaroğlu'nu destekleme sebeplerini ve seçim sonucu tahminlerini sordu.
30 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Özburun, kendisine küfür ettiğini iddia ettiği eski polis memuru Abidin Beytullah Öztürk'e iş yerinde saldırdı ve bu anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Öztürk, Özburun'la yaşadığı sorunlar nedeniyle kasımda istifa etmişti. İstanbul Valisi Davut Gül, olayın kabul edilemez olduğunu belirterek Özburun'un görevden alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
22 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, altılı masanın bir parçası olarak Türkiye'nin geleceği için çalışacağını ifade etti. Kendi çocuklarını ve Türkiye'nin çocuklarını özgür bir düşünce yapısına emanet etmek istediğini belirten İmamoğlu, adaletin önemine ve hukuksuzluklara karşı durmanın gerekliliğine vurgu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise, karşılarındaki akıl hakkında eleştirilerde bulunarak, yargı üzerinden oyunlar oynandığını ve İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardındaki korkulara değindi.
28 Ocak 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İBB'ye başlatılan terör soruşturması hakkında önemli açıklamaların yapılacağını duyurdu. Açıklamaların yarın sabah 10'da yapılacağı ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı'nın raporu savcılığa teslim ettiği ve rapordan bazı bölümlerin iktidara yakın gazetelere gönderilerek haberleştirilmesinin istendiği ifade edildi. İmamoğlu'na daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza verilmiş ve siyasi yasak süreci başlamıştı.
3 Ocak 2023

İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) iki müfettiş gönderdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son aylarda iktidar tarafından çeşitli suçlamalarla baskı altında olduğunu belirtiyor. İmamoğlu, daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. Ayrıca, İBB ekipleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay'da yardım çalışmalarına katılıyor.
8 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler için hazırladıkları afişlerin Ankara, İstanbul ve İzmir'de engellendiğini iddia etti ve bu durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu iddialara karşı çıkarak engellemenin kendileri tarafından yapılmadığını ve sorunun firmalardan kaynaklandığını belirtti. İmamoğlu, kendilerine yönelik eleştirilere alışık olduklarını ve demokrasiye karşı sorumluluk hissettiklerini ifade etti.
31 Ocak 2024

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı 'provokasyon' olarak nitelendirdi ve olayın aydınlatılması için polisin soruşturma yürüttüğünü belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saldırı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehditlerle ilişkilendirerek tepki gösterdi. İYİ Partililer, Erdoğan'ın Akşener'e yönelik sözlerini hatırlatarak saldırıya dikkat çekti.
31 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter üzerinden ve il başkanlığı binasının önünde yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben, geçmişte kendisine ve partisine yönelik saldırıların cezasız kaldığını belirtti ve 'Geleceksen sen gel' ifadesini kullandı. Akşener, seçime kısa bir süre kala siyasi partilere yönelik korkutma girişimlerinin kabul edilemez olduğunu, korkmadığını ve 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde değişim çağrısında bulundu.
31 Mart 2023
İşaretlediklerim