Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe sıfır araçlarda stokçuluk yapıldığı ve vergi kaçakçılığına yol açıldığı şikayetleri üzerine inceleme başlattı. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 39 ilde, 13 distribütör ve 256 bayi üzerinden yapılan 260 bin araç satışı inceleniyor. Bayilere elden para verilip verilmediği ve haksız fiyat artışları konuları araştırılıyor. Bakanlık, sektördeki dengesizlikleri gidermek ve mağduriyet yaratanlara yaptırımlar uygulamak için gerekli işlemleri hızla yürüteceğini belirtti.
5 Şubat 2023

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisindeki beş kişilik mürettebat için arama kurtarma çalışmaları dördüncü gününde sürüyor. Gemi, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında 51 metre derinlikte denizin tabanına oturmuş durumda. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar, arama çalışmalarını sürdürüyor. Gemi, 14 Şubat'ta Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine mermer tozu taşırken batmıştı.
18 Şubat 2024

10 Temmuz 2023'te Mersin Limanı'nda, askeri bir kapıdan geçerek gümrük kontrolünden kaçırılan valizler tespit edildi. Kamera kayıtları, Deniz Kuvvetleri'nde tim komutanı olan M.C.'nin bu olayda yer aldığını gösterdi. Ticaret Bakanlığı ve TSK, olayla ilgili soruşturma başlattı ve M.C.'ye idari cezalar verildi. Ancak, M.C. görevine devam etti.
10 Haziran 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan Baron İddianamesi, uyuşturucu kaçakçılarının kara para aklama yöntemlerini detaylandırıyor. Araştırmada, lüks araç alım-satımı ve emlak projeleri üzerinden para aklama faaliyetleri ile şifreli haberleşme programlarındaki mesajlar yoluyla para trafiğinin çözümlendiği belirtiliyor. Ayrıca, Hawala sistemi ve Token adı verilen şifre yöntemi ile uluslararası düzeyde kara para aklama işlemlerinin yapıldığı ortaya konuluyor.
6 Nisan 2024

Siirt'te jandarma tarafından yapılan bir kontrol uygulamasında, aracında iki atmaca yavrusu bulunan bir kişiye 63 bin 870 lira ceza verildi. Atmacalar, koruma altındaki türler arasında yer almakta ve avlanmaları yasak. Ele geçirilen atmacalar, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderildi ve gerekli bakım ve rehabilitasyon sürecinin ardından doğal yaşam alanlarına geri bırakılacaklar.
12 Haziran 2024

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Narkoçelik-17 Operasyonu kapsamında Ankara'da bir operasyon düzenleyerek 1 ton metamfetamin ele geçirdi. Operasyonun İstanbul'dan koordine edilmesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki değişikliklerin operasyonel aksaklıklara yol açıp açmadığı sorusunu gündeme getirdi. Ayrıca, Ayhan Bora Kaplan davası ve bazı emniyet personelinin şüpheli davranışları da dikkat çekti. Bu durum, emniyet teşkilatının kamuoyu nezdindeki güvenilirliğini sorgulatıyor.
4 Haziran 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

Şırnak'ta Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), uyuşturucu satışı yaptığı gerekçesiyle bir şüpheliyi takibe aldı. Yaklaşık bir aylık takip sonucunda, şüpheli H.A'nın aracında 200 gram sentetik uyuşturucu bulundu. Gözaltına alınan ve Beytüşşebap ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinin müdürü olduğu belirlenen H.A, adli makamlarca tutuklandı.
25 Haziran 2023

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Adana Karataş limanından açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda Suriye güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından ateş açıldığını ve olay sonucunda iki Türk balıkçının hafif yaralandığını ve teknede maddi hasar oluştuğunu açıkladı. Bakanlık, olayı kınadığını ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasına konu olan bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
29 Mayıs 2023

İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

Antalya'da, Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme sahasında şüpheli hareketlerde bulunan kişiler tespit edildi. Jandarma tarafından yapılan incelemede, şüphelilerin taşıdığı satır ve bıçaklarda kan lekesi bulundu ve laboratuvar analizleri sonucunda bu kanın yaban keçisine ait olduğu anlaşıldı. Satırın sahibine, Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 250 bin lira tazminat cezası uygulandı.
6 Kasım 2023

İstanbul Fatih'te bir düğün konvoyunun ambulansa yol vermemesi üzerine sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Beş araç sürücüsü ve bazı yolculara toplam 118 bin 487 lira idari para cezası kesildi ve araçlar 60 gün trafikten men edildi. Ayrıca sürücüler hakkında 'trafiği tehlikeye düşürmek' suçundan adli işlem başlatıldı.
31 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mobilya sektöründe faaliyet gösteren 17 bin 258 mükellefi denetleyerek yaklaşık 53 milyon lira ceza kesti. Denetimlerde kayıt dışı faaliyetler, işletmeye ait olmayan POS cihazı kullanımı ve başkasına ait IBAN'la tahsilat gibi usulsüzlükler tespit edildi. Bakan Mehmet Şimşek, denetimlerin her sektörde artarak süreceğini ve kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
18 Ağustos 2024

İstanbul Boğazı'nın çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldığı bildirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, sis yoğunluğu nedeniyle bu önlemin alındığı belirtildi.
1 Ocak 2023

İstanbul Ümraniye'de bir düğün konvoyunda yolu trafiğe kapatarak drift atan ve bu anları sosyal medyada paylaşan sürücülerden beşi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, olayın 2 Eylül'de TEM Otoyolu Ümraniye mevkisinde gerçekleştiğini belirledi. Drift yaptığı belirlenen sürücü B.G'ye 31 bin 296 lira ceza kesildi ve sürücü belgesine 60 gün süreyle el konuldu. Konvoyda trafiği tehlikeye düşürdüğü belirlenen 14 sürücüye de ceza kesildi.
4 Eylül 2023

İstanbul'da gerçekleştirilen forex dolandırıcılığı operasyonunda, yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 62 şüpheli tutuklandı. Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, paravan şirketler aracılığıyla toplanan paraların kripto para borsalarına transfer edildiği ve bir kısmının nakit olarak çekildiği belirlendi. Operasyonda toplamda 125 şüpheliye ulaşıldı ve 99 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 64'ü adliyeye sevk edildi ve 42'si tutuklandı, önceki gün sevk edilen 28 şüpheliden 20'si de tutuklanarak toplam tutuklu sayısı 62'ye yükseldi.
14 Haziran 2024

Ankara başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bazı otobüs firmalarının ve işletmelerin fahiş fiyat artışları yaptığı yönünde ihbarlar alınması üzerine inceleme başlattı. Otobüs firmalarının bilet fiyatlarını 2-3 kat arttırdığı, battaniye gibi hayati önem taşıyan eşyaların fiyatlarının da fahiş oranda yükseltildiği belirtildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verildi.
6 Şubat 2023

Adana merkezli iki ilde düzenlenen 'Kuyu-1' operasyonlarında, aralarında örgüt elebaşıları Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük'ün de bulunduğu 51 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin tehdit, yağma, kasten öldürmeye teşebbüs ve yasa dışı silah ticareti gibi suçlara karıştığı tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele başkanlığının koordinesinde yapıldığını ve operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, 17 ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu açıkladı.
29 Mayıs 2024
İşaretlediklerim