İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Erzurum merkezli 20 ilde 'Sibergöz-20' adı verilen eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda, araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturulan oltalama siteleri üzerinden vatandaşlardan para talep ederek haksız kazanç sağlayan 64 şüpheli yakalandı. Ayrıca ruhsatsız tabancalar, döviz, Türk lirası, altın ve dijital materyaller ele geçirildi.
29 Ocak 2024

Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı sonrasında sosyal medyada paylaşım yapan 23 kişi hakkında 'terör örgütü propagandası' gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. Ankara başsavcılığı, saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya getirileceği belirtildi.
6 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes Operasyonu' ile 15 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah ve malzeme temini sağlayan 24 farklı suç grubunun çökertildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda 307 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, operasyonların halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacaklarını ve her an enselerinde olacaklarını ifade etti.
6 Ekim 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda, Türkiye'nin dokuz ilinde 'Sibergöz-18' adlı eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İki büyük araç kiralama firmasının internet sitelerinin taklit edilerek kurulan sahte siteler aracılığıyla dolandırıcılık yapan 28 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, araç kiralama bedeli adı altında çeşitli bahanelerle para talep ederek haksız kazanç sağladıkları belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili sosyal medya üzerinden bilgi verdi.
26 Ocak 2024

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiaları sonrası açılan DİAYDER davasında savcı, 16 sanığın 'örgüt üyeliği', 5 sanığın 'örgüte yardım' suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi. İki sanığın beraatini talep eden savcı, derneğin yasal görünümlü faaliyetler yürüttüğünü ve örgüt sempatizanı kitlenin bağlılığını artırmaya çalıştığını belirtti. Gizli tanık ifadeleri ve dijital materyal incelemeleri delil olarak sunuldu. Dernek başkanı Ekrem Baran'ın örgüt üyeliği ve diğer suçlamalarla cezalandırılması istendi. Davanın karar duruşması 21 ve 22 Aralık'ta yapılacak.
29 Kasım 2023

Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı. Yılmaz'ın eşi ve kardeşi de sırasıyla Diyarbakır ve İstanbul'da gözaltına alındı. Dört gün önce başlatılan Diyarbakır merkezli operasyonda şu ana kadar 21 ilde gazeteci, avukat ve siyasetçiler de dahil olmak üzere 143 kişi gözaltına alındı, bunlardan 39'u tutuklanırken 44'ü serbest bırakıldı.
29 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli üç ilde gerçekleştirilen 'Kafes-27' operasyonuyla 'Şahinler' adlı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda örgüt lideri İlkay Yılmaz dahil 15 şüpheli gözaltına alındı. Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelede kararlı olduklarını belirtti ve örgütün işletmelere baskı kurarak hakimiyet sağladığı, halk üzerinde baskı oluşturduğu ve silahlar ele geçirildiği bilgisini verdi.
2 Ocak 2024

Ankara Başsavcılığı tarafından 20 Ekim 2022'de başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Mezopotamya Haber Ajansı ve JinNews çalışanı dokuz gazeteci, 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla yargılandıkları davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. Duruşma, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşti. Ayrıca adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılan bir muhabir ve eski bir stajyer de yargılanmaktadır.
16 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında Baygaralar suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyon sonucunda 55 şüpheli yakalandı. Örgütün, yedi cinayet, 13 yaralama, uyuşturucu ticareti, haraç, mal varlıklarına çökme, sözde mahkeme kurma gibi çok sayıda suça karıştığı belirtildi. Operasyonlar Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Osmaniye ve Mardin'de gerçekleştirildi.
23 Ekim 2023

YSK'nın paylaştığı veriler ile ıslak imzalı tutanakların uyuşmaması sonucu tartışmalar baş gösterdi. Bu duruma tepki olarak Ankara'da YSK binası önünde 'Demokrasi Nöbeti' adı altında bir eylem başlatıldı. Mezopotamya Ajansı'nın raporuna göre, polis müdahalesi sonucu eyleme katılan 10 kişi gözaltına alındı.
16 Mayıs 2023

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, IŞİD, El Kaide ve HTŞ örgütlerine mensup olduğu düşünülen ve 'yabancı terörist savaşçı' olarak nitelendirilen şüphelilerin yakalanması amacıyla bir ilçede 12 adrese operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.
16 Mart 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Irak ve Suriye'de IŞİD adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen yedi şüpheliyi tespit etti. Bu şüphelilere yönelik olarak yedi ayrı adreste operasyon düzenlendi ve aramalar yapıldı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
17 Ocak 2023

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuk istismarı içerikli yayınlarla ilgili bir soruşturma kapsamında 20 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlarda, müstehcen yayınları temin eden, dağıtan ve satan 35 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, bir şüphelinin cep telefonunda çocuk istismarı içeriğine rastlanması ve sohbet uygulamalarındaki gruplarda aktif olduğunun belirlenmesiyle başlatıldı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerin yanı sıra ruhsatsız silah ve av tüfeği de ele geçirildi.
26 Ocak 2024

Türkiye'nin 10 ilinde bilişim sistemleri üzerinden dolandırıcılık ve hırsızlık yapan şüphelilere yönelik Sibergöz-19 adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 33 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Operasyon, İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütüldü ve şüphelilerin 6,3 milyon TL'lik banka hareketliliği ile bir kişinin kripto para uygulaması hesabından izinsiz 530 bin TL transferi tespit edildi.
27 Ocak 2024

HDP İzmir Gençlik Meclisi üyeleri Uğur Yıldız, Mustafa Yalçın, Emre Yalçın, Harun Yakaç, Abdurrahim Kaymaz ve Özkan Çakal, 31 Mayıs'ta İzmir'de gözaltına alındı. Savcılık ifadelerinin ardından 'örgüt üyesi oldukları' iddiasıyla mahkemeye sevk edilen altı kişi tutuklandı ve Buca Kırıklar F tipi Cezaevi'ne gönderildi.
2 Haziran 2023

7-8 Ekim 2014 Kobani olaylarına ilişkin 108 kişinin yargılandığı davada savcılık mütalaasının açıklanacağı duruşma Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da katıldığı duruşmada, yargılanan HDP'liler ve avukatları mahkeme heyetinin aceleci davranışını eleştirdi. Mahkeme başkanı ise bu eleştirilere 'Hayat kısa' yanıtını verdi. Demirtaş ve Yüksekdağ, mahkeme heyetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi ve duruşmanın siyasi amaçlarla yürütüldüğünü iddia etti. Duruşma, sanıkların dinlenmesinin ardından ertelendi.
12 Nisan 2023
İşaretlediklerim