Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi yönetimindeki krizler ve çözüm üretememe sorunları nedeniyle erken seçim çağrısında bulundu. Çok sayıda kulüp, mevcut yönetimin değişmesi gerektiğini belirtiyor, ancak TFF bu taleplere 18 Temmuz'daki olağan seçim sürecine işaret ederek yanıt veriyor. Kulüpler Birliği, seçimin haziranın ilk haftasında yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, yeni yönetimin mali ve lisanslama süreçlerine yeterli zamanla müdahale edebilmesi için bu tarihin elzem olduğunu belirtti.
19 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gazeteci Fatih Altaylı'nın Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması fikrinin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından önerildiği iddiasını yalanladı. TFF, bu projenin ve yetkinin kendilerine ait olduğunu ve Türk futbolunun ekonomisini güçlendirmek amacıyla yapıldığını belirtti. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararından vazgeçmemişti.
29 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2022-2023 sezonu için Süper Lig takımlarının ikinci transfer ve tescil dönemi harcama limitlerini belirledi. Fenerbahçe için belirlenen limit 1 milyar 587 milyon lira, Galatasaray için 1 milyar 545 milyon lira, Trabzonspor için 1 milyar 42 milyon lira ve Beşiktaş için 981 milyon lira olarak açıklandı. Diğer Süper Lig kulüplerinin de harcama limitleri detaylı bir şekilde listelendi.
11 Ocak 2023

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliğiyle düzenlenen bir yardım ve dayanışma kampanyasının açılışında, Spor Toto Süper Lig maçlarının önümüzdeki iki hafta boyunca şifresiz yayınlanacağını duyurdu. Bu karar, futbolun birleştirici gücünü vurgulamak amacıyla alındı. Ayrıca, son dönemde futbol müsabakalarında hükümete yönelik protestolar ve bu protestolara verilen tepkiler de gündemde yer almıştı.
1 Mart 2023

Süper Lig'in 31'inci haftasında oynanacak olan maçların hakemleri belirlendi. Özellikle dikkat çeken Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler, bu hafta herhangi bir maçta görev almayacak. Haftanın maç programı ve atanan hakemler detaylı bir şekilde listelenmiştir. Bu atamalar, maçların adil ve düzenli bir şekilde yönetilmesi açısından önem taşımaktadır.
29 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği'nin erken seçim çağrısına karşın, genel kurulun planlandığı gibi 18 Temmuz'da gerçekleştirileceğini duyurdu. TFF yönetimi, azınlık grupların çoğunluk üzerinde baskı kurma çabalarına izin verilmeyeceğini ve futbol camiasında diyalog ve iş birliği ortamını koruma niyetinde olduklarını belirtti. Ayrıca, TFF yönetimi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için milli takımın temellerini atmaya devam edeceklerini ifade etti.
1 Mayıs 2024

9 Aralık Cumartesi günü Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde, İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla Fenerbahçe taraftarları da maçı tribünden izleyebilecek. Karar gereği, 1814 Fenerbahçe taraftarı stada giriş yapabilecek. Bu karar, daha önceki derbilerde yaşanan taraftar yasağına bir istisna teşkil ediyor.
6 Aralık 2023

Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Süper Lig'de 16'dan fazla kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası için harekete geçti. Kulüpler, Türk futbolundaki krizler nedeniyle Büyükekşi'nin görevden alınmasını talep ediyor ve bu amaçla 8 Nisan'da Maslak'taki Kulüpler Birliği Vakfı Genel Merkezi'nde noter huzurunda imza atacaklar. Kulüpler, fikstür sorunları ve sürekli ortaya çıkan yeni problemler nedeniyle Büyükekşi'nin görevden ayrılmasını istiyor. Ayrıca, 1'inci Lig kulüpleri de en az 10 kulüple birlikte Büyükekşi'nin istifasını destekliyor.
6 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 1 Mart 2024 tarihli Merkez Hakem Kurulu (MHK) toplantısının sızdırılan bölümlerinin ardından toplantının tamamını yayınladı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sızdırılan görüntüler, Süper Lig'in 27'nci haftasında oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçında verilen bir penaltı kararının hakemler tarafından tartışıldığı bir toplantıya aitti. TFF, bu toplantının rutin bir eğitim çalışması olduğunu ve kamuoyuna kapalı olduğunu belirtti, izinsiz yayınlamanın hukuken suç olduğunu açıkladı.
26 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin talebi ve FIFA'nın onayı ile 2022-2023 sezonu ikinci transfer ve tescil dönemini 5 Mart Pazar gününe kadar uzatma kararı aldı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında gelen talepler üzerine gerçekleşti. TFF'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, FIFA onayı ile transfer ve tescil döneminin uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.
19 Şubat 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçta iki takım 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Ankaragücü veya Başakşehir olacak, bu iki takım arasındaki rövanş maçı bu akşam oynanacak ve ilk maçı Başakşehir 1-0 kazanmıştı.
25 Mayıs 2023

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı-Hacıosman metro hattında düzenlemeye gitti. 17:00 ile 18:45 arasında olağan seferlere ek olarak yedi buçuk dakika arayla Yenikapı-Seyrantepe seferleri yapılacak. Maç sonrası da taraftar yoğunluğu bitene kadar beş dakika aralıklarla Seyrantepe-Yenikapı seferleri gerçekleştirilecek. Futbolseverlerin İSPARK otoparklarına araçlarını park ederek stadyuma daha kolay ulaşabileceği belirtildi.
19 Mayıs 2024

Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonu için kulüplerin kombine bilet fiyatları açıklandı. Fenerbahçe'nin maraton alt E blok ve Fenerium alt E blok biletleri 325 bin lira ile en pahalı kombine olarak öne çıkarken, en ucuz kombine Konyaspor'da 800 lira olarak belirlendi. Fenerbahçe'nin en pahalı tribün fiyatı geçen sezon 150 bin lira iken, bu sezon öğrencilere kale arkası biletleri 9 bin liradan satıldı.
5 Ağustos 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda yer alan Galatasaray, ilk maçını 20 Eylül'de Danimarka'nın Kopenhag takımına karşı oynayacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, ilk maçını 21 Eylül'de Danimarka'nın Nordsjaelland takımına karşı, Beşiktaş ise aynı tarihte Belçika'nın Club Brugge takımına karşı oynayacak. Maçların tarihleri ve rakipleri belirlendi.
2 Eylül 2023

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri bir hafta erteleme kararını eleştirdi ve bu kararın değiştirilmemesi durumunda takımın ligden çekileceğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın da hayatını kaybettiği bir ortamda, Yaman TFF'nin belki de bir yıl futbola ara vermesi gerektiğini ifade etti ve hayat normale dönene kadar futbol oynamayacaklarını söyledi.
8 Şubat 2023

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında, etkilenen illerin futbol takımları liglerden çekilmeye başladı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 1. Lig'de yer alan Yeni Malatyaspor'un ligden çekildiğini duyurdu. Ayrıca, Adanaspor'un da ligden çekilmek için resmi başvuru yapması bekleniyor. Daha önce Süper Lig ekibi Hatayspor ve Gaziantep FK'nin de ligden çekileceği açıklanmıştı.
10 Şubat 2023
İşaretlediklerim