Yakup Kepenek, Türkiye'deki futbol ortamındaki sorunların baş sorumlusunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olduğunu belirtiyor. Kepenek, TFF'nin genç futbolcuları yetiştirmediğini, yabancı oyunculara aşırı para harcadığını ve yerli hakem yetiştirmediğini vurguluyor. Ayrıca, TFF'nin Süper Lig ve I. Lig maçlarının yayın haklarını tartışmalı bir ihale ile Katar sermayesi Bein Sports'a verdiğini eleştiriyor. Kepenek, Galatasaray-Fenerbahçe maçı sırasında ve sonrasında yaşanan olayların bu olumsuzlukların bir sonucu olduğunu ifade ediyor.
26 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024'te görev yapan bir hakem hakkında spekülasyonlara değindi ve bu hakemin ikinci maçına çıkacağını belirtti. Büyükekşi, Gürcistan ile oynanan ve Türkiye'nin 3-1 kazandığı maç hakkında da konuştu ve Gürcistan milli marşının ıslıklanmasının Türkiye'ye yakışmadığını ifade etti. Ayrıca, TFF'deki başkanlık seçimiyle ilgili kulüplerin erken seçim taleplerine yanıt verdi ve mevcut yönetimin sorumluluklarını vurguladı.
19 Haziran 2024

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta yaşanan kritik anları ve takımın performansını ele aldı. Welinton'un kırmızı kart görmesiyle Pendikspor'un savunmasının yoğunlaştığını, VAR kararıyla verilen penaltının maçın kaderini değiştirdiğini belirtti. Batshuayi'nin penaltıdan attığı gol ve Pendikspor'un 9 kişi kalmasıyla Fenerbahçe'nin rahatladığını, ancak takımın stres ve gerilimle başa çıkması gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı. Bu karar, Türk futbol camiasında önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor. Koç'un istifası, Kulüpler Birliği içindeki dinamikleri ve gelecek dönemdeki yönetim yapılanmasını etkileyebilir. Ali Koç'un bu kararı almasına dair detaylı bilgiler veya gerekçeler henüz paylaşılmadı.
18 Mart 2024

Trabzonspor'da yardımcı antrenör olarak görev yapan Egemen Korkmaz, yeni sezonda teknik direktör Abdullah Avcı'nın ekibinde yer almayacağını açıkladı. Korkmaz, yazılı açıklamasında Trabzonspor'daki görevinden gelecekteki hedefleri doğrultusunda ayrıldığını belirtti ve kulübe teşekkür etti. Korkmaz, daha önce Fenerbahçe-Trabzonspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından bir maç men ve para cezası almıştı.
23 Haziran 2024

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, başkanlık seçimlerinde Aziz Yıldırım'a karşı zafer kazanan Ali Koç ile yola devam etme kararı aldı. Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi de açıklandı. Listede Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu ve Acun Ilıcalı gibi isimler yer alıyor. Ayrıntılar ilerleyen günlerde paylaşılacak.
9 Haziran 2024

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında gerçekleşecek olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi Volkan Bayarslan olarak açıklandı. Aynı hafta içerisinde diğer maçların hakemleri de belirlenmiş olup, bu maçlar arasında Adana Demirspor-Galatasaray, Kasımpaşa-Samsunspor, Sivasspor-Konyaspor gibi önemli karşılaşmalar yer almaktadır. Hakem atamaları, maçların adil ve düzenli bir şekilde yönetilmesi açısından önem taşımaktadır.
25 Nisan 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine yönelik 'istifa' çağrısına yanıt verdi. Özbek, Koç'un mağduriyet yaratma ve diğer takımlarla kavgalı olma durumunu eleştirerek, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifasını talep etmişti. Koç ise Özbek'i, projeler, bölücülük, patolojik ve mağduriyet söylemleri, kulübüne haciz getirme ve FETÖ ile ilgili gerçekler gibi konularda tartışmaya davet ederek, 'yüreğiniz yetiyorsa' şeklinde meydan okudu.
5 Şubat 2024

Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy, performansıyla dikkat çekmesine rağmen A Milli Takım kadrosundan ani bir kararla çıkarılarak Ümit Milli Takım kadrosuna gönderildi. Bu karar, Beşiktaş yönetimi ve taraftarlar dahil olmak üzere geniş bir kesim tarafından eleştirildi. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, kararı skandal olarak nitelendirerek, genç oyuncunun milli takımda yer almasının Türk futbolu için büyük bir ödül olacağını belirtti. A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella ise yapılan değişikliğin oyunculara Ümit Milli Takım'ında daha fazla fırsat sunacağını savundu.
21 Mart 2024

Olaylı geçen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler, bu hafta İstanbulspor-Çaykur Rizespor maçında VAR hakemi olarak görev yapacak. Süper Lig'in 31'inci haftasında görev alacak diğer VAR hakemleri de açıklandı. Bu hafta için Galatasaray-Atakaş Hatayspor maçına Serkan Tokat, Gaziantep FK-Corendon Alanyaspor maçına Alper Ulusoy, ve Bitexen Antalyaspor-MKE Ankaragücü maçına Tugay Kaan Numanoğlu atandı.
2 Nisan 2024

Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adaylığından çekildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Yardımcı, adaylıktan çekilme sebebi olarak kendisine yönelik iftiralar ve kirli operasyonları gösterdi. TFF başkanlığı için yeterli desteğe sahip olduğunu belirten Yardımcı, UEFA'daki görevlerinden de çekildiğini açıkladı. TFF'de seçimler 18 Temmuz'da yapılacak.
11 Temmuz 2024

Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, adliyedeki tuvalet krizi nedeniyle Afyonkarahisar’a savcı olarak atandı. Feyzoğlu, avukat Hakan Tüzen ile adliye tuvaletinde yaşanan tartışmanın ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından tenzili rütbeyle başka bir göreve atanmıştı. Olay, Antalya Barosu ve Türkiye Barolar Birliği aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na taşınmış ve tuvalet sorunu çözülmüştü. HSK, 4 bin 299 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.
14 Haziran 2024

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal'ın Ankaragücü maçı sonrası yaptığı 'Hatayspor karşısında bambaşka bir takım göreceksiniz' açıklamasının ardından Hatayspor maçında beklenen üstün performansı sergiledi. Maç boyunca oyunun kontrolü büyük oranda Fenerbahçe'deydi. Takım, defans ve hücumda yüksek konsantrasyon ve organizasyon yeteneği göstererek Hatayspor'un hücum girişimlerine izin vermedi ve gol atma beklentilerini karşıladı.
3 Mart 2024

Fenerbahçe, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, ünlü teknik direktör Jose Mourinho ile görüşmelere başladığını duyurdu. Bu gelişme, Fenerbahçe'nin mevcut teknik direktörü İsmail Kartal'ın görevden ayrılmasının ardından geldi. Kulüp, Mourinho'nun teknik direktörlük görevine getirilmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Bu hamle, Fenerbahçe'nin gelecekteki başarı hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
1 Haziran 2024

Trabzon'da oynanan bir futbol maçı sırasında, teknik direktör İsmail Kartal ve birkaç oyuncu dahil olmak üzere, tribünlerden sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle birkaç kez maç durduruldu ve tedavi gerekti. Maçın farklı dakikalarında, oyuncular ve hakemler hedef alınarak sahaya yabancı maddeler atıldı. Olaylar, maçın birkaç kez durmasına ve güvenlik önlemlerinin artırılmasına neden oldu. Maç, olayların sakinleşmesinin ardından kaldığı yerden devam etti.
18 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni yönetimi, 12 yabancı kuralını kaldırarak takımların kadrolarında 14 yabancı oyuncu bulundurmasına izin verdi. TFF başkanlığını Mehmet Büyükekşi kaybetmiş ve yerine İbrahim Hacıosmanoğlu gelmişti. Bu değişiklik, Büyükekşi yönetiminin 12 olarak güncellediği yabancı sınırının iptal edilmesiyle gerçekleşti.
22 Temmuz 2024

EURO 2024'te Türkiye'nin Portekiz ile oynayacağı maça atanan Alman hakem Felix Zwayer'in kariyerinde tartışmalı olaylar bulunuyor. Zwayer, 2005 yılında bir maçta şike yapmaktan 6 ay men cezası almıştı. Bu olay, Alman Futbol Federasyonu tarafından gizli tutulmuş ancak daha sonra basına sızdırılmıştı. Zwayer, 2012'den beri FIFA kokartı taşıyor ve kariyerinde birçok önemli maçta görev aldı.
21 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan maçın VAR hakemi olarak Onur Özütoprak'ın atandığını duyurdu. Maç, 17 Mart 2024 tarihinde saat 20:30'da başlayacak. Onur Özütoprak'ın yardımcıları Serkan Tokat, Deniz Caner Özaral ve Emre Malok olarak açıklandı. Ayrıca, maçın saha hakemi Halil Umut Meler olarak belirlendi.
17 Mart 2024

Türkiye'nin en önemli futbol müsabakalarından biri olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi, Halil Umut Meler olarak belirlendi. Bu atama, derbinin önemine ve Türk futbolundaki rekabetin yoğunluğuna işaret ediyor. Halil Umut Meler'in bu önemli maçta görev alacak olması, futbolseverler ve iki takımın taraftarları tarafından dikkatle takip edilecek.
29 Şubat 2024
İşaretlediklerim