Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, milli futbolcu Merih Demiral'ın Avrupa Futbol Şampiyonası'nda attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işaretini ırkçılık olarak nitelendirdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Faeser'in bu açıklamasını kabul edilemez bulduğunu belirtti. UEFA, Demiral hakkında uygunsuz davranış iddiasıyla soruşturma başlattı. MHP lideri Devlet Bahçeli de UEFA'yı kınayarak bu durumu zincirleme provokasyonların bir ara istasyonu olarak nitelendirdi.
3 Temmuz 2024

Cem Dizdar, Mert Hakan Yandaş'ın Fenerbahçe'nin sembol oyuncularından biri olan Alex de Souza ile kıyaslanamayacak davranışlar sergilediğini belirtti. Dizdar, Mert Hakan'ın maç boyunca anlamsız hareketler yaptığını ve bu durumun Fenerbahçe'ye zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Fenerbahçe tribünlerinde yakılan meşaleler ve deplasman takımının stadyuma meşale sokma yöntemleri de eleştirildi. İsmail Kartal'ın, Mert Hakan'ı oyundan alarak takımı korumaya çalıştığı vurgulandı.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç sonrası yaşanan taraftar saldırısının ardından, 2 Nisan'da çekilme gündemiyle olağanüstü toplanacakları kongrede değerlendirilecek üç seçeneği açıkladı. Bu seçenekler; alt lige inmek, futbol faaliyetlerine bir süre son vermek veya yurt dışında bir takım almak olarak sıralandı. Koç, kesin bir karar vermediklerini ancak hiçbir şey olmamış gibi davranmayacaklarını belirtti.
27 Mart 2024

İlber Ortaylı, Avusturya karşısında galip gelen Türk futbolcu Merih Demiral'ın 'Bozkurt' işareti yapmasının ardından Almanya İçişleri Bakanı'nın eleştirilerine yanıt verdi. Ortaylı, Almanya'nın Türkiye'ye yönelik eleştirilerini provokatif bulduğunu ve Almanya'nın kendi iç sorunlarına odaklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, uluslararası müsabakalarda ev sahibi ülkenin misafirlerin davranışlarına fazla müdahale etmemesi gerektiğini vurguladı.
7 Temmuz 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta, Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası taraftar olayları yaşandı. Maç esnasında ve sonrasında sahaya yabancı maddeler atıldı, Fenerbahçeli futbolculara saldırıldı ve sahaya izinsiz girişler oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu olaylarla ilgili olarak 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçe Teknik Direktörü'ne yabancı madde atan, sahaya ilk atlayan ve sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran kişiler bulunuyor.
18 Mart 2024

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında, talepleri karşılanmadığı için 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkmış ve maçın ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu durum üzerine Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Fenerbahçe'ye 4 milyon lira para cezası vermişti. Fenerbahçe'nin itirazı üzerine, TFF Tahkim Kurulu cezayı 400 bin liraya indirdi.
26 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında taraftarların 'Hükümet istifa' sloganları atmasını sorumsuzluk ve şuursuzluk olarak nitelendirdi. Türkiye'nin büyük bir deprem felaketiyle mücadele ettiği bir dönemde sporun kirli siyasete alet edilmesini kınadı. Bahçeli, futbol kulüplerinin bu tür sloganlara alet olmaması gerektiğini belirterek, maçların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirler alınarak oynanması gerektiğini ifade etti ve MHP'nin konunun takipçisi olduğunu söyledi.
26 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 250 bin, Kayserispor'a 84 bin, Giresunspor'a ise 56 bin lira para cezası kesti. Ayrıca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor'un bazı tribünlerindeki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi. Sakaryaspor Teknik Direktörü Turgay Sütcüoğlu'na ise bir maç men cezası verildi.
27 Nisan 2023

Faruk Bildirici, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Fenerbahçe'ye yönelik küfürlü tezahürata katılmasını ve futbol medyasının bu tür tezahüratları görmezden gelmesini eleştirdi. Bildirici, küfürlü tezahüratların taraftarları birbirine düşman ettiğini ve medyanın bu tür davranışları eleştirmesi gerektiğini vurguladı. Okan Buruk, eleştirilerden ders çıkararak özür diledi. Bildirici ayrıca futbol medyasının eleştirel yaklaşım sergileyememesini ve gazetecilerin basın toplantılarında soru sormak yerine söylev çekmelerini de eleştirdi.
10 Haziran 2024

Sultan Özer, Türkiye'de geçmişte birçok yolsuzluk ve facia olayına ilişkin Meclis araştırma komisyonları kurulduğunu ve bu komisyonların önemli raporlar yayımladığını belirtti. Ancak son dönemde AKP ve MHP ittifakı, bu tür komisyonların kurulmasına ilişkin önergeleri reddediyor. Özellikle çete-mafya-devlet ilişkileri konusunda Meclisin tamamen devre dışı bırakıldığını vurgulayan Özer, bu durumun Türkiye'nin BM'nin gri listesinde yer almasına neden olduğunu ifade etti. Özer, 90'lı yıllarda bile Meclisin daha aktif olduğunu ve devlet mekanizmasının daha iyi çalıştığını belirtti.
30 Mayıs 2024

FIFA, finansal fair play kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle bir Süper Lig takımına süresiz, dört Süper Lig ve bir 1'inci Lig takımına ise üç dönem transfer yasağı uygulama kararı aldı. Bu kararla etkilenen takımlar arasında Kayserispor (süresiz yasak), Adana Demirspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Konyaspor ve Eyüpspor (her biri üç dönem yasak) bulunmaktadır. Bu yasaklar, takımların transfer piyasasındaki hareketliliğini önemli ölçüde kısıtlayacak ve sportif performansları üzerinde etkili olabilir.
19 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olayların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını engellemeyi amaçladığını ifade etti. Koç, bu olayların bir güvenlik zafiyeti sonucu gerçekleştiğini ve polisin maç sırasında yeterli önlem almadığını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yaparak, ligden çekilme dahil olmak üzere çeşitli kararlar almayı değerlendireceğini açıkladı. Koç, bu süreçte sponsorlar ve futbolcularla da görüşmeler yapacaklarını söyledi.
29 Mart 2024

AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak'ın AKP Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlığına getirilmesinin ardından, Tuğrul Selmanoğlu tanıtım ve medyadan sorumlu başkan yardımcılığı görevine atandı. Selmanoğlu, daha önce muhalif kesimlere ve Atatürk'e yönelik hakaret içeren ifadeleriyle ve deprem bölgesindeki eksiklikleri eleştirenlere 'tasmalı itler' diyerek tepki çeken bir isim olarak biliniyor.
13 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda ‘yüksek karlı gizli fon’ olarak bilinen dolandırıcılık davasında, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera ilk kez ifade verdi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün de katıldığı duruşmada, müştekiler dolandırıldıklarını ve yüksek getiri vaatleriyle kandırıldıklarını anlattılar. Muslera, Erzan'dan paranın geri ödeneceğine dair resmi dekont aldığını, ancak depremleri bahane ederek oyalandığını belirtti. Belözoğlu ve Turan da benzer şekilde yüksek getiri vaatleriyle dolandırıldıklarını ifade ettiler.
8 Mart 2024

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı açıklandı. Fenerbahçe Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu kararı 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.
28 Şubat 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

Fenerbahçe Kulübü, 16 Mart 2023 tarihinde UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahaya yabancı madde atan yedi taraftarın stada girişini süresiz olarak yasakladığını açıkladı. Kulüp, bu kişilerin kulübe zarar verdiğini belirterek, yasal yollardan ceza almaları için gerekli takibi yapacaklarını duyurdu. Yönetim Kurulu üyesi Fethi Pekin, yasaklamanın ömür boyu süreceğini ifade etti ve UEFA'nın kulübe 40 bin avro ceza kestiğini belirtti.
30 Mart 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bir basın toplantısında Galatasaray'ın Türk futbolu için bir beka sorunu olduğunu belirtti. Koç, Galatasaray yönetiminin futbol dışında da olumsuz davranışlar sergilediğini, hakemleri ve kurulları baskı altına aldığını ve adaletsizlikler yaptığını iddia etti. Ayrıca, Galatasaray'ın kazanmak için her şeyi mubah gören bir kültürü benimsediğini ve bu durumun Türk futbolunun marka değerine zarar verdiğini ifade etti. Koç, Galatasaray'ın bu tutumunun sadece Fenerbahçe için değil, tüm Türk futbolu için bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.
13 Mart 2024
İşaretlediklerim